På shoppingrunda

Efter att ha avslutat förmiddagens arbete (att dammsuga lägenheten) bagav jag mig återigen in till Paris. Dagens mål var AFFÄREN och mitt efterlägtade havregryn! Men jag fick till att börja med förhinder då jag blev fast i ett jättestort köpcentrum som verkligen var JÄTTEstort. Och shoppinghumöret var passande nog på topp så jag gjorde en del fynd :) Efter ett par timmar i köpcentret träffade jag Hanna och vi följdes till svenska affären där jag shoppade loss en gång till. Havregryn, äppelmos, bröd, kexchoklad och två slickepinnar :D det blev dyrt, men smakar det så kostar det. Affären (affären heter affären) var verkligen jättemysig och där fanns nästan allt man kan tänka sig! Jag måste på återbesök framöver :D

Ikväll kom också Karins föräldrar. Nästan direkt hitflugna från Skellefteå, fast de hade mellanlandat i Stockholm några dagar och hälsat på deras son. Än så länge går det bra med när Viktor och Klara kommer hem på måndag kommer det att bli översvämmad lägenhet här.

Nu ska jag äta min kexchoklad :D

Dagens fynd:

Stickad "jacka" (från killavdelningen) som jag tänkt använda som kofta för jag tycker
att den var så fin + en sjal och ett favoritlinne från h&m.




MAT!

På besök hos Mona Lisa

Här bjuds på några få bilder från dagens utflyktsmål som blev mitt livs andra besök på Louvren :) Det blev inte så mkt fotat eftersom korten ändå blir så dåliga. Men jag fick iallafall med det viktigaste ;)






Jag och Hanna gjorde sälle på Louvren i eftermiddags (skönt att fara dit med någon som är lika ointresserad som jag). På mindre än tre timmar hann vi bli både vilse och less. Två riktigt stora tabbar lyckades vi göra. Nr 1: Da Vinci var tydligen italienare och inte fransman som vi först trodde. Alltså finns hans konst på den italienska avdelningen och inte på den franska, därav anledningen att vi inte kunde hitta Mona Lisa. Men vi kom på oss själva och hittade rätt till slut :D Nr 2: Hanna ville se Nattvarden (även den målad av Da vinci). Vi letade överallt i närheten av Mona Lisa men till slut gav vi upp och Hanna frågade en vakt vart tavlan fanns. Svaret blev: " Den har vi inte här på Louvren" Pinsamt! Antagligen finns väl den någonstan i Italien eftersom Da Vinci var ITALIENARE.

Jag fick inte tag på mina skor idag för jag for som sagt till Louvren med Hanna istället och Sanna och Elias hade ändå glömt skorna på hotellet. Men det är ingen panik för nu har vi haft 18 grader varmt i några dagra och då behövs inga vinterskor ;)

Imorgon planerar jag att göra ännu ett besök i Paris. Jag skulle vilja åka till svenska affären i Montmartre och köpa riktigt svenskt havregryn så jag kan äta gröt för av det franska havregrynet blir det inte god gröt! Vi får se om jag far dit imorgon eller om jag skjuter upp det.

Hejhopp!

En dag på slottet

Igår hade jag fortfarande inte riktigt hämtat mig efter helgen så jag hade verkligen en slappardag. Sanna kom hit och vi bytte filmer med varandra och det var då jag upptäckte att min ena hårddisk i princip var full! Så det blev till att rensa bort allt onödigt som jag sparat. Och i julklapp ska jag önska mig en extern hårddisk. Liten, rymlig och praktisk ska den vara. Hoppas tomten läser mig blogg...

Idag känner jag mig däremot helt återställd för jag har nog lyckats ta igen all sömn jag förlorat :)
Idag har jag, Hanna, Annelise, William (Annelises kille) och Beatrice kollat läget på slottet i Versailles. Otroligt fint! Och tänkt att jag bara bor en kvart därifrån :)
Versaillesträdgården är verkligen enormt stor. När jag, Sanna och Cecilia var där för några veckor sen var vi bara i ena hörnet av trädgården och idag besökte vi den finare delen alldeles vid slottet. Nedanför slottet finns en stor sjö som är formad som ett kors och runt omkrig är det fullt med skog med väldigt vackra träd nu när det börjar bli höst. Det har varit jättefint väder idag också så det passade alldeles utmärk att gå en sväng i trädgården :)
Sen är det så bra att för alla som bor i Europa och är under 26 år så är det många saker här i Paris som är gratis. Tex många museer, bland annat Louvren och även slottet i Versailles :) Där inne verkar det finnas oändlingt mkt att se, för den som är intresserad. Men jag som är lite mindre intresserad nöjde mig med att se en mindre del av allt som fanns att titta på. Och nog är det imponerande. Och coolt att jag har gått där Frankrikes kungar också gått ;) Såklart var det mest konst men vi gick också igenom kungens sovrum och Marie Antoinettes sovrum. Attans så korta de måste ska varit på den tiden för sängarna var jättesmå!
Efter ett par timmar bestämde vi oss iallafall för att det fick räcka så vi gick på McDonalds och åt middag (tredje gången jag äter hamburgare på mindre än en vecka, inte bra!) Annelise och William skulle gå tillbaka och titta klart i slottet efteråt men jag, Hanna och Beatrice gav upp. Garanterat ska jag dit någon fler gång när det är så nära så jag behöver inte se allt på en gång.

Jag är imponerad av mig själv som klarat av att åka buss till och från Versailles helt på egen hand + hittat till slottet från stationen bussen stannade på. Allt gick galant! :)
Imogon tror jag att det får bli en tripp till Paris. Jag ska nog försöka få tag på mina efterlängtade vinterskor som anlände till Paris igår kväll :D Smart som jag är så hade jag inte en tanke på att ta med mig några varmare skor och det är inte riktigt väder för sandaler längre. Men som tur är så har Sanna en jättesöt kille som tagit med sig mina skor nu när han kommit för att hälsa på henne :D

Nu bjuder jag på lite bilder från dagen som varit.
På återseende!



Slottet utifrån






Slottet inifrån trädgården


Spegelsalen med en vägg full med speglar


Här sov kungen


Här sov Marie Antoinette


Beatrice, Hanna, Annelise och William :)

En natt i Paris!

Vilken jävla kväll! Fast i slutändan blev det egentligen rätt lyckat :D

Vi ökade i antal från fem till sex då Maja tog med sig Anna, en tjej från Sundsvall, som fram på morgonkvisten lyckades flirta med en dörrvakt så att vi fick komma in gratis på en klubb där det egentligen skulle kostat 20 euro att gå in ;) Motiveringen löd: "Är dina fem kompisar snygga? Ja de är de, då får ni gå in gratis". 

Men nu tar vi det här från början: Vi skulle alltså äta middag på en restaurang men hittade såklart ingen bra (jag hatar att leta restauranger!) så det slutade med hamburgare på quick halv elva och jag höll på att dö av hunger! Därför beställde jag och Hanna den största hamburgaren ;)
Sen skulle vi improvisera en liten förfest eftersom förfester inte existerar i det här landet! Det slutade med några smirnoff på en parkbänk vid en väg och vi fick rätt många konstiga blickar på oss.
Därefter begav vi oss mot en klubb vi sett ut tidigare och som verkade helt okej bra, inte så dyr alltså. Den skulle ligga nära Moulin Rouge men när vi kom dit var det en enorm kö för att komma in och i kön och runt omkring klubben var det bara svarta! (negrer alltså) Sen läste vi på en lapp att lördagkvällar var de svartas kvällar så inte kände vi för att gå in där då.
Det slutade tragiskt nog med att vi hamnade på en klubb där större delen var 40+ och musiken sög och var så hög att man blev döv! Anledningen till att vi gick dit var att det var gratis inträde och klockan var så mkt att metron slutat gå och därför kunde vi inte ta oss så långt. Man vill ju inte direkt gå genom hela Paris. Jag och Maja shottade iallafall tequila och när klockan var fyra och vi var väldigt less på stället blev vi påminda om att klockan bara var tre! Jag hade helt glömt bort att man skulle ställa om klockan! Som tur var så var det då Anna hittade det andra stället där vi fick komma in gratis och där medelåldern var något lägre och där de spelade vanlig musik! Så där hade vi roligt ett tag innan vi gick och letade oss lite mat före hemvärden halv sju. Skojigt nog fick sen jag, Sanna och Fredrika vänta en hel jäkla halvtimme på tåget vi måste byta till för att ta oss hela vägen hit. Då förfrös jag hela kroppen, speciellt fötterna!
Sammanfattningsvis var kvällen en lättare katastrof men det var iallafall roligt :D jag gick och la mig när jag kom hem halv nio (samtidigt som Karin steg upp) och steg sen upp efter tre så den här dagen har gått rätt fort.

Ikväll har jag och Karin varit på bio. Hon kom in på mitt rum och sa: "Jag far på bio nu. Och om du vill kan du ju få följa med, det är ändå inget bra på tvn ikväll. Jag far på fem minuter." Då tänkte jag att varför inte :D det kostade bara 60 kr och filmen var faktiskt jättebra. Fish tank hette den, egentligen en ganska tragisk film om en 15-årig tjej som bodde nånstans i slummen i England och ville bli dansare. Men det var helt klart värt att fara och se den :) Jag och Karin har haft en riktigt trevlig kväll nu när Viktor och Klara inte är hemma.
 
Jag får nog gå och lägga mig snart för av nån konstig anledning så är jag ganska trött ;) Men jag har inte hunnit se ensam mamma söker än! Vart tog den här helgen vägen!?

Imorron ska jag iallafall ha en slappardag!
Tjingeling!

Party!

Snabb resumé av dagen:

Viktor och Klara har farit till sina kusiner så nu har jag LOV! :D de är för söta de där två barnen, till och med Viktor ville kramas innan de skulle fara :)

Nu ska jag strax bege mig in till Paris med Sanna och Fredrika för att träffa Maja och Hanna och för första gången prova på Paris uteliv! Jag och Sanna har känt oss väldigt trötta och negativa hela dagen och inte alls känt för att stanna ute till imorgonbitti. Men efter många om och men så har vi bestämt oss för att göra det! Först blir det middag och sen hittar vi garanterat något trevligt ställe att besöka. Herregud vi är ju i Paris! :D

Nu ska jag ge ett enormt jättestort + till den färdigmålade ögonskuggan vi köpte på Sephora som man bara behövde klistra på ögonlocken. Den funkar! Genialiskt! :D

Ha en trevlig lördag, det ska iallafall jag ha! :D

Åtta veckor åt båda hållen

Idag har jag varit här exakt åtta veckor, hälften av tiden fram till jul för det är också exakt åtta veckor tills jag kommer hem på jullov :D jag längtar! Men om tiden fortsätter att gå så fort som den gjort hittills hinner jag väl knappt blinka innan jag sitter på flyget hem.

Jag har känt de senaste dagarna att det börjat bli dags för en uppdatering men det har varit en rätt händelselös vecka så jag har inte haft något särskilt att skriva.
Det går bra i skolan. Jag lär mig nya saker nästan hela tiden och det är väldigt roligt :) jag som trodde att jag redan lärt mig all franska man kunde lära sig ;) i veckan har jag lärt mig grammatik som jag inte ens visste fanns! Subjunktiv existerar knappt i svenskan men används tydligen nästan hela tiden i franskan och jag fattar inte varför jag aldrig fick lära mig det under mina sex års franskastudier! Det råder också vissa stunder språkkaos i min hjärna då jag knappt är medveten om vilket språk jag pratar. Ibland pratar jag engelska med svenskar och svenska med stackars Fredrika som ibland lär mig lite tyska. Och jag gör samtidigt små framsteg i franskan för jag har upptäckt att numera förstår jag stora delar av det Viktor och Klara pratar om när vi äter middag :)

Jag har iallafall väldigt roligt här :) igårkväll gick jag, Sanna och Fredrika en lång kvällspromenad och kom fram till att vi ska vara väldigt glada att vi tre som bor på samma ställe kommer så bra överens :) och idag for vi på shoppingtur till köpcentret Parly 2. Såklart hittade jag inget till mig sälv men jag kom mig faktiskt för att köpa en födelsedagspresent till Klara som fyller år om en dryg vecka. I present önskar hon sig PetShop (små onödiga plastdjur som de säljer på Toys R Us) men såklart vet inte jag vilka hon redan har och vilka hon vill ha så fiffiga jag köpte en PetShopfleecefilt till henne istället :D antingen kommer hon att älska den eller hata den, vi får se hur det blir.

Ikväll är jag barnvakt igen. Det är rätt skönt har jag kommit fram till, speciellt en fredagkväll då de är trötta efter en jobbig skolvecka. Imorgon åker de till sina kusiner och blir borta drygt en vecka och det är då jag kommer att vara i det närmsta helt ledig :D det ska jag minsann njuta av! Imorgon bär det troligtvis av in till Paris på kvällskvisten för vi har planerat att gå på disco ;) jobbigast med det blir att var vaken hela natten för att ta första tåget hem vid sju på morgonen eftersom sista tåget på kvällen går redan före klockan ett. Vid såna tillfällen suger det att bo här.

Nu ska jag nog glutta lite på en film innan jag sover.
På återseende :)

Volleyboll! :D

Volleybollmatchen Sweden vs Norway som skulle äga rum idag vid norska kyrkan (ca 20 min utanför Paris, nära St Germain) blev vad man nog kan kalla lite av en flopp. Endast 4 spelare ställde upp för det norska laget medan Sverige kom med en trupp på minst 15 st + pubilk. Tydligen var det även tänkt att Danmark skulle ställa upp med ett lag men de dök aldrig upp. Så vi gjorde det bästa av situationen och gjorde två svenska lag och ett mixat lag och hade jätteroligt i nära på tre timmar! :D Då hann vi också äta korv med bröd och glass. Vi bestämde att vi skulle göra om turneringen igen till våren för det var så roligt :D tur med vädret hade vi också.

Helgens barnpassning har också gått bra. Igår kväll gjorde Sanna mig sällskap och vi tänkte se senaste Johan Falk men hann bara se en liten bit innan vi kom in på intressanta samtalsämnen och blev tvugna att sluta med filmen.
Imorgon börjar en ny vecka, sista veckan före lovet! :D Karin har pratat med mig om att hon tycker att jag måste bli bättre på att hjälpa Viktor och Klara med läxorna, vilket sanna mina ord inte är enkelt när de hatar att göra läxor! Och jag förstår dem. Det verkar vara skyhöga krav på eleverna i den franska skolan.
För att ge mig mer tid till läxläsning med barnen efter skolan så föreslog jag för Karin idag att Viktor kanske kan börja åka buss hem själv på eftermiddagarna så jag kan hämta Klara direkt hon slutar och hinna med hennes läxor innan Viktor ens kommit hem. Han är ändå 11 år och borde klara av att åka buss själv när han dessutom har kompisar att åka med och själv har sagt att han tycker att han kan åka utan att jag är med. Karin däremot tycker motsatsen. Jag lyckades iallafall förhandla mig så långt som till att han efter lovet ska få prova åka buss själv en dag i veckan (+onsdagar då han redan nu måste åka själv eftersom jag är hemma med Klara hela dagen och Viktor bara har skola på förmiddagen). En lite väl överbeskyddande förälder kan jag tycka men nu har jag åtminstone kommit ett litet steg i rätt riktning mot att göra pojken mer självständig :)

Nu väntar ensam mamma söker på mig! Ett av mina absoluta favoritprogram :D

Tjingtjong!


Barnvakt och bullbak

Idag har jag den stora äran att berätta att jag varit hemifrån i exakt 7 veckor. Tiden bara springer iväg och nästa vecka har jag varit här halva tiden fram till jul.

Imorse gjorde jag en tripp till Paris för att investera i en ny bh som jag sett ut förra helgen och som givetvis var slut när jag kom dit idag. Det blev inga andra inköp heller, jag kastade bara bort 80 kr på en jäkla tågbiljett för att ta mig till Paris helt i onödan. Eftersom det bara är fredag idag kunde jag inte åka på mitt tågkort in till Paris för det funkar bara på helgerna och tur var det väl att jag inte fick för mig att åka utan biljett för självklart var det biljettkontroll idag. Jag borde förstått redan när jag kom till tågstationen imorse att det inte var meningen att jag skulle fara någonstans idag för tåget jag tänkt åka med var inställt så jag fick vänta en kvart på nästa och när jag skulle tillbaka från Paris missade jag mitt tåg med en minut och fick då vänta en halvtimme.

I eftermiddag blev det däremot mer lyckat för då var det bullbak hemma hos Sanna :) fem bulltokiga tjejer och en tysk samlades och bakade en hel massa bullar :) (okej jag missade själva bakningen pga mitt missade tåg men jag hann som tur var vara med och äta dem). Jättegoda!

Ikväll är jag barnvakt. Jag ska inte klaga för det är första gången jag behövt vara det sen jag kom hit och Viktor och Klara har sett tv hela kvällen så jag har kunnat stryka och allt har varit stilla lungt. Imorgon är jag barnvakt igen med start klockan två men på söndag är jag ledig och då ska jag heja fram Sverige i en spännande landskamp i volleyboll :D

Nu är jag så trött att jag tror att jag somnar där jag sitter. Det blir alldeles för lite sömn på det här stället!

Godnatt!





Besök från Afrika

Ikväll vid 17-tiden ringde Klara och Viktors pappa och sa: "Jag kommer och hälsar på om en halvtimme". Hur oväntat var inte det! Han som i normala fall bor i Sydafrika var tydligen med jobbet i Paris och ville därför passa på att träffa sina barn. Och det var kul att få se vad han var för typ för det har jag faktiskt funderat över. Med sig hade han dessutom två kollegor (en måste varit nästan tre meter lång!). Men de stannade bara cirka en timme och under nästan hela den timmen gjorde Viktor sina läxor så egentligen kändes allt lite konstigt och krystat. Men nu har man iallafall träffat han och fått ett ansikte att minnas till nästa gång barnen pratar om pappa.

Idag när jag och Klara var i stallet kom jag underfund med hur otroligt mkt jag lär mig om hästar de sensate sju veckorna. Jag kan ju till och med sätta på hästen sadeln helt själv! Annars har det varit helt okej fint väder idag så jag och Klara har varit i lekparken som finns här i närheten. Och för en stund sen ringde Sunnanå hemtjänst och undrade om jag hade möjlighet att jobba imorgon. Tyvärr var jag tvungen att säga nej eftersom jag redan har andra planer ;)

Inför helgen stundar barnpassning fredagkväll + lördag och på söndag har kyrkan ordnat en volleybollmatch, svenska kyrkan mot norska kyrkan där jag tänkte delta som hejarklack :D

Annars finns det inte mkt mer att säga. Jag ser återigen fotboll i webkameran och gillar faktiskt läget :D det är verkligen en genialisk idé! Heja Sverige! :D Även om det inte blir något VM kan man ju hoppas på storseger i kvällens match.

På återseende när det finns mer att berätta! Tjingeling :)

Jag känner enbart sorg :(

Förlust mot Danmark ikväll och chansen att få spela VM nästa år är i princip obefintlig :( med tanke på hur mkt jobb jag lagt ner på att kunna se kvällens match hade en vinst inte suttit helt fel!
Imorse kom jag på den geniala idén att jag skulle be mamma och pappa att ställa upp webkameran framför tvn hemma så att jag kunde se matchen via msn :D jag är så sjukt smart!
Jag och Sanna bestämde oss för att lämna Paris för att åtminstone hinna se andra halvlek och det var då det visade sig att min geniala idé inte riktigt var så bra som jag trott att den skulle vara. Bildkvalitén var jättedålig och ljudet värdelöst! Sanna trodde att det skulle bli bättre om vi såg via skype istället så med 20 minuter kvar av andra halvlek panikinstallerade vi skype och faktiskt så blev det lite bättre men ljudet var fortfarande värdelöst. Jag hann se så mkt som sista kvarten av matchen, men bättre det än inget alls.

Vad gjorde vi i Paris idag då? Jo vi bestämde oss för att intressera oss lite mer i smink och besökte sephora för att nyttja en rabattkupong jag fått av Karin :) där hittade vi något riktigt intressant. Färdigmålad ögonskugga som man bara klistrar fast på ögonlocken. Hur smart är inte det för en sån som mig som inte kan använda ögonskugga för att jag är så värdelös på att använda den! Självklart blev vi tvungna att köpa var sin packe och någon dag framöver ska vi prova om det verkligen funkar. I övrigt köpte jag ett rött nagellack.

Sen var vid uppe vid Sacre coeur och kollade in skördefesten som skulle vara där i helgen. Där var det långa rader med stånd som bjöd på vinprovning och fruktansvärt mkt folk så det var inte direkt nånting för oss.
Vi blev också antastade av en otäck kille som försökte knyta på mig ett virkat armband och om han lyckats med det så skulle han givetvis velat ha betalt för det. Som tur var kom vi undan. En stund innan vi blev antastade av killen såg vi en äcklig gubbe nere i metron som stod och visade vad han hade i byxorna så det har varit en rätt spännande dag idag.

Nu är det hög tid att sova! Idag har jag köpt öronproppar så nu kan inget förstöra min sovmorgon imorron! Jag börjar nämligen vara rätt less på att bli väckt av barn som skriker för att de inte får som de vill eller inte vill göra sina läxor.

Godnatt och på återseende! :)


IKEA!

Älskade Ikea, det är som att komma hem! :D

Precis som rubriken och min inledning lyder så har jag, Sanna och min tyska granne Fredrika shoppat loss på Ikea idag :D hur underbart är det inte att ha Ikea bara 30 minuter bort! Jag älskar det :D vi har ätit köttbullar och pommes (det fanns inte potatis!), kanelbullar och prinsesstårta, jag har köpt duschtvål och ett doftljus och vi har dreglat över inlagd sill, svenskt mjukbröd, julmust, pepparkakor och tomteskum :D vi ska helt klart dit igen innan jul!

Ikväll bär det av hem till Sanna för att se film. Hon skulle liks vara barnvakt så det passade bra. Helgen är fortfarande öppen så vi får se vad jag blir till att göra. Tydligen är det någon slags skördemarknad i Montmartre så det kanske är något man borde kolla in. Vi får se :)

Imorse fick jag veta att den 24 oktober till den 2 november, när barnen har höstlov, är jag ledig för att Viktor och Klara ska vara hos sina kusiner. Vad ska jag bli till att göra då!? Sen kommer tydligen Karins föräldrar hit i slutet på månaden så då ska vi trängas 6 st i den här lägenheten. Det kan bli spännande.

Mitt stora problem just nu är hur jag ska kunna se matchen Sverige-Danmark imorgon! Jag letar febrilt efter en lösning och ska fortsätta med det nu!

Trevlig helg! :)










Fredrika tog konstig pasta till sina köttbullar. Inget bra val men tyskarna vet väl inte bättre ;)




Mörkerkurragömma

Ikväll drog ett kraftigt oväder förbi. Det åskade så hela himlen lystes upp och regnet stod som spön i backen. Därför passade vi på att leka mörkerkurragömma ;) Det fick mig att minnas den gamla goda tiden då vi brukade leka mörkerkurragömma i mitt rum och bygga hinder av alla mina böcker för att den som letade skulle få det svårare att ta sig fram. Någon annan som minns det? :D

I övrigt är allt som vanligt. Viktor skojade till det idag vid middagsbordet:

Lena säger:
- Finns det någon bondgård här i närheten eller någonstans där de har grisar? Där skulle i så fall du Klara passa in. (Hennes bordsskick är nära på sämre än mitt!)
Viktor säger:
-Jo det finns det...i ditt rum! :D

Imorgon är det skola igen. Inte för att jag gillar lektionerna speciellt mkt men jag gillar att vara där och träffa andra :D Imorgon är det också snart helg! Det ryktades om skoshopping med tjejerna jag var med förra helgen. Vi får väl se om det blir av eller inte :)

Det här känns som ett väldigt rörigt inlägg inser jag nu men jag hade egentligen inget speciellt att skriva. Nu ska jag iallafall se Gossip girl för jag har fortfarande inte sett förra veckans avsnitt och nu har det kommit ett nytt! Dessutom är jag överlycklig att Livet i Fagervik hat börjat om igen :D det är för tillfället världens mysigaste serie :D

Hejcon bacon!


Hemresa bokad!

Jag kan nu meddela att jag den 18 december kommer att befinna mig på hemmaplan igen! :D och jag hinner stanna hemma så mkt som 16 dagar innan jag återvänder hit igen den 3 januari. Allt är noga uträknat för att jag ska kunna vara hemma maximalt antal dagar och 16 dagar är verkligen max! Jag längtar redan :D

Men precis som med allt annat jag ska göra så lyckades även den här biljettbokningen förvandlas till ett mindre helvete. Fast jag är egentligen inte förvånad, ingenting går ju nånsin lika smidigt som man tror att det ska. Helvetet började iallafall redan igårkväll när jag skulle boka hemresan med air france. Då gick inte resan att betala med mitt visakort! Jag försökte och försökte och försökte med fick bara meddelenadet att kortuppgiterna inte stämde. Men det gjorde de! Till slut blev jag så trött och förbannad att jag gav upp och gjorde ett nytt försök imorse men med samma resultat! Då slängde jag iväg ett mail till air france just innan jag for till skolan och hade lyckligtvis fått svar när jag kom tillbaka igen. De föreslog att jag skulle ringa air france och betala via telefon. Numret de lämnat var lyckligtvis till Stockholm (=svenska röster) så jag ringde från Paris till Stockholm för att betala min jäkla flygbiljett. Onlinebokning som ska vara så enkelt!
När jag sen ikväll skulle boka resan tillbaka till Paris efter nyår hade jag sett ut att det skulle bli billigast och bäst att flyga med SAS Luleå-Sthlm och sen Sthlm-Paris på separata bokningar. Jag bokade därför snabbt och enkelt resan Sthlm-Paris och fick sen av nån konstig anlednig för mig att kolla vad det skulle kosta att boka direkt Luleå-Paris, vilket jag absolut inte tänkt på tidigare. Och det visade sig såklart vara 600 kr billigare!! Samma tider, samma väntetid på arlanda, enda undantaget att allt är på samma biljett och mkt billigare! Därför blev jag tvungen att avboka det jag nyss bokat och boka om med det billigare alternativet. Nu tror jag iallafall att allt är i sin ordning. Idag har jag bokat så mkt flyg hit och dit att jag knappt vet vars jag befinner mig! I slutändan sitter jag väl i Azerbaijan på julafton.

Nej jäkla dag säger jag bara!
Det var för övrigt en väldigt trevlig helg och jag ser redan fram emot nästa :)

Tjing!


Nuit blanche och kanelbullens dag

Igår var vi kulturella till 100%. Åtminstone jag som aldrig är det annars. Egentligen var hela gårdagen och delar av kvällen ett rent helvete men vi hade kul ändå :D Jag och Sanna åkte in till Paris på eftermiddagen för att träffa Annelise och Hanna som jag stötte ihop med i kyrkan förra helgen. De hade planerat att vi skulle besöka olika institut, bland annat det svenska. Jag har egentligen ingen aning om vad ett institut är och jag blev inte ett dugg klokare på det igår. Svenska institutet var otroligt tråkigt, det enda positiva var att det hade toaletter. När vi sen åkte vidare till det spanska institutet var det stängt så redan då gav vi upp våra institutbesök och åt middag på en vietnamesisk restaurang istället :) de hade väldigt god mat och en "tuppsås" som jag nödvändigtvis var tvungen att smaka men som höll på att kosta min stackars tunga livet!

Efter middagen bestämde vi oss för att fara till en park/skog längst bort i ena hörnet av Paris=långt att åka (jag tror vi åkte minst 50 metrostationer totalt igår!). För det första åkte vi några stationer för långt och fick åka tillbaka. För det andra klev vi av en station för tidigt och fick kliva på nästa tåg och åka vidare. För det tredje hittade vi aldrig parken/skogen och vid klockan åtta, när vi endast stött på en grupp fotbollshuliganer, hittat en golfbana och gått vid sidan av en stor väg medan bilar tutade på oss, så gav vi upp och åkte tillbaka in till Paris och Nuit blanche. Vi var bland annat upp i Centre Pompidou och kollade på kvällsutsikten över Paris och ett blinkade eiffeltorn och efteråt skulle vi egentligen gå in i Notre Dame och titta på en stor kristallkula som skulle finnas där inne men kön in var tusen meter lång så vi orkade inte vänta. Det var verkligen hur mkt folk som helst ute på gatorna igår kväll!

Hur som helst var det en mkt trevlig dag och kväll :) imorse blev jag väckt alldeles för tidigt av Klara som kom in i mitt rum men i och för sig hade jag redan vaknat tidigare av Victor som verkade sjunga opera. Jag måste skaffa öronproppar!
Om drygt en timme kommer Sanna och hämtar mig, då ska vi till kyrkan på stor infoträff och kanske måste man köpa sig en kanelbulle där för jag läste nyss att det är kanelbullens dag idag :D Nu tror jag att jag ska boka flyget till jul medan de flygtider jag sett ut finns kvar.

Hejhopp! :)




Hanna och Annelise :)



Annelise och Sanna :)



Min vietnamesiska middag



Bästa kortet jag lyckades ta på det blinkande eiffeltornet och då kan ni ju tänka er hur
otroligt dåliga de andra korten blev.

Musslor

Ikväll har vi ätit musslor till middag så nu är jag en erfarenhet rikare. Det var riktigt gott :) Det smakade som...musslor tror jag. Men gott var det iallafall :) sen bjöd Karin på vin som smakade precis raka motsatsen till musslorna! Men jag får skylla mig själv som inte tackade nej.

Eftermiddagen spenderade jag med att planera min hemresa över jul. Barnen får jullov 18 december så jag planerar att fara hem så fort som möjligt efter det och sen stanna hemma maximalt länge, det vill säga till den 3 januari eftersom skolan börjar om igen dagen efter. Jag jobbar på att hitta flyg som passar och ett bra inrikesflyg som inte kostar 2000 kr!

Imorgonkväll är det Nuit Blanche i Paris vilket innebär att museerna har öppet hela natten. Det kanske man måste kolla in även om jag är otroligt ointresserad av konst. Men man vet ju aldrig vad som händer en natt på museet ;) (den filmen är för övrig dålig och jag har inte sett tvåan). Annars har jag och Sanna pratat om att kanske prova på Paris uteliv istället. Men det suger rätt hårt att sista tåget hit går klockan 22:00 så vill man stanna längre än så får man helt enkelt tillbringa natten i Paris och åka med första morgontåget kl 06:00. Men vad då, vi är 20 år och man lever bara en gång! :D

Godnatt!

Ps. Igår köpte jag en fotkräm till mina stackars fötter som kostade 94 kr!! Ska det vara så!?

RSS 2.0