Tre dagar utan internet

Jag har nu genomlidit tre dagar utan internet! På söndagkväll gick en säkring så modemet dog och det blev något fel i vägguttaget (tror jag) så vi har levt utan tv och internet ända tills ikväll då en elektriker kom och lagade felet, vilket tog ca två minuter. Men nu är jag tillbaka ;)

Vad har då hänt i mitt liv sen i söndags? Ja den största händelsen är väl att jag fyllde 20 år igår! :D stort tack till alla ni som kom ihåg mig :)
Det var inte en okej födelsedag för det hade såklart varit betydligt roligare att fira den hemma än här. Jag gjorde iallafall ett hjärtligt försök att få lite födelsedagsstämning genom att baka en tårta. Vilket visade sig vara ett rent helvete i det här landet där något så gott som tårta inte ens existerar! Jag fick börja med att baka min egen tårtbotten eftersom möjligheten att köpa en färdig inte ens fanns, jag fick fara på jakt efter något som åtminstone liknade vaniljkräm och jag fick slåss med olika gräddsorter där igen gick att vispa som vanlig hederlig svensk vispgrädde! Reslutatet blev iallafall en tårta gjord av sockerkaka, pannacotta, hallon, banan, vindruvor, kiwi och den jävla grädden som jag blandat med pannacotta för att den skulle få mer stadga men som lika fullt betedde sig som vaniljsås. Lite gick att hälla på tårtan men resten av "grädden" fick vi äta som just vaniljsås vid sidan om. Trots allt besvär den här tårtan innebar så blev den väldigt god :) och framför allt snygg ;)

Det kom också paket från mamma, pappa och Malin :) En bok och en favorittröja från gina :) Plus att de skickat med min promenadvinst i storlek XL som jag kommer att drunkna i ;) och antagligen sova i.
I natt drömde jag också en väldigt stressig dröm som faktiskt bevisade att jag fyllt just 20. Jag och Sandra skulle, 45 minuter innan stängning, tvärfara till stan för att jag skulle få gå på systemet nu när jag precis fyllt 20. Vilka andra än vi två skulle få för sig att göra en sån sak ;)

Annars är allt som vanligt, jag känner mig inte en dag äldre. Imorgon är det skola igen och så mkt mer har jag inte att säga. Elller jo! Jag kokar för att det inte längre går att se idol på tv4 play om man befinner sig utanför Sverige! Skit!




Min ljuvliga tårta som jag och Klara hjälpts åt att dekorera ;)


Första biobesöket

I eftermiddag har jag gjort det första franska biobesöket :) Karin bjöd med mig när hon, Klara och Viktor skulle fara och se La Haut (Upp) på en biograf vid shoppingcentret där jag var igår. Helt okej film för att vara animerad och helt på franska :) Jag förstod inte mkt, men litegrann och som Karin sa: Det är bra träning.

I övrigt har jag gått en promenad med Sanna idag och följt henne på "ica" och köpt vin ;) 30 kr kostade det, undra om det smakar därefter också...
Ikväll väntar ännu en hemmakväll med troligtvis en film. Johan Falk som jag såg igår var jättebra så ikväll blir det nog Wallander :D

Imorgon bör jag nog försöka pallra mig in till Paris eftersom Karin ifrågasatte idag varför jag inte åker dit på helgerna. Alla tidigare au-pairer har ju gjort det så hon kanske vill bli av med mig ett tag... Precis som idag så ska det nog bli fint väder imorgon också så jag får väl fara och njuta av det i Paris :)¨

Ikväll har mamma och pappa släktmiddag med två av pappas bröder som nyss bjudit mig på skönsång i webkameran med ett några dagar för tidigt "Ja må hon leva". Tack för det :D

Hejhopp!


Road trip till Versailles

Idag har jag, Sanna och Cecilia (en annan svensk aupair som också bor här i Bailly) åkt på road trip till Versailles i det vackra höstvädret :) efter en liten felkörning då vi missade den egentliga avfarten mot Versailles blev första anhalt Parly 2, det stora shoppingcentret jag nämnde igår. Där fanns det väldigt väldigt väldigt mkt att shoppa som vi lät bli att shoppa. Vi kollade runt i några affärer, Sanna köpte handsprit och jag sminkborttagning, sen åt vi lunch på Mc Donalds (för första gången sen jag kom hit!) och efter lite inköp av lördagsgodis drog vi vidare mot vårt nästa mål: Versailles trädgården.
Nu ska ni inte tro att vi hann gå igenom hela den enorma trädgården på knappt två timmar, vi har nog bara sett en väldigt liten del av den, men ändå en mkt vacker del :) Efter vad jag berättat för Karin så trodde hon att vi varit vid området där Marie Antoinette hållit till. Där fanns iallafall gamla hus, vackra små sjöar och trädgårdar och en liten minifarm med får, getter och åsnor :) Själva slottet såg vi bara på väldigt långt avstånd så dit får man nog fara när man hart lite mer gott om tid.

För övrigt så stundar en helg helt utan några som helst planer. Kanske (som vanligt) svenska kyrkan på söndag, i brist på annat. Ikväll planerar jag att se nyaste Johan Falk, vapenbröder :D sen är det ju idol också! 

Nu har jag varit här i fyra veckor. SHIT!


Trevlig helg! :)

Ps. Mamma och pappa, paketet har kommit fram :)



















Det franska kylskåpet

I brist på annat att skriva (dagarna rullar på som vanligt) så tänkte jag visa en bild och berätta lite snabbt om det mkt spännande kylskåpet vi har här i lägenheten. Karin handlade igår så nu är det faktiskt riktigt fullt.



Som ni ser så är större delen av kylskåpet fyllt med YOGHURT! Som verkar vara det enda fransmän köper när de handlar och som de sedan äter som efterrätt varje dag.

Men nu, uppifrån och ner: På övesta hyllan har Karin sina viner. Inte så spännande så vi går raskt över till näst översta hyllan där vi kan börja skymta en del av all yoghurt + en ost som är helt okej god och specialtillbringaren med ett filter som silar kranvattnet och tar bort kalk (tror jag) innan vi dricker det. Här dricker vi nämligen kranvatten och det går bra, det smakar nästintill som vanligt vatten man köper på flaska.
Mellersta hyllan är proppfull med all yoghurt vi ska äta de närmsta dagarna och en tub med Kalles kaviar som jag och Viktor slåss om att äta :)
På nedersta hyllan finns en burk med plättrester från igår som jag åt upp med blåbärssylt idag, mums! Det finns också ännu mer yoghurt och chokladmousse och till höger står köttlådan där Karin lägger det kött hon handlat hos slaktaren. För tillfället är den rätt tom så när som på lite pâte.
I lådorna längst ner finns grönsker, färdigrivna morötter som är lite väl saftiga, sallad och tomater + lite mer yoghurt ;) eller något som snarare liknar äppelmos än yoghurt.
Om ni nu undrar vart mjölken håller hus så står ett öppnat paket i dörren och resten står i det så kallade "skafferiet" eftersom möjlken här tydligen inte behöver stå kallt om paketet är oöppnat. Samma sak gäller grädden.

Då vet ni vad jag äter på dagarna ;)

Imorgon blir det kanske en en tur till ett stort shoppingcenter som ligger på vägen till Versailles :) jag liftar med Sanna som har bil ;)

Karin köpte äpplen igår, lyckan är gjord! :D så nu ska jag äta ett äpple!

Godnatt!

29 september om en vecka!

Då fyller jag 20 år! :D:D:D tänk så himla mkt jag har lärt mig på de 20 åren. Jag har lärt mig prata, läsa, skriva, gå, cykla, köra bil och häromsistens att stryka skjortor på ett effektivt sätt. Däremellan har jag förstås lärt mig en massa annat också.

Hur som helst. Till alla er som tänkt skicka mina presenter med posten, här kommer min nuvarandra adress:

Lena Lundstrom
Chez Mme HOGBERG CHAPUIS
Résidence Harmonie Ouest
35 Square des Marronniers
78870 Bailly
FRANCE

Tack på förhand ;)

Skola idag igen. Vi repeterade lite grammatik och fick våran första läxa! Jag har dessutom köpt ett block att skriva i på lektionerna och vad vill man då ha för typ av block? Jo ett med randiga blad såklart. Men tror ni att det finns här? Nej större delen av alla papper i det här landet verkar vara rutiga! Väldigt störande. Jag fick iallafall lov att köpa ett rutigt block tills vidare. Jakten på randigt papper har börjat och jag tror jag ska hitta det i Paris.

Imorgon är det som vanligt ridning och jag ska stryka kläder som en galning så jag får vara helt ledig på fredag när jag inte har nån skolan :D

Ciao!

Första skoldagen

Första dagen i skolan idag. Jag kommer numera att läsa franska mellan 11-13 på måndagar, tisdagar och torsdagar. Fram till jul till att börja med och sen får vi se om jag fortsätter eller inte.
Skolan verkar iallafall helt okej. Min lärare är en ung gullig tjej som enligt rykten ska vara bra :) jag är däremot lite tveksam till hur de delat in klasserna, fast det ska man kanske inte säga så mkt om efter första lektionen. I min klass är vi iallafall tio tjejer från hela världen, tre svenskar, en dansk, två tjejer från USA och några tyskar. Nu till en fråga jag grubblat över: hur kan man ens få lov att lära sig franska i USA!? Det måste ska vara bland det fulaste jag nånsin hört! Man hörde knappt om de pratade franska eller engelska på grund av brytningen. Det är något som jag garanterat kommer att sitta och störa mig på under lektionerna!

Det kommer att bli rätt tajta dagar när jag går skola och samtidigt ska hinna följa Klara till skolan, hämta Viktor efter skolan och hålla ordning här i lägenheten. Och jag ser inte fram emot när jag kommer börja få egna läxor! Det räcker gott och väl med att jag hjälper barnen med deras.
Idag har jag dessutom pratat med två svenska tjejer som inte trivs i sina familjer och som funderar på att byta så jag har det nog väldigt bra som absolut inte har några planer på att byta familj. Jag och Klara har avslutat hela Mysteriet på Greveholm serien och ikväll har vi tillsammans med Viktor börjat se Twilight. Jag har det alltså rätt bra ;)

Imorgon väntar en dag rätt lik denna dag.

Hejhopp!

Jag går numera runt med två mobiler i fickan

Idag tog jag tag i mitt simkortsökande och dadaradaaam, jag kom hem ett simkort rikare! Tack och lov för det är inte lätt att förstå det franska mobilsystemet! Här omvandlas pengar till antal minuter och antal sms och det verkar vara ytterst ovanligt med kontantkort för allt är abbonemang. Jag fick iallafall tag på ett kontantkort som verkar vara hyffsat bra och skulle det vara så att det ruinerar mig så är det ju bara att kasta bort det. Mitt nya franska nummer är iallafall +33637799362. Kan vara bra att lägga på minnet även om jag kommer fortsätta ha med mig den svenska mobilen också. Det är visst väldigt dyrt med mobiltelefon här i Frankrike men förhoppningsvis är det billigare än 5 kr/min att ringa!

Ikväll kom jag på en otroligt bra sak med att ha två exakt likadana mobiler som jag har för när jag satt i det franska simkortet blev hela mobilen på franska så då var det ju perfekt att ha en till mobil på svenska som jag kunde orientera mig med :D så satt jag med två mobiler i handen tills pappa undrade om man inte kunde ändra språk, och det gick...

I övrigt så har jag besökt Les Halles i dag, ett enormt stort shoppingcenter i Paris, utan att köpa så mkt som en endaste grej! Jag kände mig bara bortkommen. Det var alldels för stort för mig och ändå är jag rätt övertygad om att jag missade en stor del.
Idag har jag även varit med om min första biljettkontroll på tåget ;)

Imorgon är det svenska kyrkan som gäller, det stod grillning på schemat, mums! :D

3:e veckan

Nu är den tredje veckan avslutad, imorgon börjar jag på den fjärde och snart har jag alltså varit här en månad!

Idag har jag blivit bjuden på lunch i Paris ;) Sannas föräldrar är här och hälsar på henne i helgen och av någon märklig anledning tyckte det att det skullle vara kul att bjuda en annan Skellefteåtjej på lunch idag. Jag tackade inte nej :D sallad med lax har jag ätit, mkt gott! Sen beundrade vi triumfbågen underifrån innan jag och Sanna blev tvugna att fara för att hämta upp barnen efter skolan.

Ikväll väntade Paris uteliv på mig men det blev för sent för mig att åka dit igen så jag blev tvungen att avstå :( imorgon hade annars passat mig perfekt men tydligen var det fler av tjejerna som kunde ikväll, otur för mig.

Jag har än så länge två planer inför den här helgen: Imorgon ska jag till Paris och förhoppningsvis kunna ordna ett franskt simkort så att det inte blir mobilräkningen som tar mitt liv. Och på söndag är det grillning i svenska kyrkan så då ska jag troligtvis dit.

Jag sörjer att jag missar kvällens premiär av Flickan som lekte med elden :(

Trevlig helg! :)

Jävla dag!

Vilken jävla förmiddag det har varit! Jag är glad att jag fortfarande lever!

Imorse klockan nio åkte jag till skolan för att ordna med det sista av inskrivningen, betala kursen och få påskrivet ett papper så jag kan ansöka om ett tågkort man kan få som student och som är betydligt billigare än att köpa månadskort. Allt flöt på bra tills det visade sig att jag fått fel ansökningspapper till tågkortet som jag och Karin var och ordnade nästan direkt jag kom hit! Jag hade ett som hette "avant bac" (före studenten) och skulle egentligen ha ett som heter "après bac" (efter stundenten). Kvinnan som hjälpte mig föreslog att jag skulle gå till den närmsta tågstationen och fråga efter den rätta blanketten och sen komma tillbaka så skulle hon fylla i den. Sagt och gjort, jag vandrade iväg för att mötas av en riktig surkärring som sa att de inte hade de där blanketterna utan att jag fick gå till en annan station och fråga där! Vad skulle jag då göra annat än att gå den 20 minuter långa vägen till den andra stationen där jag kliver av mitt tåg för att där mötas av låsta dörrar och ett meddelande att stationen var stängd idag och imorgon! KAN MAN HA MER OTUR ÄN SÅ!? Det enda jag då kunde tänka mig var att helt enkelt åka tillbaka till stationen här utanför Bailly, där jag alltid kliver på tåget, eftersom det var där vi fått tag i den felaktiga blanketten.
Tur att det bara tar 15 minuter att åka mellan och tur att personalen i luckan åtminstone är trevlig här och ännu mer tur att dom hade den rätta blanketten! :D Sen satte jag mig på tåget tillbaka till St Germain för andra gången, gick tillbaka till skolan och fick höra att jag fått tag på rätt blankett men..."Haha nu ser jag här att den här blanketten behöver inte jag stämpla, den andra som var fel behövde stämplas men inte den här, det räcker att du skickar med intyget om att du går skola här och det har du ju redan fått, haha nu kom du hit i onödan din stackare". TOPPEN! Jag verkligen strålade av glädje när jag kom tillbaka hit efter fyra timmar!

Om ni tycker att det här var jobbigt att läsa och förstå så är det ingenting i jämförelse med hur det var att uppleva det!

Nu ska jag se 90210 innan jag måste bege mig till Versailles och hämta Viktor efter skolan. Vilken dag alltså!

Nya bekantskaper

Det börjar ordna upp sig med skolan. Igår ringde de och sa att jag kommit in, att det fanns en klass på min nivå den tid jag önskat att gå och att jag var välkommen att komma och träffa min lärare och göra det muntliga provet idag. Det var snabbt avklarat imorse och det är flera andra svenskar som ska gå där och en massa tyskar! Läraren verkade iallafall bra och skolan börjar på måndag så nu behöver jag bara åka tillbaka och betala kursen och skriva på papper innan måndag. Skönt att det till slut löste sig!

På tåget på väg tillbaka till Bailly mötte jag den omtalade tyska au-pairen som Karin pratat om att en grannfamilj här alltid brukar ha. Hon hade hört talas om mig också (den svenska au-pairen som Karin alltid brukar ha) och hon hade tydligen sett mig flera ggr när jag följt Klara till skolan. Hon bor i lägenhetshuset alldeles bredvid där jag bor så vi gjorde sällskap hem från tåget :) mkt trevlig tjej :) hon ska gå på samma skola så vi lär nog ses en del framöver :)

Tredje säsongen av världens bästa Gossip Girl drog förresten igång i USA igår! :D:D:D Måste se det idag! För vem orkar vänta tills det börja visas på tv? Säsong två av 90210 har också börjat och för att inte glömma Andra avenyn! Ibland älskar jag hösten :D

Tjingtjong cykelstång! 

Jag önskar förresten att jag haft en cykel så jag slapp gå så mkt och plåga mina stackars fötter!

Världen är allt bra liten!

Ännu en dag i Paris. Som jag tillbringat på Champs-Élysées, i 20 minuter. Då jag besökte triumfbågen medan jag fördrev tid innan jag skulle till svenska kyrkan. Triumfbågen var sig lik sen sist men när jag sedan begav mig på jakt efter min favoritaffär så höll jag nästan på att ge upp hoppet och tro att den hade flyttat :( men något längre ner på gatan än vad jag först trodde så låg den helt plötsligt bara där framför mig, DISNEYSTORE :D vilken underbar affär! Synd bara att det var väldigt mkt folk och att jag hade ont om tid så det blev bara ett snabbt besök den här gången.

Svenska kyrkan var precis som förra veckan som ett lyckopiller :D Direkt jag kom upp från metron så träffade jag Amanda (min blinddate från i fredags) som stod och väntade på Lisa (min blinddate från igår) så vi tre följdes till kyrkan där vi till slut blev cirka tio tjejer som satt och småpratade innan de flesta av oss följdes ut och åt middag. Och nu för att citera rubriken: Världen är allt bra liten! På dagens au-pairträff träffade jag Sanna från Skellefteå som också gått samhälls språk på Kaplan men som är ett år yngre än mig. Vi har alltså gått på samma skola och vad som är ännu roligare är att det visade sig att hon också bor här i Bailly, bara några hundra merter från där jag bor och att hon ska gå på samma skola som mig i St Germain! Hur ofta händer en sån sak!? Vi följdes iallafall hem med tåget och imorgon kanske hon kommer hit och hälsar på mig :) Nästa söndag ska vi till kyrkan igen för det sista vi tjejer sa till varandra innan vi skildes ikväll var: "Då ses vi i kyrkan igen om en vecka" ;)

Underbara dag! :D


Jag bjuder på lite bilder från mitt besökt på Champs-Élysées.










Bara för dig Anna ;)

Lördagsgodis och chips!

Idag har jag gjort en snabbvisit i Paris och ätit lunch med Lisa, en aupair från Västervik i Småland. Också en blinddate precis som med Amanda igår. Och ännu en väldigt trevlig och söt tjej :) oj så många trevliga prickar det finns! :) Vi åt lunch på en pastarestaurang och Lisa rekommenderade pasta med laxsås, väldigt gott var de :)
Vi skildes rätt fort efter att vi ätit men vi ska ses igen imorgon när det är au-pairträff i kyrkan :)

Väl tillbaka här i Bailly gjorde jag ett besök på ica och köpte lördagsgodis och chips! :D jag blev så sugen! I den här familjen är de rätt nyttiga så det är första gången jag äter godis på två veckor och det är bra jobbat! Av tjejen i kassan fick jag sen en oväntad komplimang. "Du har så vackra ögon. Vart kommer du ifrån? Jag ser att du inte är från Frankrike". Det är inte alla dagar man får höra sånt ;)

Före middagen hann jag med en promenad på fälten och den här gången hade jag batteri i kameran! Däremot blev bilderna inte så jättebra för det var så soligt.

Och nu till den stora goda nyheten jag gick höra av mamma och pappa ikväll! JAG HAR VUNNIT! :D:D:D På promenadtävlingen hemma alltså. En t-shirt från Laitis i storlek XL :D Jag visste väl att min tur skulle komma! Synd bara att jag inte kunde ta emot priset personligen.

Nu ska jag se film med mina chips :)

Trevlig kväll!















Andra veckan

Idag firar jag att jag varit här i två veckor! Det här går ju riktigt bra :D

Denna dag har erbjudit en heldag i St Germain. Jag åkte dig vid tiotiden för att göra nivåtestet på skolan, vilket gick...sådär. Nog är det en hel del kunskap som har sipprat ut och försvunnit det senaste året.

Efter provet och inköp av nagellackborttagning och en nagelfil (herregud jag tänker då bara på mina naglar!) så lunchade jag med au-pairen Amanda från Växjö. Man skulle nästan kunna likna vårt möte med nätdejting och en blinddate eftersom vi hittat varandra på internet. I så fall gjorde jag ett riktigt kap! Hur trevlig tjej som helst :D Vi åt lunch på en trevlig restaurang ute i solen och gick efteråt en stund på stan och avslutade med att titta på utsikten över Paris från slotten i St Germain. Oj vad vi hann prata mkt under den tiden! Det piggar verkligen upp att få träffa lite folk :D

Ikväll har jag och Klara haft disco i mitt rum och lyssnat på hennes idoler, Jonas Brothers.

Nu sitter det fint med lite helg och ledighet :D imorgon blir det troligtvis ett besök i Paris. Nu blir det att se kvällens avsnitt av idol, ett måste att följa oavsett vart i världen man befinner sig ;)




Utsikt över Paris från St Germain. Eiffeltornets topp syns längst till höger :)

Jag har några frågetecken???

Det finns två saker jag har gått runt och funderat på nu de senaste dagarna.
För det fösta: Hemma i Sverige har alla på lyset på bilen även på dagarna när det är ljust. Men här i Frankrike har ingen på billyset under dagtid. Vilket kan vara lite förrvirrande när bilarna står parkerade som packade sillar efter gatorna och helt plötsligt börjar en bil som man tror står parkerad (för att lyset är släckt) att röra på sig och man kan nära på bli överkörd om man har oturen att vara ivägen! Varför är det så!?!?!?!
För det andra: vilken idiot kom på att i de franska bussarna ska det bara finnas två ynka stoppknappar som sitter placerade ovanför bakre utgången? Man måste alltså ställa sig upp, gå bak i bussen, trycka på stoppknappen och sen stå kvar där tills bussen stannar vid hållplatsen! Varför är det så!?!?!?! Passagerarna ska väl sitta ner så länge som möjligt? Tacka vet jag våra svenska bussar med stoppknappen rätt ovanför huvudet :D

För övrigt så fick jag igår eftermiddag ÄNTLIGEN tag på min skola! Checken hade kommit till rätta men intresseanmälan som jag mailade in förra veckan hade av nån underlig anledning inte kommit fram så jag fick maila igen. Allt löste sig iallafall till slut och imorgon ska jag göra nivåprovet för att se i vilken klass jag ska gå. Vilket kan bli spännande eftersom jag märkt att jag har glömt en hel del av den franska jag en gång lärt mig. Jag ligger ungefär på samma nivå som Klaras nuvarande läxor, om ens det.
Om alltig går som planerat ska jag också träffa en annan au-pairtjej imorgon vid lunchtid. Hon bor visst inte så långt från St Germain där min skola ligger så hon skulle komma dit :)

Jag känner dessutom att jag nog har en liten förkylning på gång! Ont i halsen och huvudet, trött i kroppen och en mkt ond nacke. Inte kul! Hoppas det går över fort!

Hej hopp! :D Imorgon har jag varit här i hela två veckor!


Värme! :D

28 grader och strålande sol idag :D det känns fan som om man är utomland! Fast det är jag ju i och för sig också ;) Jag har nära på avlidit i dagens värme! Fast en dryg timme i solen på balkongen satt fint ;) man måste ju underhålla sommarens bränna.

Imorse var däremot en dålig morgon. Då satte jag kurs mot min eventuellt blivande skola (som jag numera hatar) för att betala provavgiften på 30 euro. Vilket kändes väldigt bra med tanke på att jag vet inte ens om jag får plats på kursen eftersom det aldrig finns någon representat för skolan på plats och aldrig svarar någon när man ringer dit! Självklart var det ingen där idag heller och jag fick återigen prata med en tjej som inte visste nånting men som kunde ta min check och lämna den vidare och sen be att skolan ringer mig. Kanske jag är lurad på 300 kr, kanske inte, kanske ska jag göra ett franskaprov på fredag för att se vilken nivå jag ligger på, kanske inte. Det återstår att se. Gud så irriterande!

Annars har det varit en helt okej dag. Jag har köpt handsprit som ska skydda mig mot svininfluensan och ta bort bakterier med 99,9%. Rekommenderad av en fransk apotekare.
Och ikväll har jag, Viktor och Klara haft Mysteriet på Greveholm maraton i mitt lilla rum, alla tre i min lilla soffa. Men det var mysigt :D Klara tycker att det är väldigt spännande.

Imorgon är det sovmorgon :D Klara är ledig från skolan så vi ska till ridhuset och rida.

Tjingeling.

Ps. Ikväll har vi burit ner mina resväskor till källarförrådet så jag blir nog trots en viss hemlängtan kvar här tiden ut :)

Underbara dag :D

Bra väder, ett vackert Paris och jag är inte ensam längre! Helt enkelt en underbar dag :D

Vid elvatiden imorse styrde jag min iväg mot Paris. Dagens bestämda utflyktsmål var luxemburgträdgården och svenska kyrkan. Luxemburgträdgården var såååå vacker :) betydligt vackrare nu än vad den var i februari i fjol. Det har varit ett strålande väder idag så efter en liten rundtur i parken slog jag mig ner i en stol och åt min nyköpta baguette och läste min braiga bok :)

Klockan tre var det dags för första au-pairträffen i svenska kyrkan och jag tyckte minsann att jag gav mig iväg i god tid men att åka metro är med tidsödande än man kan tro så givetvis kom jag sist, en kvart försenad. Annars var det en väldigt lyckad au-pairträff :D tack för att svenska kyrkan finns i Paris! Jag träffade för det första Jacqueline från gamla klassen som har börjat på sitt andra år här nu och tillsammans med henne följde vi två trevliga skånetjejer (okej den ena var ursprungligen från Göteborg) till Notre Dame där vi åt middag på en svindyr restaurang som hade pizza för 8 euro och cola för 5 euro! Jag bör kanske tillägga att pizzan var en margarita som inte smakade nånting! Men vi antog att vi betalade mest för utsikten mot Notre Dame och vi var hungriga och orkade inte leta ett billigare ställe.

Jag kom hem vid tiortiden ikväll och fick gå i mörker från tågstationen! Då var jag rädd! Men jag överlevde det också. Det har varit en väldigt lyckad dag och det var så himla roligt att träffa andra som gör samma sak som jag :D

Nu kommer ett litet råd från mig och sen bilder från dagen som varit :)

Gör inte samma missatag som jag gjorde idag och tro att metrodörrarna fungerar som hissdörrar som öppnar sig igen om man stoppar mellan handen. Det är fel, fel, fel! Jag hade egentligen inte bråttom men jag fick bara för mig att jag verkligen ville åka med just den metron som var på väg att fara precis när jag kom gående nerför trappen så jag stack helt enkelt in handen och trodde att dörrarna skulle öppna sig så jag skulle kunna kliva in, men istället höll min hand på att hamna på nästa station utan mig! Som tur var hann jag dra ut den men den satt verkligen stenhårt så nu är jag väldigt öm och vem vet, imorgon kanske jag vaknar och är förlamad. Jaja nu har jag iallafall lärt mig, och er, att man inte ska stoppa mellan handen och tro att man ska orka bryta upp dörrarna!

Godnatt! Imorgon väntar en tidig morgon och arbete.



Är det inte vackert så säg! :D















Notre Dame :)







Zlatan! :D

Hur kunde jag!? Hur kunde jag!? I och för sig sitter jag i ett litet rum någonstans i Frankrike och har egentligen noll koll på vad som händer hemma i Sverige men hur kunde jag nästan missa VM-kvalmatchen Sverige-Ungern ikväll!? Tack pappa för att du frågade idag om jag läser något om vad som händer hemma, tack mig själv för att jag gick in på aftonbladet ikväll, tack aftonbladet för att huvudrubriken handlade om kvällens match, tack tv8 för att ni sände matchen live på internet så att jag kunde se andra halvlek och tack Zlatan för att du är bäst i hela världen! :D Jag är ingen fotbollsexpert så därför ska jag inte skriva någon lång utläggning om hans mål ikväll men att göra det med bara sekunder kvar av tilläggstiden det tycker jag personligen är skickligt :D Tack för att det här förgyllde min annars rätt grå och tråkiga dag :D

Så vad har annars hänt under dagen? Jo jag tog sovmorgon imorse och i eftermiddags var jag ute på promenad. Inte alltför långt härifrån ligger en massa enormt stora fält med vägar (halverst asfalterade, halverst grusade) som går rakt genom fälten och är perfekta att promenera efter :D Där har jag inte gått för sista gången! Det var som att hamna mitt ute på landet. Självklart hade jag kameran med mig för att fotografera den vackra vyn men lika självklart så tog batteriet slut i kameran så det blev inte många kort tagna idag. Synd för det var verkligen jättevackert!

Eftersom jag inte har några bra kort att bjuda på från dagen så bjuder jag istället på ett klipp med kvällens snyggaste mål gjort av världens bästa Zlatan Ibrahimovic :D se och njut! 

Imorgon blir det Paris för hela slanten!



 

Första veckan.

Nu har jag varit här exakt en vecka. Det känns inte så, det har gått så fort fast det samtidigt känns som om jag varit här längre. Det går inte riktigt ihop men hur som helst kom jag hit för en vecka sen.

Idag har det varit ett väldigt konstigt väder. Det har regnat, varit sol, regnat, varit sol, regnat varit sol osv. Givetvis var det sol när jag var inne och dammsugade och regnade när jag skulle gå och köpa shampoo. Vilken underbar affär förresten! :D som icamaxi fast mindre. Och gissa vad jag mer har köpt? EN NY NAGELSAX!! :D den var underbar att klippa med och verkade hållbar.

I eftermiddags åkte jag buss till Versailles och hämtade Viktor när han slutade skolan, sen åkte vi hem igen och hämtade Klara på hemvägen. Stackarna här går skola till halv fem! Det är helt sjukt! Klara är bara sju och Viktor är elva! Dessutom skriver de skrivstil i skolan, med bläckpenna! Skrivstil som jag knappt kan läsa.

Idag har jag också hittat några andra nyblivna aupairer här i Paris som jag gjort ett försök att få tag på. Vi får se hur det lyckas. Jag har även terrorringt Hanna från Karlstad men det svarar aldrig nån där hon bor! Igår lämnade jag till och med ett meddelande på telefonsvararen, på svenska ;)

Imorgon är jag ledig och har noll saker att göra vilket innebär att jag kan ha uppesittarkväll. Det är nu man längtar hem. När man sitter ensam och vet hur roligt man kunnat haft hemma.

Hejsvejs! :)




Min nya favoritaffär, icamaxi ;)

Min nagelsax :(

Idag har varit en hemsk dag. Min nagelsax har gått av! Jag skulle klippa en nagel och vips så gick den av och gick inte att tejpa ihop :( (dålig kvalité mamma!) Nu får jag alltså leva utan nagelsax eller försöka skaffa mig en ny.

Annars så har barnen börjat skolan idag och jag följde Klara imorse för att se till så hon hamnade i rätt klass. Efteråt begav jag mig med tåg till min blivande skola för att ta reda på hur man skriver in sig där. Men såklart var min vanliga otur framme. Jag klev av på stationen och hade absolut ingen aning om vart jag skulle ta vägen. Kartan som fanns där stämde inte alls överrens med kartan jag tittade på i kartboken igår. Jag var vilse. Jag frågade biljettdamen i luckan om hon visste vägen till min gata och min skola men hon skakade på huvudet, tittade snabbt i en kartbok utan resultat och kunde inte hjälpa mig. Vad gör man då? Jo man frågar närmsta brevbärare om han vet vart gatan ligger :D och klart att han visste det! Brevbärare vet allt om vägar, gator och adresser. En halvtimme senare hittade jag min gata, en liten liten gata och en liten liten dörr som visade att jag äntligen kommit rätt! Men då dök nästa problem upp. Ingen representat för skolan var närvarande utan bara två unga tjejer som gav mig några papper om skolan (sånt jag såklart redan läst på internet!) Deras franska var obegriplig för mig och min engelska var obegriplig för dom så vi kunde helt enkelt inte kommunicera. Jag åkte tillbaka till mitt nuvarande hem och det enda den här resan gav var enorma jätteonda skavsår och såklart föredelen att jag kanske hittar tillbaka till skolan nästa gång.
Nu har jag iallafall mailat in min intresseanmälan. Vi får hoppas att det blev rätt. Och som pricken över i gick ju då min nagelsax av!

Satsar på en bättre dag imorgon då jag ska på min omtalade shampooshoppnig som inte hanns med idag.

Punkt slut.



Det rullar på.

Dagarna går framåt. Tredje heldagen hemma med barnen är nu avslutad. Idag har jag följt Klara till ridskolan och borstat ponnyhästar =) och sett fyra småtjejer hoppa runt på fyra lika små hästar och leka ett, två tre ost. Fast här hette det visst un, deux, trois poney. Sen har vi spelat madagaskar 2 på wii och ätit plättar till middag. Jag har det rätt bra på dagarna och gör inte så mkt ;)

Imorgon börjar iallafall skolan om så då blir jag i princip ledig på dagarna när barnen inte är hemma. Ikväll har jag läst tågtider och kollat i kartboken för imorgon ska jag åka och titta på min egen skola där jag funderar på att börja läsa franska nu när jag kommer få så mkt tid över på dagarna. Den ligger inte så långt härifrån (ca 15 min med tåg). Verkar det vara en bra skola så slår jag till för med tanke på avståndet och priset så kan det nog bli kanon =)

Förresten så har jag kanske fått en kompis! Fast jag vet inte om hon vet att jag finns, men jag vet iallafall att hon finns. Det är Hanna från Karlstad som är au-pair hos en kompis till Karin. Jag har fått hennes nummer så jag bör kanske ringa och upplysa henne om att jag existerar. Eventuellt imorgon, eventuellt på fredag. Och på söndag blir det svenska kyrkan igen. Då börjar au-pair träffarna. Det stod på hemsidan vilket jag tydligen missade förra gången. Så ser mitt schema ut framöver. Kanske inte så spännande men det här är livet som nybliven aupair.
Imorgon ska jag också ut på shampoojakt! Följ den spännande fortsättningen...

Tjing tjong

RSS 2.0