Första advent

Och vi har bakat pepparkakor :D



Observera eiffeltornen ;)

Hej mitt vinterland!

Julgranshuggning stod på schemat idag. När jag klev ur bilen mitt ute i urskogen tyckte jag för en mkt kort stund att det skulle bli riktigt kul att kliva omkring bland kvistar och träd, snubbla över stubbar i djup snö och leta efter den perfekta granen. Efter ungefär fem minuter var jag dödligt less och nu så här i efterhand är jag dödstrött. Det är farligt med för mkt frisk skogsluft. Dessutom hittade vi bara fula granar men lyckades till slut hitta en som föll pappa i smaken så pass att den duger att ha ute på gården. Sen hotar han med plastgran inne! Och när jag frågade om vi inte kunde hugga en tall istället fick jag det korta och tydliga svaret: "Det heter julgran, inte jultall". Slutdiskuterat.

Igår drog världskupen i längdskidor igång. Det måste ska vara min absoluta favoritsport :D Inför femmilen i OS förra året kånkade jag ju till och med datorn med mig till London för att inte missa det. Bara konstigt att jag inte åker mer skidor själv. Jag ska nog börja åka mer i vinter. Kanske. Jag verkar iallafall lagt löpningen på hyllan för vintern för nu är det minst tre veckor sen jag rörde på mig sist, kanske mer till och med. Fy skäms på mig! Fast jag skyller på att jag nästan jobbar heltid varje vecka och att det med jämna mellanrum är ruskigt kallt och dessutom mörkt redan klockan tre på eftermiddagen. Jäkla årstid vi är inne i nu!

Nu är det herrstafett, måste se!
Tjing

FÖRRESTEN! Jag har hittat nio nya fiskyngel i vårat akvarium :D Jag ska verkligen bli fiskuppfödare :D Ynglet jag hittade för några veckor sen (döpt till Robinson Cruse) har nu blivit så stor att han fått flytta till det stora akvariumet och de nio nya pyttepyttesmå ynglen har flyttat in i det lilla akvariumet i köket. Mamma är måttligt glad. Hon hade hoppats på att få bort akvariumet från köket men det kan hon ju bara glömma nu;)


November

November månad har dragit igång. Inte länge kvar till jul! :D
Jag hade egentligen tänkt vara duktig och skriva direkt efter helgen men istället drabbades jag av det äckligaste jag varit med om på flera år, MAGSJUKA! Så fruktansvärt vidrig sjukdom det är! Igår låg jag helt utslagen i soffan hela dagen och orkade knappt lyfta en arm eller än mindre använda benen. Idag är jag däremot fit for fight och tillbaka på banan :D Jag misstänker därför att det var någon slags magsjuka-light som hela familjen drabbades av inom loppet av ett dygn. Men nog pratat om det!

Helgen var fullspäckad med aktiviter och störst av dem alla var väl ändå Ladies Night i fredagas :D Jag, Viktoria, Linnea och 2000 kvinnor i övre medelåldern ;) Kul var det iallafall! Och jag skulle fota massor för att visa här på bloggen men eftersom min kamera är sämst blev även korten sämst.
Efteråt gjorde vi en sväng förbi Skellefteås nya inneställe, Allstar ;) Där träffade vi två fransmän (den ena jobbade som kock på Allstar) och då fick jag bevisat för mig hur otroligt dålig min franska blivit sen jag kom hem :D De kände iallafall till trakterna där jag bodde när jag var i Paris :) Kulkulkul tyckte jag :)

Och nu är det snart helg igen :D Då kommer världens bästa tjejer hem från Umeå och då ska vi ha roligt heeela helgen :D



För er som inte ser det så ska det här föreställa Martin Stenmarck. Tror jag ;)

RSS 2.0