Vad hände under 2009?

Nyårsafton idag, som enligt tradition ska firas tillsammans med vännerna från Medle. Dock inte hos Lotta som tidigare år eftersom hon bestämt sig för att vara på resande fot och för tillfället befinner sig i Australien. Därför firar vi nyåret i stan ikväll. Det kommer bli kanon det med :D

Jag hade tänkt ägna det här inlägget åt en resumé av året som gått, 2009, sista året före 2010-talet, början på ett nytt decennium. Men jag har insett att jag inte har så mycket att sammanfatta så det blir ingen lång resumé. Men några kalasstunder finns det så klart att se tillbaka på från året som gått:

Våren var enformig och händelselös, det var jag och hemtjänsten. Sen kom sommaren och den slappaste veckan någonsin som tillbringades på Sunny Beach, Bulgarien, där Anna sov bort eftermiddagarna medan jag snällt fick sitta på balkongen och läsa ;) Men trots det lyckades vi bli både brända och sen bruna :D Underbara vecka!
Sen närmade sig hösten och den 28 augusti då jag drog iväg på mitt livs äventyr. Något jag aldrig trodde att jag skulle våga men som jag nu inte ångrar en sekund. Tack vare au-pairjobbet i Paris startade jag min blogg, som jag var tveksam till att jag skulle orka hålla levande men som nu har fått leva så länge som fyra månader. Och som kommer att finnas kvar åtminstone ett halvår till för det är så mycket tid jag har kvar att spendera i en av världens vackraste städer och jag åker tillbaka redan på söndag!

Gott nytt år allihopa! :D Jag avlägger inga nyårslöften för sånt misslyckas man ändå alltid med, det är bara slöseri med tid att komma på dem ;)


    
Bulgarien 2009, Anna vart åker vi nästa år? :D


Julen har kommit och julen har gått

Det börjar vara dags för en liten uppdatering över hur julhelgen varit. Den har innefattat mycket mat, fina julklappar och trevligt sällskap :) Jag har fått en ny resväska! Det var minst sagt välbehövligt. Lite annat smått och gott fanns också bland klapparna, bland annat en extern hårddisk och ett antal böcker :)

Julaftonen tillbringades, som så många år tidigare, hemma tillsammans med mammas bror och kusinerna. Jag missade Kalle Anka för att jag blåste håret och gjorde extreme face makeover på min syster. Men det är jag inte speciellt ledsen över.
På juldagen förflyttade vi oss, som så många år tidigare, till mammas bror och åt julmiddag där. Och igår, annandagen, tillbringades på mellandagsrean med Miranda och sen kom kvällen och den efterlängtade utgången på station 8 :) Tack till världens bästa vänner och alla andra trevliga typer man stötte ihop med. Det var jättemycket folk och jättetrevligt :)

Idag har det snöat så in i h*vete! Enligt mig själv flera meter och jag som hatar att skotta snö har skottat snö!
En vecka kvar tills jag åker tillbaka till Paris och där hoppas jag verkligen att det inte är någon snö. Innan dess har jag en hel del att hinna med, bland annat jobba imorgon och på onsdag, hinna på stan och köpa nya skor och fira nyår :D

Hejhopp!

Rånad!

Ända sen i fredags har jag till och från haft ont i en tand. Det är lite svårt att säga vilken eftersom smärtan hela tiden flyttar runt men den håller sig iallafall till den vänstra delen av munnen. Så i eftermiddags bestämde jag mig för att ringa tandläkaren eftersom det är onödigt att åka tillbaka till Frankrike med ett hål i en tand.
Jag fick en tid redan idag så det var bara att sätta sig i bilen och dra iväg till stan. Men tror ni att jag hade något hål? Nej självklart inte. Mina tänder såg så fina ut. Tandläkaren slipade lite längst in där tänderna tydligen nötte mot varandra men annars kunde han inte se något som var på tok. Och hela det kalaset som tog sammanlagt tio minuter kostade mig 300 kronor! Rena rånet! Jag har fortfarande ont i tanden men jag hoppas verkligen att det blir bättre!

Igår slutförde jag julklappsinköpen och klippte mig. Det behövdes verkligen! Och idag har jag jobbat :) Det var riktigt roligt att komma tillbaka till alla gamla gubbar och gummor och se att nästan ingenting förändrats :) Fast hemtjänsten kan faktiskt vara ett riktigt spännande jobb, det är inte alltid samma gamla vanliga rutiner. Idag har jag tex kört 30 km/h med en bil där bakhjulet fryst fast :)

Jag jobbar imorgon också, pappa fyller år och på torsdag är det julafton :D

Tjoheeeeej! :D

Hemma!

Igår eftermiddag klockan två var jag äntligen hemma! Vilken jävla resa! Oturen förföljde mig hela vägen från Bailly till Stockholm!

Det låg fortfarande en hel del snö kvar när jag skulle åka in till Paris på fredagmorgon för att sen ta mig vidare till flygplatsen. Karin ville inte ta ut bilen för att skjutsa mig till tågstationen så jag och min jättetunga väska fick gå dit! Väskan var jättejobbig att dra i snön och när jag inte ens kommit halvvägs hände något bland det värsta som kunde hända! Handtaget på väskan gick av! (jävla skitväska!) Direkt drog jag slutsatsen att om jag skulle fortsätta att försöka dra den där väskan så skulle jag aldrig hinna med tåget. Då kom tack och lov en snäll gubbe som såg att jag hade problem och som då erbjöd sig att enkomt köra mig till tåget :D

Väl inne i Paris blev jag tvungen att åka metro med min väska för att ta mig till tåget som gick ut till flyget.
Metro + stor tung väska = döden. Men jag har ett mkt bra tips till alla tjejer med tunga väskor som är jobbiga att bära i trapporna: Ställ er vid trappan med väskan och försök visa att du faktiskt har en väldigt tung väska, alldeles för tung för att en liten tjej ska orka bära den nedför/uppför en så lång trappa. Då kommer till 80% en ung kille och frågar: Är ni i behov av hjälp? Vill ni att jag bär er väska? Och då svarar ni bara ja och sen får ni hjälp med väskan! :D Hur praktiskt som helst! Det har funkat för mig flera gånger :D

Nästa helvete dök upp ute på flygpplastsen där jag inte kunde skriva ut mitt boardingcard utan fick ställa mig i världens långsammaste kö för att få hjälp. Bakom mig i kön fick jag höra en annan svensk tjej prata i mobilen och förstod av samtalet att flyget till Stockholm klockan fyra var inställt! Hata Air France som ställde in nästan alla sina flyg på grund av lite snö! Tillsammans med den andra svenska tjejen fick jag iallafall min biljett ombokad till ett flyg med SAS som gick från Paris klockan åtta samma kväll. Men vad innebar det? Jo självklart skulle jag missa flyget från Stockholm till Umeå som gick klockan nio! Som tur var kunde SAS i Paris reservera en plats åt mig på första flyget till Umeå lördag morgon klockan tio så jag tillbringade natten sittandes på en stol på arlanda! Då jag egentligen skulle varit hemma i Skråmträsk! Hela resan Bailly-Skråmträsk tog mig sammanlagt 29 timmar! INTE OKEJ! Det enda postiva var att platsen jag fick på flyget från Paris till Stockholm var första klass som innebar gratis mat och dricka ;) Tur eftersom jag knappt hunnit äta något på 12 timmar för att jag tillbringat hela dagen med att köa för att boka om flyg!

Det är iallafall underbart jätteskönt att vara hemma igen :D Jag har märkt att det har hänt en hel del saker sen jag åkte. Vi har tex köpt ny stereo i köket och ny tvättmaskin ;) Och kul att de ändrat hastigheten från 90 till 80 hela vägen till stan och att det huggit ner varenda björk runt skolgården!

Igår kväll bar det iallafall iväg till stan på överraskningsfest för mig och Sandra :D En några månader försenad
födelsedagsfest ;) Vi åt tårta och kvällen var minst sagt speciell och spännande ;) Mer än så säger jag inte men tack världens bästa tjejer det var underbart kul ändå :D Några av oss hann med ett snabbt besök på balzac och på hemvägen när jag hade den stora äran att åka med syskonen Tjärnström hann vi även med en lite lätt dikeskörning. Precis vad jag behövde efter att ha sovit 4 timmar på knappt två dygn. Men tack ändå Robin, det blev ett bra avslut på kvällen.

Idag har jag besökt nya Gina i stan :D Eller nya och nya, det som var nytt för fyra månader sen. Jag älskar det! Det blev så himla fint! Och jag har kört bil för första gången sen i augusti. Det älskar jag också :D

Det har som ni ser hänt en hel del i mitt liv sen i fredags. Nu behöver jag verkligen vila mig! Klockan är bara sex och vi har redan ätit middag. Bara det är hur skönt som helst :D Nu kan jag vila hela kvällen! Imorgon ska jag klippa mig :D

Hemma <3

 
 


Hem imorgon?

Snabb uppdate innan jag måste sova: Väskan är packad och jag är klar för avfärd. Men den stora frågan just nu är om jag kommer att kunna åka hem imorgon. Det har snöat här idag (några millimeter på sin höjd) och det är kaos i trafiken. Flera flyg har tydligen ställts in eller blivit försenade på grund av snön och i natt ska det snöa ännu mer så har jag riktigt otur flyger inte mitt plan imorgon! En annan mardröm vore att flyget blir så försenat att jag missar inrikesflyget och tvingas övernatta på arlanda! Det har jag redan gjort en gång för mkt!
Jag måste iallafall fara tidigt imorgon så jag säkert hinner till flygplatsen med tanke på alla strejker och trafikolyckor som vädret har bidragit med.

Ikväll har jag förresten fått en julklapp av Karin, Viktor och Klara :D en fransk kokbok! Mitt livs första kokbok :D  Jag har inte hunnit kolla än om det finns något recept på hur man kokar ris ;)

Nej nu måste här sovas för imorgon ska jag fara hem! (förhoppningsvis)
Godnatt!

Pinsamt!

Egentligen hade jag inte tänkt blogga idag men nu måste jag bara berätta om något fruktansvärt pinsamt jag var med om tidigare ikväll!

Jag skulle gå ner i källarförrådet och hämta upp min resväska för att sen börja se över vad jag tänkt ta med mig hem över jul. Jag var nästan helt säker på att jag visste vart källarförrådet var eftersom jag följde Karin ner dit när vi ställde bort väskan. Så jag traskade ner med ficklampa och nycklar.
Det finns flera dörrar nere i källaren men jag tog första till höger som jag trodde var rätt, klev in genom dörren, tryckte på en knapp som jag trodde var lysknappen, tryckte hårt för lyset tändes inte och hörde då ett ringande ljud. Inte var det en lysknapp det var en ringklocka! Jag fattade inte vad en ringklocka gjorde där nere men jag hittade iallafall lysknappen, gick genom korridoren till dörren rakt fram och försökte låsa upp den med nyckeln jag fått av Karin. Då hände det pinsamma! En man öppnade dörren inifrån och jag stod plötsligt och stirrade in i deras vardagsrum! P-I-N-S-A-M-T! Jag blev tvungen att ursäkta mig ett antal gånger och han pekade på en annan dör i korridoren och sa det var den rätta. Jag bytte dörr och försökte än en gång på alla möjliga sätt få in nyckeln i låset men den passade inte! Då slog det mig att det nog var till den dörren ringklockan hörde så jag drog slutsatsen att det också var en lägenhet och sprang upp till Karin innan jag skulle råka ut för nåt mer pinsamt! Då fick veta att jag hade en nyckel för lite med mig och sen ritade Karin en karta så att jag skulle hitta rätt. Grattis Lena att du behövde en karta för att hitta till källarförrådet.

Nu sitter jag här med min resväska och skäms!
Mitt planerade färdsätt till flygplatsen på fredag kan dessutom skita sig tack vare att tåget jag ska åka med strejkar så jag kanske måste ta bussen. Men då ska det tydligen snöa både imorgon och på fredag (givetvis värst på fredag) så att ta bussen är kanske inte så smart det heller. Några millimeter snö här kan jag tänka mig innebär trafikkaos. Det här gör mig lite nervös!

Nej nu ska här packas! :D
Puss!

Sista helgen avslutad

Då var sista helgen före hemfärden avslutad. Den har till största delen bestått av shopping så nu är jul/nyårsklänningen inhandlad :) 
I lördags kollade jag vilken väg som kommer bli smidigast för mig att ta mig ut till flygplatsen på fredag. Jag har beslutat mig för tåg istället för buss för då slipper jag kånka runt på väskan i tusen trappor. Så här i efterhand var det nog riktigt klokt av mig att provåka för jag kan säga att jag hade mina vilsna stunder innan jag hittade rätt och det skulle jag inte velat vara med om tillsammans med en stor väska i släptåg!

Igår gjorde vi ett besök i svenska kyrkan och blev fast för att stå ute och sälja glögg till alla som kom dit för att se luciatåget. Andra istiden har kommit till Frankrike för det är sååååå kallt! I slutet på veckan pratas det till och med om att det ska komma snö. Hur som helst stod vi ute i kylan och sålde glögg till både fransmän och svenskar och en liten skymt av luciatåget fick jag innan de försvann in i kyrkan :)

Idag hade vi det skriftliga provet i skolan. Skönt att ha det gjort och skönt att det bara är två lektioner kvar :D Vad som är ännu lite skönare är att Karin verkar ha insett att Viktor faktiskt kan åka buss hem själv efter skolan så imorgon slipper jag åka till Versailles och frysa ihjäl medan jag väntar på att han ska sluta. Toppenvecka!

Fyra dagar kvar! Tjejer vi ses på lördag för fan! :D

Godnatt :)



Visst har vi vacker julgran? :D Och Karins pelargoner blommar fortfarande på balkongen.

Livet suger lite smått just nu

Inte var jag på toppenhumör igår när Karin kom med med Klara från doktorn och sa att jag skulle bli tvungen att vara hemma med henne torsdag OCH fredag för att hon har en väldigt smittsam halsinfektion och får inte vara i skolan.

Vi var inte och red igår eftersom hon hostar så mycket så idag har jag tillbringat min andra dag instängd här i lägenheten men ett helt galet barn som ena stunden slår kullerbyttor och dansar för att några timmar senare ligga helt död i soffan.
Själv missar jag två lektioner i skolan eftersom vi skulle ha en extra lektion imorgon för ta igen en av lektionerna vi missade när våran lärare var borta för två veckor sen. Och i måndags började vi faktiskt se en bra film som jag missade slutet på för att jag inte kunde fara till skolan idag!

Jag klättrar snart på väggarna så idag blev jag tvungen att baka mer chokladmuffins som blev så populära sist jag gjorde dem ;) och de är faktiskt skitgoda :D Vad som är mindre populärt här är mitt ris, eller sånt som liknar ris som tex couscous som jag skulle koka ikväll men som jag helt misslyckades med! Hur är det möjligt att varje gång jag ska koka ris så blir det mer likt gröt!? Jag klarar inte av det även om Karin visat mig exakt hur jag ska göra. Ris är verkligen min svaga punkt i köket och det är det två barn som är väldigt duktiga på att påpeka.

Ikväll har jag gått en promenad med Sanna och träffat henne för första gången på nästan två veckor för hon har varit sjuk! Vi har upptäckt nya ställen här i Bailly som vi inte visste fanns. Det är riktigt stort! Men det vet ju inte jag som bara sett det som finns på vägen mellan lägenheten och tågstationen ;)

Snart inleds min sista helg i Paris före jul och av någon anledning känner jag mig lite stressad, som om det vore min livs sista helg här. Men jag har ju faktiskt ett antal helger kvar nästa år. Jag har redan planerat att ta upp resväskan ur källaren på tisdag eller onsdagkväll så jag kan börja planera mitt packande så jag känner att hemfärden närmar sig med stormsteg :D och jag börja tycka att det är coolt att säga att nästa lördag ska jag till Sandra ;)

Biljetter till annandagen är förresten införskaffade. Jag är inte riktigt nöjd med valet av dag, juldagen hade nog varit bättre men med trevlig sällskap ska nog annandagen funka också :)

Imorgon ska jag dammsuga. Och göra läxor med Klara. Och plugga till mitt grammatikprov som är på måndag. Så nu vet alla vad jag ska göra. Inget som är alltför roligt.

Godnatt!


Vaccinering, check!

Jaha då var man vaccinerad mot svinis. Tack vare det europeiska sjukförsäkringskortet blev jag godkänd att vaccinera mig här i Frankrike. Skönt att ha det gjort! Vaccineringen ägde rum i en gympasal och det var en kines som stack mig. Det var allt lite lustigt alltihopa :) Än så länge har inga biverkningar dykt upp men det ska tydligen komma en fruktansvärd värk i armen så småningom. Men det är bara att vänta och se.

Det muntliga provet idag gick godkänt bra. Något vettigt fick jag väl förhoppningsvis ur mig. Måndag nästa vecka är det skriftligt prov så tills dess måste jag plugga grammatik!

Jaha, onsdag imorgon igen = aktiviteter hela dagen. Det blir ingen pepparkaksbakning men antagligen kan vi fylla tiden med läxläsning istället.
Julkalenderna tar sig förresten. Klara avgudar den fortfarande och av mig får den ett litet plus i kanten, den blir bättre och bättre. Här följer vi den med spänning varje dag ;)

Ciao och på återseende! Sverige om 10 dagar :D


Andra advent

Andra advent idag, vilket jag faktiskt hade glömt ända tills jag kom på det i eftermiddags. Inte för att det spelar någon större roll, man brukar ju inte direkt fira. Jag har inte ens orkat tända mitt adväntsljud så värt att jag har ett.

Nu får det bli en snabb uppdatering av helgen. Gårdagen blev inte direkt som den var tänkt att bli.
När jag skulle gå till tåget för att åka in till Paris igår förmiddag så regnade det så mkt att det rann floder med vatten längst gatorna! Paraplyet hjälpte inte ett dugg så väl framme vid tågstationen hade mina byxor klibbat fast på benen och skorna var dyngsura! Och de kläderna skulle jag ha på mig en hel dag i Paris, inte kul! Men som tur var hade jag med mig extrasockar ;) vilket inte gav så mkt eftersom dom blev blöta så fort jag stoppade ner fötterna i skorna igen. Så jag la näsdukar i skorna och då blev det bättre ;) (det gäller att vara uppfinningsrik). Och det första jag gjorde när jag kom till Paris var att gå och köpa mig tre par torra sockar!
Sen träffade jag Hanna, Ebba och Annelise och vi julshoppade och gick på julmarkad i la defense :) Det var jättemysigt! Och jag gjorde ett riktigt bra julklappsfynd ;) plus att jag köpte en julgranskula med eiffeltornet på som är såååå fin :D

Efter ett antal timmar spenderade i köpcentret och på julmarknaden begav sig jag och Hanna hem till henne för att lämna allt vi handlat och förbereda oss inför kvällens partaj. Men...ingen hörde av sig till Hanna och sa vart vi skulle ses så vi blev lite irriterade och bestämde oss i sista stund för att ta sista bussen och åka tillbaka till Paris för att hitta på något annat. Då....när vi satt på bussen hörde en tjej av sig (klockan var halv nio!) och sa vart festen skulle vara men då var vi inte alls uppklädda för fest så vi struntade i det och gick på bio istället. Tyvärr råkade vi välja att se världens sämsta film och under hela filmens gång ville jag bara att den skulle ta slut. The Imaginarium of Doctor Parnassus, sista filmen med Heath Ledger, sen den inte!

Klockan tolv när filmen var slut hade vi fortfarande inte ätit middag. Så vi gick på julmarknaden på Champs Elysees och åt en våffla och hamburgare :)

Vi tog nattbussen till St Germain vid klockan två och fick sen vänta en halvtimme i kylan och blåsten på att en taxi skulle komma och hämta upp oss och skjutsa hem oss till Hanna! Inte okej! Pricken över i var att jag upptäckte att jag tappat mina fleecevantar någon gång under kvällen för jag kunde inte hitta dem i väskan :( i fjol tappade jag också bort mina fina fleecevantar som jag fått av sandra så jag fick önska mig nya i julklapp.
Hur som helst, vi var i säng klockan fyra och uppe klockan nio för att åka till Versailles och träffa Ebba och Annelise. Och vad hittar då Hanna i källaren när vi tar på oss skorna för att fara? Jo mina vantar :D som tydligen inte ens hade följt med in till Paris igårkväll. Tack och lov!

Jag blev inte så långvarig i Versailles. Ebba ville titta på slottet för hon hade inte varit där så när de gick in dit tog jag bussen hit till Bailly.

Oj det här blev inte en så snabb uppdatering som jag tänkt från början men nu har jag iallafall fått med det mesta om min misslyckade helg som egentligen blev ganska lyckad :)
Efter fem timmars sömn i natt så är jag fruktansvärt trött nu så jag måste verkligen sova! Jag hoppas att Klara inte är sjuk imorgon också så jag måste vara hemma med henne för det har jag inte lust med! På tisdag har vi muntligt prov på skolan och hur det kommer att gå vill jag inte ens veta!

Godnatt!


Snögubben som vandrade omkring på julmarknaden i La Defense


Pariserhjulet nedanför Champs Elysees


2 veckor kvar!

Varje fredag förflyttar jag mig en vecka närmare Sverige. Och varje söndag förflyttar jag mig en vecka närmare dagen då jag ska åka tillbaka hit. Oj jag är så filosofisk ;)

Så här två veckor före hemfärd, och med mindre än tre veckor kvar till julafton, har jag faktiskt lyckats köpa så mkt som tre julklappar! Två av dessa inhandlades idag när jag och tyskan (jag ska börja kalla henne för tyskan, eller kanske Freddan, för jag orkar aldrig skriva hennes namn) tog bussen till Parly 2 och shoppade loss i 1,5 timme innan jag blev tvungen att fara tillbaka och, som överrenskommet, avlösa Karin från barnpassningen av sjuka Klara. Som egentligen inte är speciellt sjuk men som ändå lyckats lura till sig en dag hemma.
Hur som helst hann jag på 1,5 timme köpa två julklappar och det är imponerande! + en liten present till mig själv också, en sjal :) Ovanligt? Nej inte det minsta. Jag känner en stor kärlek för sjalar :D Dessutom fick jag min lön idag så jag hade råd att slösa lite.

Imorgon ska jag tillbringa dag och natt med Hanna. Först ska vi julklappshoppa i Paris och under kvällen står det fest på schemat. Med vilka vet jag inte med det är några Hanna känner. Sen är hon så schysst att hon låter mig sova hos henne så jag slipper hålla mig vaken hela natten och komma hem halv nio på söndagmorgon! Så imorgon flyttar jag till Chambourcy (inte för att det säger er något) där buss och tågförbindelser till och från Paris är något bättre än här.

Ha en snajsig helg allihopa, uppdatering söndag kväll!

Erik.
 Jag gör här och nu ett offentligt erkännande: Du har rätt, the book of love är tårdrypande vacker :)


Det finns ingen snö men det finns julgranar :D här mitt i en stor rondell i Versailles.
Skulle ni någon gång vilja köra i den här rondellen så har jag varit vänlig nog att ta med
skylten som visar i vilken riktning man ska köra.


Pepparkaksbak

Som ni säkert förstår av rubriken så har vi bakat pepparkakor i eftermiddag :) Viktor och Klaras intresse för bakningen räckte i ungefär en kvart och sen fick jag avsluta arbetet. Eftersom vi inte hade några pepparkaksformar kom Klara på den smarta idén att vi skulle använda hennes små plastformar med djur så större delen av pepparkakorna blev ungefär i storlek med muminkex :) en del blev väldigt tjocka, en del väldigt tunna, en del brända och en del väldigt hårda så variation var det iallafall ingen brist på :D

Det har varit en väldigt intensiv dag idag men vi har hunnit mycket! Vi har ridit, lagat mat, gjort läxor, bakat, gjort mer läxor, lagat mer mat och däremellan hann jag till och med stryka lite kläder. Onsdagar är inte att leka med!

Nu följer dessutom jag och Klara julkalendern slaviskt på svt play. Enligt Lena 20 år är den precis lika dålig som de senaste årens julkalendrar men enligt Klara 8 år så är den super! Man kan ju börja fundera på om det har något med åldern att göra.

Klara måste för övrigt vara en av världens sötaste ungar för ikväll fick hon nys om att mitt adventsljus luktar väldigt gott och sa kort och gott: Ååh jag skulle vilja smaka det! Och sen satte hon tänderna i det. Men det var inte gott...

På tisdag ska jag eventuellt vaccinera mig mot svinis. Karin och barnen ska göra det så då är det väl lika bra att jag hänger med och får det gjort. Nu har jag än en gång drabbats av svinis light och jag kan säga att det kommer inte in mkt luft genom min näsa för tillfället! Tack och lov handlar det bara om snuvig näsa och lite hosta.

Jag får göra en ny uppdatering när jag har mer att förtälja :)
Hej!



Lägg märke till julelefanter och julflodhästar istället för julbockar ;)

RSS 2.0