Nästa hållplats: London

Jag är förkyld! Ganska jätteförkyld och det är inte roligt! I måndags hade jag så ont i halsen att jag hade god lust att hugga av den och slänga den i soporna. Som tur var höll det bara i sig en dag så nu är jag bara drabbad av snor och hosta vilket räcker gott och väl.

Nu är det dessutom klappat och klart! London 25 februari :D Det är ju nästan en skam att inte besöka London när det bara tar 2,5 timme med tåg från den ena huvudstaden till den andra. Biljetten bokades iallafall igår kväll och det var ju en upplevelse i sig. Helt klart något som man roa sig med om man har lite att göra och väldigt gott om tid. Eknomisk som jag är så räknade jag ut att jag skulle tjäna 90 kr på att betala biljetten i euro istället för i pund. Kruxet var bara det att jag blev tvungen att boka biljetten på tågets franska hemsida eftersom den engelska sidan bara hade priserna i pund! Nu är det iallafall gjort och i helgen ska jag försöka ta mig till tågstationen i Paris, skriva ut biljetten och se så allt stämmer.
Så nu blir det fem dagar i London med ingen mindre än Joanne! :D Som kommer flygandes hela vägen från Sverige. Såklart ska vi träffa Jacob också :) Det kommer blir kanon! Nu åtestår bara boendefrågan men vi har några hotellalternativ så vi ska nog bara välja ut ett och boka :)

Ikväll har jag den stora äran att vara barnvakt. Karin ska tydligen på bio men skulle vara hemma igen klockan tio så jag får väl roa mig och barnen med att se 24 hela kvällen, den viktiga fredagstraditionen här. Men inte mig emot, då sitter de iallafall still och är snälla.

Helgen är för en gång skull rätt planerad. Jag ska ju då ordna med min tågbiljett och jag borde köpa födelsedagspresent till Viktor för om jag inte minns helt fel så fylller han år 8 februari. Frågan är bara vad man köper till en kille som fyller 12 år. Vi har dessutom tänkt göra ett besök i katakomberna i Paris och på söndag ska det bakas pizza i kyrkan :) Full rulle och tiden står minsann inte still! Imorse kom jag fram till att det redan gått fyra veckor sen jag kom hit efter jul! Igår borde jag dessutom firat halvlek (fast det visste jag inte om då) för nu har det gått fem månader sen jag kom hit och det är fem månader kvar tills jag kommer hem! Jag tror barnen slutar skolan 2 juli så efter det tar jag första bästa flyg hem till Sverige! :D

Trevlig helg! :)

PS. Rixfm webbradio är bäst! :D Att jag inte tänkt på det tidgare. Nu är det Darin! :D

Skridskor och buss

Rubriken sammanfattar i princip hela den här helgen. Nästan.

Som bestämt så blev det skridskoåkning igår eftermiddag utanför Hotel de Ville inne i Paris. Jag, Sanna och Maja blev det som var modiga nog att ta på sig ett par skridskor för att sedan kliva ut på isen där den ena åkte fortare och farligare än den andra och där den tredje åkte sämre och ramlade fler gånger än den fjärde. Ungefär så såg det ut :) Några for runt som spjut på den provisoriskt anordnade isen medan några aldrig tycktes ha stått på ett par skridskor förut. Det var faktiskt riktigt roligt säger jag som för det första inte är speciellt förtjust i att åka skridskor och som för det andra inte åker speciellt bra. Men igår var jag inte sämst ;) Och ja, nu kan vi skryta med att vi åkt skridskor i Paris när det var nästan 10 grader varmt, eller iallafall 5 grader. Och nog är det väl ändå lite coolt ;)

Kvällen tillbringade jag och Sanna med att göra något som vi funderat på att göra väldigt länge. Vi åkte buss! Det låter kanske inte som ett speciellt roligt nöje en lördagkväll men faktum är att vi hade skitroligt :D Det är mycket roligare att åka buss än metro för då får man ju faktiskt se vart man åker! Vi åkte kors och tvärs, till och med i den stora rondellen runt triumfbågen och helt plötsligt stod vi med världens vackraste utsikt över eiffeltornet framför oss! Det var så helt otroligt vackert!

Idag har vi åkt lite mer buss, jag har balanserat på roslinjen i Saint Sulpice och ätit bullar i svenska kyrkan (mamma åt vi några bullar när jag var hemma över jul?? Jag tror inte det, hur kunde vi glömma!?)

Ännu en lyckad helg avslutad. Nu återvänder jag till min vardag som betyder skola och barn. Inte direk jätteunderbart, men det funkar.




Veckans update

Det skulle gott och väl räcka med ett blogginlägg i veckan där jag sammanfattar veckans händelser för det skulle ändå inte blir mer än några rader. Ikväll skriver jag endast för att glädja mina trogna läsare för jag vet av egen erfarenhet hur tråkigt det är att kika in på en blogg för att längst upp se samma gamla rubrik som man sett i en veckas tid.

Det här har nog varit den snabbaste veckan av alla snabba veckor. Det här har varit veckan då jag och Freddan bestämt oss för att bilda en motionsklubb och börja springa på mornarna innan vi far till skolan. Vi gick ut stenhårt direkt från start och sprang både tisdag och torsdag. Dock kan jag ju tillägga att vi gick större delen av rundan vi egentligen skulle springa, men vi behöver bara komma i form så springer vi nog snart flera mil ;)
Det här har också varit veckan då jag i princip bestämt mig för att besöka Storbritanniens huvudstad London när jag är ledig en vecka i slutet på februari :D Nu gäller det bara att hugga tag i den kämpiga jaken på bostad!
Slutligen har det här varit veckan då jag tvingats springa runt och låtasa vara häst med en galen 8-åring på ryggen och jag har även blivit stylad av min egen stylist Klara. Ursnygg sminkning och fotmassage helt gratis ;)

Redan helg och det har spekulerats i skridskoåkning imorgon för det ska finnas en kostgjord is någonstans inne i Paris och skridskor att hyra. Och vi gör det enbart för att sen kunna skryta med att vi åkt skridskor i Paris när det var nästan 10 plusgrader ;) Återstår bara att se om det blir av eller om vi hittar på något annat.

Nu vet alla att jag lever, håll till godo till nästa update ;)


Skönt med helg!

Då har det gått två veckor sen jag kom hit efter jul. Tiden går fort, och sakta. Det är olika från dag till dag. Helgen har iallafall gått fort, som vanligt. Och den här helgen har vi faktiskt roat oss med annat än shopping ;)

Igår hade Sanna bestämt att vi, tillsammans med Freddan, skulle gå på Musée Des Arts Décoratifs, där de har utställningar med kläder från alla århundraden. Det ligger i samma hus som Louvren och är gratis för europeiska ungdomar under 26 år, så då var det värt pengarna att fara dit eftersom det kostade noll ;) Själva utställningen med kläder var lite av en besvikelse eftersom det inte var så mkt kläder som vi trodde att det skulle vara. Men antagligen missade vi någon del av museet. Det fanns också en utställning med lego, eller inte direkt lego men just nu kommer jag inte på vad det heter. Det tyckte iallafall jag var roligast att se på :D Jag och alla barn som var där ;)
Efteråt köpte vi pizza och for hem till Freddan och såg Förtrollan och Narnia 2 :) Skönt att hon är min granne så jag bara behövde gå 50 meter för att komma hem ;)

Idag har jag och Freddan varit på uppäcksfärd i Paris. Det går helt enkelt ut på att man åker till ett ställe och bara går runt där för att se om man hittar något roligt :) Idag blev det destination Bastille och Place de Vosges, en park som Friederike hört skulle vara vacker men det vet jag inte om jag håller med om. Fast så här års är i och för sig ingenting speciellt vackert. Efteråt köpte vi smörgås och sallad, åkte till en annan park nära Champs Elyees och satte oss där en stund innan vi bestämde oss för att gå på min favoritaffär Disneystore :D Där hade de rea på röda jättefina Musse pigg-glas för bara 12 kr st! Så jag blev tvungen att slå till och köpa fyra stycken :D Hur jag sen ska få hem dem är en senare fråga ;)

Helgen har varit en toppenhelg! Kanske just för att vi för en gång skulle gjort annat än att traska runt i samma gamla köpcenter en hel helg. Nu väntar ny tråkig vecka, sen ny helg, sen ny vecka, sen ny helg osv... Sen kommer sportlov, påsklov, enstaka lovdagar mitt i veckan och sen sommarlovet :D



Place de Vosges och Freddan :)


Legoutställningen på Musée Des Arts Décoratifs


PS. Snön försvann för flera dagar sen så nu är det gröna gräsmattor igen.


Det är riktig snö!




Jag passade på att motionera kameran en sväng idag medan Klara var på ridning.
Jag har totalt missat när all den här snön kommit men det måste ska ha hänt för någon
natt sedan för nu har den faktiskt legat kvar några dagar. Men knappast så länge till för idag
har det varit +7 och regnat lite. 

I övrigt lever jag!
Tjingeling


Winterschlussverkauf

Hej hopp snart pratar jag bättre tyska än franska ;) Senaste ordet jag lärt mig av min kära granne är witerschlussverkauf som betyder vinterrea och som är precis vad vi roat oss med idag :) Dock inga fynd för min del för det var så sjuuuukt mkt folk! Men vi ska dit imorgon igen och fightas i köerna ;) Före jul fick jag en rabatt på 40-50% på Yves Rocher + att man får en överraskningspresent när man handlar något så det måste jag ju passa på att utnyttja ;)

Igårkväll bestämde jag mig för att möblera om i mitt rum för det drar så kallt från fönstret att jag knappt kunnat leva när jag suttit i soffan som stod rakt under fönstret. Ända tills igår då jag flyttade på den och nästan fick ett helt nytt rum :) Så nu sitter jag här och svettas nästan istället för att frysa. Men bättre det!
Förresten så blev det ingen simning igår för badhuset var stängt på grund av något problem med bassängen! Så typiskt! Men vi får göra ett nytt försök nästa vecka istället.

Jag märker att jag inte hade så mycket kul att skriva ikväll. Nu är det iallafall dags att se Robinson. Snälla bort med Annika!
Imorgon har jag hunnit vara här en vecka. Jippiii! :D Bara ett stort antal veckor kvar. Men det kommer nog gå fort. Bara den här veckan har ju flugit fram :)

Godnatt!

Dags för uppdatering

Livet går sin gilla gång, allt är precis som vanligt och det händer ingeting spännande! Fast igår när jag och Klara var i stallet i den bitande kylan fick några ponnys (heter det så??) för sig att de inte ville stanna kvar i sin lilla hage så de passade på att rymma när grinden var öppen. I och för sig rymnde de bara ut i ett större rum och inte ut i det fria, men det blev ändå lite kalabalik när det skulle fångas in och det är nog det mest spännade som hänt hittills den här veckan.

I måndags provade jag äta något jag inte ätit förut, galette des rois, som är en kaka som smakade nästan som mazarin och smulade lika mycket som ett wienerbröd. I kakan hade Karin stoppat in flera små plastfigurer av olika slag som man kunde stöta på när man tog en tugga. Tydligen är det här någonting man brukar äta i Frankrike kring den 6 januari för att fira något, jag vet inte riktigt vad. Om jag förstått rätt ska det egentligen bara finnas en figur inbakad i kakan och den som sen får figuren i sin bit blir kung för dagen. Ungefär som mandeln i gröten på julafton. Det var en god kaka iallafall :)

Imorgon ska jag och Sanna fara och simma :) om det inte något kommer i vägen, tex att vi fryser fast för det ska tydligen vara -10 här imorgon! Jag vet, det är ingenting jämfört med hur kallt det är hemma i Sverige. I natt har det även snöat och det ligger faktiskt lite snö kvar på marken. Men lite snö och kyla ska inte kunna stoppa oss från att påbörja träningen inför beach 2010!

Det var nog allt för den här gången. Helgen erbjuder möjligtvis lite shopping nu när det är reatider. Rean på sephora ser jag mest fram emot :D
För övrigt har det börjat en ny tjej i min klass, en norsk :) och det är väldigt roligt för man kan prata svenska med henne och hon kan prata norska med oss svenskar :)

Tjingeling!


Tillbaka till verkligheten

Jag måste ska ha drömt att jag varit hemma i två veckor för imorse när jag vaknade trodde jag fortfarande att jag var hemma men då upptäckte jag att jag är här i Bailly, i Paris, i Frankrike. Och det är med blandade känslor som jag återvänt hit till mitt lilla rum igen. Det var så härligt att komma hem och träffa alla som jag saknat så mkt. Men det var också härtligt att komma tillbaka just för att jag visste exakt vad som väntade. Jag hittade hit utan problem och skönast av allt var nog att veta att jag inte är ensam.

Jag och Sanna slog följe med flyget från Luleå ner till Stockholm där hon sen tog en liten omväg via Oslo medan jag flög direkt till Paris. Och på flyget till Paris träffade jag Ebba som sen gjorde mig sällskap på tåget från flygplatsen :) Inga större missöden inträffade annat än att det lilla tåget, som jag åker med till skolan och även måste byta till när jag kommer från Paris, inte gick igår. Men istället gick det bussar så jag tog mig fram om än jag fick stå ute och frysa en halvtimme i väntan på bussen. Sen mötte min supersnälla tyska granne mig vid tågstationen och hjälpte mig att bära all packning :) Jag slapp förresten betala övervikt på väskan fast den vägde lite mer än vad som var tillåtet. Det var schysst! :D

Nu är iallafall allt som vanligt igen. Idag började skolan om. Jag funderade starkt på att hoppa över första lektionen och sova istället men jag tog mig i kragen och for dit ändå.

Det bästa just nu är att Viktor verkar få åka buss hem själv vilket betyder att jag slipper stressa iväg till Versailles på eftermiddagarna. Och vad som är ännu bättre än det är att jag lyckats skruva på varmare vatten i duschen :D Det har inte gått att skruva på den kranen tidigare och jag misstänkte att den fastnat på grund av allt kalk som är i vattnet men imorse gick det :D Karin påstod en gång att det nog inte gick att få varmare men det var fel fel fel! Vattnet har ju varit jättekallt! Så ikväll ska jag duscha i kokhett vatten :D Kanske en löjlig sak att vara glad över men jag är det ändå.

Ikväll ska barnen få sina julklappar som jag köpt åt dem när jag var hemma. Hoppas Klara uppskattar Pelle Svanslös julkalender som hon ska få. Jag skulle iallafall uppskatta om hon bad mig att se det med henne ;)

Hej eiffeltornet!

Nyårsfirandet gick galant! Med underbara vänner och galna lekar blir allt såklart kanon :D Vi missade inte ens tolvslaget vilket annars brukar vara en klassiker.

Igår fick jag finbesök av mina tjejer som kom för att träffa mig en sista gång innan jag åker igen. Och det är redan imorgon! Den nya resväskan är packad och sprängs nästan när man stänger den! Men jag håller vikten med bara ett eller två kilos övervikt ;)
Imorgonbitti halv åtta bär det alltså av mot Luleå och sen vidare mot huvudstaden och därefter Paris. Enligt min uträkning kommer jag att vara framme i Bailly imorgonkväll efter klocka åtta. Vi får se hur bra det stämmer. Tydligen ska det snöa i Paris imorgon och jag hoppas verkligen att det inte innebär samma problem som när jag skulle hem! Imorgon ska jag ta mig fram på ett smidigt sätt!
På måndag början skolan igen så det är full rulle direkt från början och ingen rast och ingen ro.

Datorn hänger såklart med tillbaka igen så det blir garanterat uppdatering någon dag framöver :)

Till alla er som jag inte hunnit träffa under de här två extremt korta veckorna jag varit hemma och till er som inte tänker komma och hälsa på mig: Vi ses till sommaren! :D 

RSS 2.0