Sjuk!

Det härjar en mkt otrevlig förkylning och nu har den slagit till på mig också! Det började med lite ont i halsen igår morse, då jag dessutom försov mig och vaknade 20 minuter innan jag skulle börja jobba. Men det hör egentligen inte hit, jag hann till jobbet i tid.
Igårkväll hade Anna sin 21-årsfest. Jag for dit, fortfarande med ont i halsen men for hem före utgången på Station för då hade jag så fruktinsvärt ont i halsen att jag knappt kunde prata! Det var ont ända upp i öronen och jag kunde inte svälja. Jag tror aldrig att jag nånsin tidigare haft så ont i halsen, nästan en nära-döden-upplevelse! Men efter att ha kurerat mig med varmt honungsvatten, bafucin, alvedon och en massa sömn så känns det mkt bättre idag :) Fast jag väljer fortfarande att kalla mig för sjuk så att jag har en anledning att ligga död i soffan hela dagen, det regnar ju liks så vad ska man annars göra? ;)

Medan kvällen fortfarande var på topp :)


Jobb jobb jobb

Välkommen till detta klagoinlägg.
Jag överlevde mördarhelgen men tack och lov för att det är tre veckor kvar till nästa. Den välbehövliga ledigdagen igår spenderades med Medletjejerna och Mirre hemma hos Lotta. Det är tradition att varje sommar basta och bada i Lottas pool :D och så blev det även i år. Träffa Lottas kille från England fick vi också göra :)

Idag har jag varit en snabb sväng till stan och lämnat in min j*vla dator på service! Skönt att jag äntligen fått det gjort. Tre veckor skulle det ta innan den är tillbaka och då hoppas jag att den är lagad för en bildskärm som hoppar och blir vit var och varannan minut kan jag bara inte leva med! Sen måste det ska vara något fel på ljudet också för det knastrar och lever om. Helst av allt önskar jag att de ger mig en ny dator men sån tur har jag väl knappast. Så tills vidare är jag så illa tvungen att använda familjens gemensamma dator.

Sen är det ett fruktansvärt väder idag som kan sammanfattas med ett ord: FUKTIGT! Eller eventuellt KVAVT! Sak samma, jag hatar båda delarna. Men tydligen ska det bli varmt senare i veckan och det passar ju hejdundrandens bra för då ska jag jobba... Jobba ska jag förresten göra redan om en timme så nu måste jag snart trycka spagetti och köttfärsås innan jag ger mig iväg. Sen blir det järnet hem klockan nio så jag inte missar början på Morden i Midsomer, höjdpunkten varje sommar :D

Nu middag, eller lunch, eller mat iallafall.
Hej!

Ny design

Eftersom min gamla design började bli lite "out of season" hjälpte min kära syster mig att fixa en ny och jag är riktigt nöjd :D

Idag har jag varit till Viktoria och fått jättehärlig massage :D Tur att man har en kompis som väljer att utbilda sig till massageterapeut och som sen behöver frivilliga träningsobjekt att massera för då ställer jag mer än gärna upp :D Åtta jättesöta kattungar, bara två veckor gamla, fick jag också se så nu är det operation övertalning för att få mamma och pappa att vilja ha en katt till :D

Nu ska jag svida om och dra till stan för att gå på bio och se efterlängtade Eclipse :D Måtte Edward vara lika snygg som i två tidigare filmerna ;)
Veckans ledighet börjar lida mot sitt slut men det kändes rätt lyxigt att börja första jobbarveckan med två arbetsdagar och sen två lediga dagar. Men det förtjänar jag för jag har en hård helg framför mig då jag nog bör komma upp i närmare 30 arbetstimmar!

Tjing!


Bröllopsdag!

Idag firar mamma och pappa 25-årig bröllopsdag och det har familjen ikväll firat med restaurangbesök :D Kanongott! Det hör inte till vanligheterna att familjen Lundström går på restaurang så det var riktigt trevligt :) Susanne och Krister hängde också med :) De enda som faktiskt var med på mammas och pappas bröllop och de enda som ens visste om att de skulle gifta sig. Så snacka om att de gifte sig i hemlighet!

Första arbetsdagen är också avklarad, gick som smort. I hemtjänsten förändras inte mycket. Gamlingarna har blivit lite äldre men annars är allt sig likt.

Helgens Umeåbesök var förresten mkt lyckat :D Inte fotad i en enda fartkamera (vad jag vet iallafall). Under lördagens shopping tömde alla glatt sina konton, utom jag för mitt var redan tomt sen tidigare :P Ett par svarta shorts à 50 kronor på rea var allt jag fick med mig hem. Men lika glad för det är jag och speciellt min ekonomi. Lön kommer jag ju inte att få förrän i slutet på augusti så jag har en knaper tid framför mig!
Enda negativa med helgen var de två hemska nätterna jag fick genomlida! Eftersom det tydligen var hål på min luftmadrass sov jag, efter ett par timmar, i princip direkt på golvet och det kan jag säga att min rygg inte mådde speciellt bra av! Men det var ett äventyr det också, att stiga upp klockan fyra för att pumpa madrassen och vakna igen klockan åtta med rumpan i golvet. Underbart med sin egna säng säger jag bara :D Och där ska jag landa nu för imorgon står det jobb på schemat med start 07:00!

Godnatt! :D




Umeå week-end!

Igår var en tung dag för vi hade inget internet! Tack vare ett klantskaft som grävt av vad som verkar vara en väldigt viktig kabel nånstans söderut så blev stora delar av Skellefteå med omnejd internetlösa! Inte kul! Men huvudsaken att det blev fixat till idag för annars hade det blivit så fruktansvärt mkt att läsa ikapp på facebook ;)

Sista "semesterhelgen" står för dörren och ikväll drar jag, Anna, Linnea och Joanne till Umeå på week-end :D Vi är väldigt planlösa så vi få väl helt enkelt improvisera under helgens gång. Bo ska vi iallafall göra i Linneas omöblerade lägenhet och sova på luftmadrass och i sovsäck, nice ;) Och eftersom vi ska köra min bil var jag så ambitiös att jag till och med tvättade den igår!
Fem timmar kvar till avgång och innan dess ska jag hinna packa, kanske baka en kaka och evetuellt också hinna med ett litet motionspass. Bäst att jag sätter igång om jag ska hinna!

Trevlig helg! :D

Början på något nytt!

Till alla mina läsares stora glädje har jag bestämt mig för att fortsätta blogga :D Jag får helt enkelt hitta annat att skriva om nu när mitt au-pairliv är över sen 1,5 vecka. Jag hade tänkt mig en kort sammanfattning av mina senaste tio månader innan jag lägger de dagarna på hyllan men jag har insett att det inte på långa vägar är möjligt att göra en kort sammanfattning över vad som känts som om det varit ett helt liv. Så jag struntar i det och säger istället så här: Än har jag inte gått i taket på grund av tristess men ungefär varje dag slås jag av hur grotesk skillnaden är mellan Skellefteå och Paris. Det är skönt att vara hemma men samtidigt längtar jag tillbaka. Jag har förstått hur mkt som kan hända under ett år och att mkt förändrats medan jag varit borta men jag ångrar inte att jag åkte för det här har varit ett oförglömligt år och det bästa året i mitt liv! Jag har träffat underbara människor, jag har gjort underbara saker, jag har lärt mig otroligt mkt, fått en otrolig erfarenhet och tagit mer än 1300 bilder som kommer påminna mig om allt jag gjort ;) Men direkt någon frågar om jag kan tänka mig att vara aupair ett år till är svaret utan tvekan nej. Jag vet att det verkligen inte går ihop men jag är nästan övertygad om att de flesta aupairer svarar likadant. Självklart finns det undantag men även om du trivts väldigt bra i familjen så kommer du antagligen att känna dig färdig med det livet du levt. Det är bland det bästa du kan göra men du kommer inte att vilja göra om det.

Hejdå aupairbloggen och välkommen min nya blogg! Som antagligen inte kommer att vara lika spännanade så länge jag sitter här hemma på altanen i Skråmträsk och lapar sol. Men nu har solen gått i moln och jag tänkte stänga av datorn för kvällen och gå in. Imorgon ska jag upp med tuppen och befinna mig på vårdcentralen i stan kl 8 för att få delegering. På måndag börjar jag jobba!




Hem ljuva hem!

Då befann man sig på hemmaplan sen två dagar tillbaka :D Hemresan var den smidigaste resan jag någonsin gjort :D Jag fick skicka resväskan direkt hela vägen från Paris till Umeå och slapp alltså släpa på 26 kilo på arlanda och det bästa av allt, JAG BEHÖVDE INTE ENS BETALA ÖVERVIKTEN! :D + att flygbytet på arlanda var det smidigaste jag nånsing gjort då det bara var 1,5 timmes väntetid och jag var hemma redan klockan nio :D Efter ett kort stopp i Burträsk för att köpa mjukglass ;)

Hur känns det då att vara hemma igen? Fakiskt helt okej än så länge. Det är just nu fullt upp dygnet runt, saker som ska göras, personer som ska träffas osv. Nyss avslutade jag inflyttningen i mitt rum så nu går det faktiskt att ta sig fram utan att trampa på något som legat slängt på golvet!
Självklart fick jag börja min första dag här hemma med att städa! Städa ur ett skåp inne på toan för att göra plats åt mina saker och städa ur gaderoben för att göra plats åt mina nya kläder. Det har visst blivit en hel del inköp det senaste året har jag märkt...

Idag gjorde jag det effektivaste stadsbesöket någonsin och premiärkörde min älskade bil :D Inom loppet av fyra timmar hann jag: träffa min chef och skriva på anställningsavtalet inför sommarjobbet som börjar den 19onde, vara på systemet (alla peppar för stadsfesten i Skellefteå i helgen!), köpa en ny plånbok, sätta in resterna av min aupairlön på mitt konto, köpa två linnen och ett par byxor (!), fota mig till mitt nya körkort och klippa mig :D Det var skönt vill jag lova så långhårig som jag var!

Imorgon blir det marknad i Burträsk vilket innebär inköp av sockar! Herregud jag är verkligen hemma :D och så klart början känslan av att aldrig varit borta komma smygande.
Jag återkommer när jag bestämt mig för vad jag ska göra av den här bloggen. Ville bara ge livstecken så ingen skulle tro att jag inte dött i en flygkrasch.

Tjingeling! :D


Il était une fin

Som den fjärde Shrekfilmen heter på franska: "Det var en gång ett slut". För mig var den gången och det slutet idag. Imorgon 13.40 lyfter mitt plan från fransk mark för att ta mig tillbaka hem till Sverige.
Nu är det drygt 100 dagar sen jag i slutet på februari gjorde min egen almanacka där jag kryssat för dagarna som gått och räknat ner till min hemresa. Då kändes det som en evighet. Nu känns det overkligt att det gått så fort.

Blev hejdålunch med Sanna idag, på våran restaurang ;) Och före det ett sista ryck för att köpa med sig lite minnen hem.
Resväskan är packad, 24 kg(!) men visst jag kan betala övervikten om det blir akutellt, jag har ju faktiskt lyckats få med mig ALLT :D + 7 kg i handbagage och en tung jävla dator på 8 kg! Välkomna att hjälpa mig att bära imorgon!
Det blir också spännande att se vilka flygäventyr jag får vara med om under morgondagen. Hittills har ju ingen av mina flygresor gått smärtfritt fram men jag hoppas innerligt att det här blir den första där jag tar mig fram utan problem!

Hejdå Paris :(
Mamma och pappa! Umeå flygplats imorgon, söndag den 4 juli, klockan 18.40, BE THERE!


Flyttstädning


Som ni ser så har jag idag påbörjat min flyttstädning. Det går sakta men säkert framåt och otroligt nog verkar det som om allt kommer att rymmas i väskan! :D

Tidigt imorgon åker barnen med sin pappa till Bretagne så ikväll har vi haft "hejdå-kväll-med-presenter". Jag fick ett jättefint armband med genomskinliga glaspärlor och en liten bok där både Karin, Victor och Klara hade målat och skrivit :)
Imorgon ska jag avsluta flyttstädningen och åka in en sista gång till Paris för troligtvis hinna med en sväng på rean ;) och säga hejdå till den underbara staden :(
Plånboksjakten igår gav förresten inget reslutat. Men då har man iallafall provat vara in på det franska polishuset också ;) Fast något riktigt polishus var det väl egentligen inte snarare en "upphittningslokal", om det nu finns något som heter så, dit man går för att fråga efter sina borttappade saker. Men säkerhetskontroll före man gick in hade de faktiskt!
Idag har mamma iallafall anmält att mitt körkort är borta så att jag kan beställa ett nytt och fram tills dess jag får det får jag allt vackert lov att legitimera mig med det jäkla passet!

Nu är det sömn som gäller! Måste nog upp tidigt imorgon och säga hejdå till barnen en sista gång. Herregud jag ska hem om två dagar!
Godnatt!


RSS 2.0