Dessa söta små barn :D

Inför min franska redovisning om ABBA på torsdag utspelade sig denna konversation i eftermiddags:

Lena: Visst har ni filmen Mamma Mia?
Klara: Ja det har vi. Vi har en skiva med ABBA också. Vi har ALLT.
Lena: Jasså, har ni verkligen ALLT?
Klara: Ja, allt förutom Dumbo.

:D

Tick tack tick tack

Tiden tickar och går men det händer inte mkt. I väntan på tjejerna som nu kommer om bara 5 dagar så har jag opassande nog roat mig med lite shopping för pengar som jag egentligen borde sparat. Men herregud man blir ju glad av att köpa saker och vem vill inte vara glad? :D

I övrigt håller jag på att bli tokig tack vare en liten pojke här i lägenheten som de senaste månaderna lärt sig spela gitarr och numera går runt och spelar samma lilla trudelutt hela tiden! Jag har till och med själv börjat nynna på trudelutten och igårmorse klockan 8.30 vaknade jag till den lilla trudelutten! Jag hatar trudelutten och hoppas att han snart lär sig något nytt!

Det var visst allt jag hade på tungan just nu. Läsarantalet minskar och min fantasi sinar. Men jag kan tala om att om exakt fem veckor sitter jag hemma vid köksbordet i Skråmträsk och äter en limpsmörgås och dricker mjölk! :D:D

Taggar nästa helg till tusen och måste även visa upp en bild på mina inköp :)
Mina gamla älskade solglasögon satt jag sönder förra helgen så ett par nya var ett måste!
Och klockan tycker jag personligen är supercool ;) 

 

" Det är så varmt att jag skulle kunna börja gråta om jag bara tillät mig"

Sanna har så rätt i sitt uttalande ovan. I helgen har det varit varmt. Jättevarmt. Fruktansvärt varmt. FÖR VARMT! Långhelg har det också varit. Egentligen en riktigt bra helg :D som började redan i fredags med sol och pickning i Versailles, fortsatte i lördags med ännu mer sol och pickning i Bois de Vincennes, övergick till söndag med solning i Parc Monceau och ett dödsdömt besök på Champs Elysees där de stängt av hela vägen för biltrafik och gjort en trädgård efter vägen hela sträckan upp till triumfbågen, men där hettan var så tryckande att man nästan trodde att man skulle svimma. Helgen avslutades idag (helgdag i Frankrike) med ännu ett besök i Versailles där vi lyckades slå ihjäl sex timmar genom att bara flytta oss fram och tillbaka mellan sol och skugga :D

Imorgon väntar skola och bara 11 dagar kvar till tjejerna kommer :D LÄNGTAR!


Lycka!

Humöret är på topp ikväll och jag vet egentligen inte varför :D Förkylningen sitter i och jag låter som en kråka när jag pratar och andas stundtals som en fisk på land. Men jag är glad ändå :D

Anledningen till det goda humöret trots förkylningen kan vara 1. Imorgon är det bara två veckor kvar till tjejerna kommer och vi längtar nog lika mycket alla fyra :D 2. Igår blev det bestämt att Jacob kommer och hälsar på 19-22 juni :D 3. Det vackra vädret vi hade för några veckor sen är starkt på väg tillbaka och till helgen ska det bli kanonväder :D 4. Imorgon står picknick i Versailles på schemat och jag ska sola sola sola :D 5. På lördag står picknick i Paris på schemat :D 6. Måndag är helgdag och jag är ledig :D

Sådär, skönt att få dela med sig av lyckan :D Förresten! Vad är det för typ som lyckats stjäla dyrbara tavlor från ett museum här i Paris?? Tavlor jag inte ens hunnit se! Nåja, det dör jag väl inte av.

Imorgon ska jag vara en bra au-pair och ta med mig Klara till poolen innan jag sen ska tillbringa kvällen som barnvakt.

Trevlig helg! :D

Förkylningstider

Förkylningstider härjar i Paris med omnejd och självklart har även jag drabbats. Började igår med smärta i halsen som till idag övergått till andningssvårigheter. Mycket otrevligt nu när graderna på termometern åter börjat stiga upp mot 20-graderssträcket efter alldeles för många kalla dagar under 15 grader.

I fredags tog jag och Sanna tag i något som jag länge funderat på att göra. Promenera till Versailles. Gick alldeles utmärkt, 45 minuter i behaglig takt för att komma fram till slottet. Vägen var till stor del gjord av kullersten och slingrade sig genom en skog. Det här tycker då vi är väldigt coolt, att vi kan gå till Versailles på 45 minuter. Dock är det nog bara vi som tycker att det är coolt...

Helgens 20-årsfirande var mkt lyckat bortsett från att vi än en gång lyckades hamna på helt fel uteställe där medelåldern låg runt 35. Men fyra svenska tjejer lyckades roa sig och ha kul ändå :) På morgonkvisten, under bussresan på vägen hem, fick vi även anledning att vara stolta över vårt fosterland när några franska killar direkt förknippade Sverige med landets stora fortbollstjärna Zlatan Ibrahimovic :D Som ett av hans största fans kände jag mig verkligen stolt över att vara svensk.

Igår la sig åter lugnet i lägenheten när mormor och morfar påbörjaden den över 200 mil långa resan tillbaka till Skellefteå. Min enormt överpackade resväska fick hänga med i bilen och nu känns det som om jag redan börjat flytta hem. 47 dagar kvar till hemfärd och 17 dagar kvar till Anna, Lolle och Bergies mkt efterlängtade besök :D Det ryktas även om att det ska komma besök från London :) återstår bara att se när det blir.

Idag öppnade bassängen som tillhör lägenhetsområdet vi bor i så nu kan vi bada när vi vill :D Vilket vissa ville göra redan i eftermiddags och när jag sa att det inte skulle hinnas med var det ett mkt argt litet bi på åtta år som skrek ut sin ilska. Då var jag inte populär. Vilket jag däremot verkar blivit igen för nu ska det läsas godnattsaga. Något jag i och för sig ser som ett straff ;)

På återseende!

Flickan med de blommiga skorna

Ikväll har Maja lämnat oss :( Snälla som vi är har jag, Hanna och Sanna hjälpt henne att kånka väskor i Paris underjord och hållt henne sällskap på tågresan ut till flygplatsen. Det kommer att bli tomt utan henne men vi ska försöka hålla skenet uppe den korta tid som är kvar! Och som Sanna sa: "Lena, nästa att lämna oss blir du". Om bara 52 dagar! Fan så snart! :O

Igår tillbringade vi fyra tjejer kvällen på en pub där en mkt vänlig fransman helt utan anledning bjöd oss på var sin shot och sedan lämnade oss utan att vara det minsta påflugen. Såna fransmän gillar jag :D Vi fick även ärva Maja på saker hon inte hade möjlighet att ta med sig hem. Vissa ärvde knäckebröd och tandkräm medan andra ärvde bikarbonat och bakformar. Jag fick ärva schampo, naggellackborttagning och handkräm. Ett fint minne av Maja :)

Annars ägnar jag min tid åt att göra så lite som möjligt nu när jag är ledig ;) Lägenheten är fylld till bredden så det är nästan svårt att röra sig därför tar jag troligtvis mitt pick och pack och flyttar in hos Hanna på lördag när hon liks har hela sitt hus för sig själv :D Vi festar nog även till det lite för att fira Jenny som fyller 20 år :D 
Men innan dess ska jag packa min ena resväska som Karins mkt snälla föräldrar lovat att ta hem åt mig så att mina kära vänner (som kommer om bara tre veckor!) ska slippa kånka hem den åt mig med flyg.

Verkar vara allt jag hade att komma med för stunden.
Trevlig helg! :)

"Tack för den underbaraste och absolut bästa helgen på alla 8,5 månaderna jag varit här!"

Riktiga toppbetyg fick helgen av en av de som medverkade till att göra helgen just så underbar och bäst och jag kan inte annat än hålla med henne :D Att börja fira helg redan på fredagkväll är dessutom jättesmart för då känns helgen mkt längre :D

Majas hejdåmiddag blev väldigt lyckad, kanske bortsett från maten vi åt som var lite mindre lyckad eftersom ingen av oss var medvetna om att det vi beställde in var rå köttfärs! Men med en hel del peppar och salt gick det att trycka ner och som tur var smakade potatisgratängen väldigt bra. Så ett tips från mig till er: Besöker ni Frankrike se då upp för rätten som i menyn heter "Steak tartare", på svenska kallad RÅBIFF!

Utestället Duplex vid triumfbågen får höga betyg (bortsett ett stort antal för många äckel på dansgolvet). Där tillbringade vi ett par sena nattimmar vilket ledde till alldeles för sen hemgång och bara knappa två timmars sömn innan vi skulle ge oss ut på nästa äventyr på lördagsmorgonen då bilfärden till Monets trädgård i Giverny stod på schemat. Fyra otroligt skickliga tjejer samarbetade fruktansvärt bra och vi tog oss fram helt smärtfritt med bara några enstaka felkörningar som knappt räknas.
För er som inte vet kommer nu en lektion i vem Monet egentligen var: Han var en mkt känd konstnär. Och i lörsdags besökte vi alltså huset där han bodde och trädgården där man målade många av sina tavlor. Hur fint som helst :D (mamma jag tror du skulle gillat det).

Dagen efter dagen efter (igår) var mkt värre än dagen efter (lördag). Jag uppmanar ingen att någonsin sova så lite som vi gjorde! Men under gårdagen orkade vi ändå med ett besök i Paris operahus och lite kubbspel i Parc Monceau :) Minsann den underbaraste och absolut bästa helgen!

Imorgon kommer Karins föräldrar som kört bil hela vägen från Skellefteå. Därför har Karin tagit ledig några dagar och därför blir jag troligtivs mer ledig än vanligt :D + att det är helgdag på torsdag och barnen är lediga från skolan även på fredag.
Och imorgon ska min franskaklass på utflykt till byn där Vincent van Gogh (en annan konstnär) bodde. Jag gillar starkt det som komma skall :D

Stort GRATTIS också till min lillasyster som fyller så mkt som 18 år idag! :D







Sagan om trädet

Det står ett träd utanför mitt fönster (en rosenapel enligt Annas mamma). Det här trädet är det första jag ser när jag vevar upp rullgardinen på morgonen och det sista jag ser när jag vevar ner rullgardinen på kvällen. Det är ett fantastiskt träd som, under den tid jag spenderat här, visat sig i så mkt som fyra olika skepnader och hjälpt mig att förstå att jag verkligen upplevt årets alla fyra årstider. Med kameran i högsta hugg har jag roat mig med att föreviga detta underbart vackra träd.





Så lite har jag att förtälja att jag sätter mig och hittar på "Sagan om trädet". Men det var nog mest för att få visa min fotografiska talang ;) som egentligen inte är mkt att skryta med.

Första skolveckan efter lovet är iallafall avklarad. Jag och Sanna räknade ut att det för våran del är mindre än 18 lektioner kvar på terminen! 
I helgen väntar festligheter, fullt ös medvetslös för det är vad jag kommer att vara på söndag! Eller antagligen redan på lördagkväll. Imorgon blir det hejdåmiddag för Maja som tyvärr lämnar oss för Sverige redan nästa vecka :( Efteråt hoppas jag på Champs Élysées och det omtalade Duplex där det tydligen ska vara flera våningar med dansgolv :D Sen hoppas jag på åtminstone några timmars sömn (låt mig gissa 3-4 timmar på sin höjd) hos Hanna och efter det cirka en timmes biltur med i Sannas bil hem till Monet och hans trädgård i Giverny som visst ska vara en riktig höjdare :)

Jag är en upptagen själ som har mkt att hinna på mindre än 60 dagar! Och just ja, i söndags hanns det med ett besök på en modeutställning med kläder skapade av Yves saint Laurent. Utsällningar och museer är för himla tråkigt men är man i Paris så måste man ju.

Trevlig helg allihopa :D

RSS 2.0