Impulsernas dag

Ikväll njuter jag av att åter ha min älskade dator framför mig :D Och den verkar till och med vara lagad! Vilket i och för sig är just vad man kan begära efter att man lämnat in den på lagning. Jag är en mkt lycklig människa just nu :D

Den här dagen har spenderats i stan och då kunde jag bara inte motstå en impuls som flög i mig och sim salabim blev jag ett hål i örat rikare! Ursnyggt med hål längst upp på örat tycker jag :D Det måste ska vara nästan tio år sen jag gjorde hål sist så det var som att bli ung på nytt ;)

Sen har jag hälsat på världens sötaste kattungar hos Viktoria som har vuxit jättemkt sen jag såg dem sist och som är så jättesöta att jag verkligen skulle velat ta med en hem :D 
En snabb titt på lägenheter i Oslo hann vi också med :) Planerna på Norge i höst har blommat upp igen men frågetecknen är många och det är nog ingen som vet vad de egentligen vill.


Söta du flytta hem till mig :D

28 augusti 2009

Idag tänkte jag bara kort uppmärksamma att det är exakt ett år sen jag åkte till Paris, den 28 augusti 2009. Tiden springer iväg! Här och nu bjuder jag på ett 1 år gammalt inlägg, första livstecknet efter min ankomst till Paris:
http://lenalundstrom.blogg.se/2009/august/jag-lever.html

I övrigt har jag gått och blivit husägare över helgen. Mamma, pappa och Malin for till fjällen igår eftermiddag så idag och imorgon njuter jag bara av att kunna göra precis vad jag vill ;) Förutom att jag måste komma ihåg att vi äger en katt, vattna mammas blommor och för allt i världen inte glömma bort att jag lovat jobba ikväll och imorgonkväll mellan 18-21.
Dessutom tror jag att jag har goda nyheter vad gäller min dator som förhoppningsvis kommer tillbaka till mig nästa vecka :D jag har saknat den! Tre veckor skulle det ta att få den lagad och nu har det snart gått fem! Enligt Expert där jag lämnade in den kunde de se att den skickats från verkstaden och då antar jag att den är på väg tillbaka hem :D

Nu middag före det korta arbetspasset!
Hejhopp!


En igelkott med sylvassa taggar!

Jag bokstavligen kokar! Idag har jag dragit på mig min livs första parkeringsböter! 350 spänn, det är ju bara inte klokt! Här sysslar man med hederligt arbete, tar hand om vårt sammhälles äldre befolkning, ställer upp och jobbar oavsett vart och när der krävs och då ska man, bara för att man råkat missa att parkeringsreglerna ändrats, få böter!

Idag roar jag mig alltså med att jobba på Sunnanå där jag inte jobbat på nästan 1,5 år och självklart har de under den tiden ändrat den tillåtna tiden att parkera på besöksparkeringen (där jag alltid parkerat förut) till bara två timmar och jag som jobbade fem timmar på förmiddagen missade såklart det och möttes av en vidrig gul lapp fastsatt på framrutan. Så om jag fortsättningsvis ska jobba i stan så måste jag skaffa nått typ av parkeringskort som säkert kostar skitmkt eller så får jag väl sätta mig på cykeln klockan fem på morgonen och trampa iväg till stan.

Tack vare min utomordentligt goda förmåga att skylla på andra så ser jag därför inte min ouppmärksamhet som orsak till detta utan jag skyller på de som bett mig jobba och inte informerat mig om att man inte längre kan parkera där. Då känns allt mkt bättre. Iallafall lite, jag måste ju i vilket fall som helst betala så idag blev förtjänsten inte precis skyhög!

Nu måste jag dessutom snart fara tillbaka till stan. Kul att jobba förmiddag och kväll med fyra timmar ledig under eftermiddagen. Nej.


Grattis mamma!

Mamma fyller år idag och det har firats med tårta och presenter :) Fiffig som jag är, och en liten gnutta ekonomisk, föreslog jag att jag och min syster skulle köpa en present tillsammans. Det blev en ny morgonrock. Så nu slår jag ett slag för att köpa gemensam present för då kan man 1. köpa en lite dyrare present som i slutändan inte behöver bli så dyr eftersom man delar på priset 2. slippa att själv fundera ut vad man ska köpa och istället dra nytta av att en till hjärna kan hjälpa till att tänka. Vilka enastående fördelar!

Igårkväll var det fest. Hejdå-fest för att världens bästa tjejer bestämt sig för att börja plugga i höst och därför flyttar till Umeå inom den närmsta veckan. Tur att Umeå inte är mer än 12 mil bort.
Skitkul hade vi igår iallafall :D Och jag ska väl egentligen inte klaga men jag blev faktiskt lite irriterad! Det var 22 på Station8 med slumpmässig legkontroll. Jättemånga under 22 kom in men givetvis måste då jag, som inte råkar vara 22, visa leg och få höra att jag faktiskt är för lite gammal för att få gå in. Självklart säger jag ifrån eftersom jag sett hur många andra som fått gå in och då säger vakten (poängtera att det var en tjej): "Hör med Jocke, han har varit snäll ikväll". Så jag vänder mig om till en annan vakt, visar upp mitt leg och får höra att det är okej att jag går in! Vad var det för stil!? Okej, jag är jätteglad att jag fick komma in men nog var det på ett allt bra märkligt sätt!

Idag känner jag mig som Trötter i Snövit. Uppe med tuppen imorse för att vara med på födelsedagsfirandet så det blev inte många timmars sömn.
Sen kan jag snabbt berätta att jag aldrig hann titulera mig som arbetslös för jag får fortsätta jobba :D Inte på långa vägar lika mkt som jag jobbat nu i sommar men några strötimmar nu och då ser det ut att bli. Främst på kvällen men va sjutton det är ju jobb iallafall :) Nu väntar några lediga dagar fram till onsdag och under dessa lediga dagar planerar jag att motionera. Vi får se hur det blir med den saken ;)

Middagstajm!
Tjingeling


Vilken härlig dag!

Ledigdag idag och jag har rest bakåt i tiden och blivit den där au-pairen jag slutade vara för ganska precis sex veckor sen. Jättekul att träffa barnen igen och såklart också Karin och hennes jättetrevliga föräldrar :) Som väntat verkade Klara uppskatta mitt besök mest av alla. Vi lekte non-stop tre timmar i 25-gradig värme och det vill inte säga lite jobbigt! Imorse hade hon dessutom hunnit göra en present till mig, en börs som hon sytt alldeles själv eftersom hon visste att jag tappat bort min och alltså inte längre hade någon :) Världens sötaste och samtidigt världens jobbigaste unge :D En t-shirt fick jag också, men eiffeltornet på, jisses vad jag får presenter från den där familjen! Iallafall jättekul att se dem igen, jag har undermedvetet saknat dem jättemkt och jag hoppas självklart att vi kommer att ses igen, om inte annat nästa sommar när de garanterat kommer tillbaka hit igen :)

Imorgon återgår jag till att vara vårdbiträde och mördarhelg står på schemat. Jobb lördag, söndag, måndag, mer än 30 timmar arbetstid så därför måste jag nog snart börja tänka på refrängen så jag kommer mig upp imorgon klockan sex. Efter helgen väntar sista arbetsveckan och när den är slut är jag som så många andra, ARBETSLÖS! Då måste jag verkligen ta ett stadigt tag i mitt liv och komma fram till vad jag ska bli till att göra. Men förhoppningsvis kan jag fortsätta att vicka i hemtjänsten åtminstone några veckor till och skjuta upp det arbetslösa problemet ;)

Förresten blev löksoppan i söndags utsökt! Och igår rörde jag åter runt i grytorna i köket, kokade hallonsylt och gjorde min favorit, hallonrulltårta :D Jag är så himla duktig ;)

Hörs när det dyker upp något mer spännande än jobb i mitt liv.
Tjing!


Hej!

Igår spenderade familjen Lundström dagen på resande fot. Händer inte alltför ofta men igår bar det av till den omtalade loppisen i Hej :) Dit åtminstone mamma velat fara i flera år. Och nog kan man snacka om loppis! Men fynden blev inte alltför många. Sex saftglas fick följa med mig hem och utöver det så var det bara pappa som fyndade.
Just före Hej gjorde vi ett stopp vid Kaxfallet, en stor fors där min fotogalna syster sprang runt med kameran medan jag smaskade blåbär :D Och på hemvägen gjorde vi en sväng förbi dollar store i Arvidsjaur där jag köpte billiga tuggumin och hårsnoddar, alltid nått ;) Kanondag och riktigt kul att hela familjen för en gång skull gjorde något tillsammans :)
Under kvällen fick jag däremot sota för dagens aktiviteter för då var jag helt död! Förkylningen håller fortfarande i sig och det är så jobbigt! Det blev inte ens av att träffa Victor och Klara i fredags utan det blir nästa fredag istället. Tack fru snuva och herr kan-knappt-prata! Tur att de ska vara här i två veckor för annars hade vi inte hunnit ses.

Nu mina damer och herrar ska jag slå på stort, ta på mig kockmössan och fixa middag! Och det blir inte vilken middag som helst utan det blir en fransk raritet, löksoppa :D Det ska verkligen bli jättespännande för jag suger på att laga mat och tycker inte att det är kul för fem öre :D Många av er har säkert hört talas om hur bra jag är på att koka ris ;)

På återseende om jag inte bränner upp mig själv i köket.



Augusti

Augusti månad har dragit igång och bjuder på ett icke underbart väder, REGN! Tydligen ska det regna 40 mm idag så snart kommer väl himlen att öppna sig och hälla en hink med 40 mm rakt över oss.

Min förkylning håller fortfarande i sig men numera har jag bara ont i halsen morgon och kväll. Mellan det så hostar jag, nyser, snorar, låter som en kråka och har andningsproblem. Så underbart livet kan vara. Jag hoppas för allt i världen att jag blir bättre till på fredag för då ska jag TRÄFFA VICTOR OCH KLARA! :D De kom till Skellefteå igår och ska vara hos sin mormor och morfar i två veckor så självklart ska jag passa på att träffa dem medan de är här :) Jag har ju levt tillsammans med de där stundtals olidligt jobbiga barnen i nästan ett år och nu har jag inte träffat dem på en månad så det är klart att jag saknar dem. Och galet att jag redan hunnit vara hemma en månad! Inte har det hunnit bli mkt gjort under den månaden men häromdagen lyckades jag faktiskt städa klart mitt rum som jag påbörjade att göra redan dagen efter att jag kommit hem men det blev visst aldrig klart. Men  nu är det iallafall det.

Förresten kan jag ge ett litet filmtips :) Gå på bio och se Bröderna Karlsson :D Det gjorde jag och Sandra igår och den var så himla rolig :D Svensk komedi när den är som bäst :D Kul också att det är samma skådespelare som spelar båda bröderna. Se den, se den, se den :D

Nu vaknas middag. Svensk husmanskost, korv och makaroner. Sen ska jag njuta av att jag är ledig ända till imorgon klockan fyra. Sovmorgon är underbart :D


RSS 2.0