4 juni / 4 juli

Blogglöden är på topp...NOT! Men trots det måste jag nu skriva några rader för här händer det grejer som tål att berättas! Två mkt viktiga datum har markerats i min almanacka och jag längtar så jättejättemkt! :D :D :D
För det första, JAG SKA FÅ BESÖK! 4 juni anländer tre favoritbrudar vid namn Anna, Lolle och Linnea :D Sandra kunde tyvärr inte följa med så hon ersattes snabbt av Linnea :) Det ska bli så roligt :D Jag har längtat och väntat på besök i nära på 8 månader! Den stora frågan just nu är bara hur vi ska hinna med hela Paris på bara en helg!?
Andra stora datumet som markerats i almanackan är 4 juli för då KOMMER JAG HEM! Det var kanonpris på flygbiljetten så jag blev tvungen att boka redan nu. I och för sig inte så väldigt långt i förväg eftersom jag bara har nio veckor kvar här. Så mina nära och kära, om allt går som planerat och min vanliga otur vid resor håller sig borta så kommer jag att landa på svensk mark klockan 16:00 söndag den 4 juli :D

I övrigt flyter livet på. Nån slags värmebölja har dragit in över Paris och fört med sig värme som stiger långt över 20 grader. Idag har termometern tex visat +26. Så numera äter vi middag på balkongen. Lunch också för den delen efter som det är lov och jag den här veckan spenderar mina dagar tillsammans med barnen som kom hem igen i måndags. Vi har det rätt bra och gör ungefär INGENTING. Barnen vill inte ens gå ut i det vackra vädret så jag sitter på balkongen och lapar sol ;) I lördags brände jag mig kalasmkt när jag och Sanna spenderade några timmar med att sola i en park inne i Paris och nu har jag börjat flagna på ena axeln!

Så sammanfattningsvis: jag har det väldigt väldigt bra just nu och jag har mycket roliga saker att se fram emot :D

Imorgon är det valborgs hemma och det firas såklart inte här så det ska jag inte fira i år. Ingen grillad korv som jag är så sugen på :( men jag deppar inte för det, jag har säkert ändå 50-60 valborgsmässoaftnar kvar att fira så jag ska nog hinna grilla mig less på korv ;)

Ha det bäst för det ska jag ha!

Paris week-end

Vår week-end, eller snarare "week-beginning" har vi valt att sammanfatta med ett enda ord: JAKT!
Jag och Maja har under dessa tre dagar kommit fram till hur otroligt praktiskt det är att många affärer i Paris finns i ett 10-tal exemplar. Extra praktiskt är det om man till exempel letar efter ett par byxor på Zara men inte hittar rätt storlek. Chansen är ju rätt stor att rätt storlek finns på ett annat av de 10-15 Zarabutikerna. Men det kan hända att man får leta länge... Samma sak gäller om man letar efter ett par skor på skoaffären André. Hittar man inte rätt färg och rätt storlek finns den rätta skon med största sannolikhet på någon av de andra 10-15 Andréaffärerna. Men det kan hända att man får leta länge då också...

I tre dagar har vi alltså jagat runt hela Paris på jakt efter byxor och skor. Tack och lov slutade det med att jag kom hem med mina skor :D Maja kom tyvärr inte hem med sina byxor men hon kom hem med en massa annat istället.

Hostelet vi bodde på var en aning sunkigt med vråläckliga röda filtar man skulle sova med! Som tur var fick vi låna laka istället, annars hade jag nog dött! Mest spännande med boendet var att vi delade rum med en kille från Bulgarien som var "stuck" i Paris på grund av vulkanen eller kanske på grund av den rådande tågstrejken. Vi döpte honom till Jaroslav, efter den ryske höjdhopparen Jaroslav Rybakov.

Ikväll sitter jag åter bänkad i Bailly men än återstår några dagar av semestern. Imorgon eftermiddag är det Parismöte för jag ska FÖRHOPPNINGSVIS få besök i maj :D bra för jag behöver någon som kan ta hem lite saker åt mig ;) så Anna, Lolle och Sandra ni är mer än välkomna :D


Jag är kär i mina nya skor :D

Normandie

Då var jag tillbaka efter en dag som jag till största delen tillbringat i en buss. Men det var det värt för vi har haft det toppenkul :D Det var till och med värt att måsta stiga upp klockan sex imorse. Kanonväder har vi haft också, termometern visade 19 grader!

Idag har vi alltså åkt buss (minst sex timmar, vilket jag tycker är väldigt länge) med riktning mot Honfleur som är en av Normandies äldre hamnstäder ute vid Atlantkusten, inte så långt från Le Havre om jag förstått rätt. På vägen stannade vi av och besökte Rikard Lejonhjärtas borg, eller de delar som fanns kvar av den. Han var tydligen en Engelsk kung som bygge en borg i Normandie i slutet på 1100-talet. För er som vill veta mer om det hänvisar jag till google ;) Det var iallafall kul att se och det var enormt fin utsikt från borgen som låg högt upp på en kulle.

När vi sen kom fram till Honfleur picknickade vi, åt glass och spanade ut över havet. Kanske såg vi hela vägen bort till USA ;) Staden var hur gullig som helst! Med en massa restauranger och affärer och vi var även in i Frankrikes största träkyrka som fanns där.

En riktig kanondag har det varit, jobbig men roligt :D Och imorgon väntar mer roligheter för då ska jag flytta. Så långt som in till Paris och bo på hostel med Maja i två nätter :) Egentligen skulle en kompis till Maja kommit hit och hälsat på men på grund av en den här vulkanen så kunde hon inte komma och jag blev erbjuden att ta hennes plats. Så nu ska vi bara chilla och njuta av livet. Det vackra vädret ska visst hålla i sig så imorgon blir det kanske att ta på sig shorts.
Är tillbaka på onsdag, kanske blir det uppdatering då :)


Vi försökte göra en egen borg vid Rikards borg ;)



Vackra Honfleur


Semester!

Värme, sol och semester :D Kan det bli bättre? :D För några timmar sen for barnen till sina kusiner tillsammans med sin farmor och farfar. Som för övrigt kom körandes hit från Lyon redan igår. Det var en plågsam kväll, vi hade ätit klart middagen halv tio. Hela dagen var faktiskt rätt plågsam. Blodprovet gick bra och provresultatet var klart redan idag. Allt var normalt, som väntat. Och tydligen är jag numera född 1980 och inte 1989 enligt provtagningspapperen. Verkar som om något skrivit fel, eller möjligtvis att någon annan råkat säga fel...

Idag har jag tillbringat dagen i den gassande solen på balkongen :D Det vackra vädret ska tydligen hålla i sig hela helgen och det är bra för på söndag bär det av på kyrkans bussutflykt till Normandie. Och imorgon ska jag förhoppningsvis inta biosalongen (för kanske hundraelfte gången?) och äntligen få se Remember me :D

Sen kan jag meddela att jag lider med alla som drabbas av vulkanutbrottet på Island. Samtidigt som jag är skitajätteglad att jag själv inte ska upp i luften den närmsta tiden. Men hade jag planerat att komma hem nu när jag är ledig hade det faktiskt inte förvånad mig ett dugg om det här dykt upp lagom till min avgång. Det här ger mig hemska minnen från en natt tillbringad på Arlanda strax före jul...

Nu ska här firas att jag har semester :D och det firar jag med att äta lite jordgubbar. Ett enormt plus i kanten är att Karin har storhandlat idag så jag verkar inte behöva svälta den kommande veckan ;)

Trevlig helg! :)

2010-04-13

Helt plötsligt har nästan halva april passerat. Galet fort går det! I lördags när jag satt i det strålande solskenet på trapporna nedanför Sacre Coeur och tittade ut över Paris samtidigt som jag lyssnade på en av Paris bästa gatumusiker tänkte jag att om Paris alltid vore så här vackert skulle jag aldrig vilja åka härifrån. Men Skråmträsk har också sin charm ;)

I helgen har jag även fått bevisat att lycka går alldeles utmärkt att köpa för pengar. Den som påstår att det inte går är synd om för han kan inte ska ha några nya kläder i garderoben! Några timmars shopping, några hundralappar fattigare, två tröjor, ett par jeansshorts och ett par leggings rikare och humöret var på topp :D Dessutom har jag hittat en ny parfym som jag verkligen vill ha! Jag kommer nog, förr eller senare, att måsta köpa den...

Nu stundar snart lov och tio dagars ledighet med start på fredagkväll då barnen åker till sina kusiner. Jippii, då ska jag slappa, slappa, slappa! Men först börja ledigheten med att följa med på kyrkans bussutflykt till Normandie på söndag :)
Och nu på torsdag ska jag ta blodprovet :S Bara för att se så att allt står rätt till men jag har slutat ha ont i arm och ben så jag klassar mig numera som fullt frisk. Stort grattis till mig själv som igår lyckades ringa och boka tiden för blodprovet. Mest använda ordet under samtalet var "pardon" (ursäkta) eftersom jag uppfattade lite mindre än hälften av vad kvinnan i luren sa. Min enda korrekta mening under samtalet var öppningsfrasen "Bonjour! Je voudrais prendre un rendez-vous pour faire une prise de sang" och den hade jag skrivit ner i förväg. Kvinnan måste ska trott att jag var dum i huvudet. Men förhoppningsvis kommer jag att komma dit rätt dag och rätt tid.

Tisdag idag, vilket betyder nytt avsnitt av Gossip girl :D
Tjingtjong!

Ett besök hos den franske doktorn

Jajemen idag har jag gjort ett första besök hos en fransk doktor. Spännande, mkt spännande. Tänk att det också skulle hinnas med under min tid här. 
Då undrar ni säkert om jag gått och blivit sjuk. Men nej, tydligen inte. Farbror doktorn sa att allting var normalt fast jag har en högersida på kroppen som är helt utan kraft och ork. Imorse tyckte jag mig till och med ha feber men inte ens febertermometern visade mer än 37 grader. Så tydligen är jag frisk som en nötkärna men jag fick ändå utskrivet ett recept på magnesiumtabletter som tydligen ska göra mig lite mer levande.
Han rekommenderade även att jag tar ett blodprov för att se så att allting står rätt till men det verkar väldigt krångligt så vi får se om jag kanske hoppar över den delen och eventuellt spar det tills jag om drygt 80 dagar befinner mig i Sverige. Just nu skulle det kännas väldigt bra att befinna sig i ett land där jag kan göra mig bättre förstådd i språket!

Annars var det ett rätt trevligt besök. Enormt stor skillnad om man jämför med ett besök hos doktorn i Sverige. Hit till Frankrike verkar alla medecinska prylar som vi använde i Sverige på 1800-talet hamnat. Ungefär.
Nåja, jag känner mig redan lite friskare bara av att veta att jag inte lider av tex förlamning.

I övrigt har påskhelgen passerat i en hejdundrande fart och det har hunnits med mångt och mkt eftersom det var långhelg med ledighet i måndags ;) Lördagen spenderade jag på Paris Aquarium tillsammans med Sanna. Där fanns det fiskar av alla dess slag från hela världen. Jättekul! :) Hajar fanns det också! Och abborrar ;)
Sen bar det av till Versailles på påskmiddag med lax, köttbullar, ägg, potatis och massa annat gott :D
Utöver det har jag hunnit med att övningsköra i den franska trafiken med Sannas bil helt själv! Strongt gjort av henne att låna ut bilen till mig ;) Ett biobesök hanns också med och Dear John var superduperbra :D

Så hur såg eran påskhelg ut? Här kommer bilder från min!



Igår klippte de gräset här utanför. Det doftade nästintill ljuvligt :D


Joyeuses Pâques!

Glad påsk! :D Långfredag idag och jag kan direkt säga att den här dagen inte varit längre än någon annan dag. Jag har nätt och jämt hunnit dammsuga lägenheten och simma sen var dagen i princip slut.

Dålig uppdatering har det varit den här veckan och jag ska erkänna vad anledningen beror på, lathet.
Så jag drar en mkt snabb resumé av föregående helg då vi äntligen kom oss iväg till Paris vaxmuseum. Helt okej men skrämmande likt Madame Tussauds i London fast med mer franska kändisar som man inte kände igen. Lördagkvällen tillbringade jag på bio med Maja :) Jag var grymt sugen på att se Remember me med ingen mindre än snyggingen Robert Pattison men av någon konstig anledning har den inte premiär här förrän i april och jag fattar inte varför för den går ju på bio hemma i Skellefteå nu! Så det fick bli Alice i underlandet i 3D istället :)

Det vackra vädret vi haft den senaste tiden tycks vara gone with the wind för i veckan har vädret varit minst sagt oberäknerligt då det kunnat skifta mellan sol och ösregn på bara några minuter.

Och nu är det alltså påsk. Första april var det igår och här är det inget "april april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill" utan här säger man "poisson d'avril" och sätter pappersfiskar på varandras ryggar. Poisson betyder alltså fisk på franska. Här är inte ens långfredag en helgdag så idag har det varit en helt vanlig dag. Annandag påsk är man däremot ledig så det blir sovmorgon på måndag och ingen skola ;)
Av detta kan man alltså dra slutsatsen att påsken inte firas så flitigt i det här landet. Inte som hemma där nästan varenda kotte åkt till fjällen över påskhelgen. Hade jag också velat :( Men det är bara att bita i det sura äpplet och göra något bra av situationen. På söndag har jag paxat Sanna för då vill jag på bio (IGEN!) och se Dear John, som hade premiär här tidigare i veckan men som inte har premiär hemma förrän i maj. Konstigt, mkt konstigt. Sen blir det kanske någon form av påskmiddag med några tjejer imorgonkväll, men vi får se hur det blir med den saken.

Sist men absolut inte minst kan jag berätta att imorse väntade ett paket på mig hos "vaktmästaren". Självklart trodde jag att det var från mamma och pappa även fast mamma sagt att de inte skickat något (jag trodde såklart att hon ljög). Men icke sa nicke, i paketet låg ett påskägg fyllt med mina favoritgodisar och ett brev från en person som jag brevväxlat med i många år under den tiden då standardfrågan löd: "Vad ska du göra efter skolan? Ska du på fritids?" Tack Sandra, det värmde :) och godiset var jättegott!

Än en gång, glad påsk allesammans!


RSS 2.0