Live från London

Då befinner man sig alltså i London :D Datorn fick hänga med, annars hade det här såklart inte varit möjligt ;) Resan hit igår gick förvånansvärt smärtfritt, inga missöden alls. En tågresa på 2,5 timme var ett fruktansvärt smidigt sätt att resa på!
Hotellet vi bor på är hur mysigt som helst :D Rummet är vad man kan kalla minimalt men vi ryms och vi klagar inte för det är bra service och god hotellfrukost :D I morse vräkte vi i oss bland annat smörgåsar, youghurt och flingor, ägg, croissanter, te och juice.

Det får bli en snabb summeringa av vad som hänt under dagen för jag är fruktansvärt trött efter en hel dag i denna stora stad och det känns i benen som om vi gått flera hundra mil! Observera förresten att London ligger en timme efter svensk tid så jag är inte uppe riktigt så sent som det verkar ;)

Till skillnad från igår då vi kom och regnet öste ner så har det inte regnat en droppe idag. Men då har det blåst småspik istället.
Dagens första destination blev vaxmuseumet Madame Tussauds för det ligger inte så långt från hotellet och är så klart nånting man inte vill missa när man är i London :) Vi minglade omkring där inne med kändisar från hela världen och jag lät mig fotograferas tillsammans med ingen mindre än Daniel Radcliffe alias Harry Potter ;) Vi stötte även på bland annat Tom Cruise, Julia Roberts, Johnny Depp och den engelska kungafamiljen.
Efter att vi spenderat en dryg timme i känndisvärlden begav vi oss till Oxford Street för lite shopping. Där hittade vi en affär med fruktansvärt billiga kläder och som antagligen också har fruktsvärt dålig kvalité. Men jag fyndade iallafall två tröjor och en söt liten väska för sammanlagt cirka 100 kr. Väskan kostade bara 30 kronor!

Klockan sju träffade vi Jacob vid Piccadilly Cirkus och gick sen tillsammans med honom på musikalen Avenue Q i en jättevacker teater nära Piccadilly :) Musikalen var faktiskt riktigt bra och rolig, mycket bättre än vad jag trodde att den skulle vara. Efteråt vandrade vi runt lite på Londons gator och hamnade så småningom, efter att vi passerat Trafalgar Square, vid Themsen och såg både London eye (ett gigantiskt pariserhjul) och Big Ben :)

Imorgon tar jag och Joanne bussen till Oxford för att hälsa på hemma hos Jacob, se Oxford University och allt annat som Oxford kan tänkas att erbjuda. Det har 1,5 timme att åka dit så det blir inte mycket till sovmorgon därför är det bäst att jag sover nu!
Dum som jag är så tog jag inte med mig kamerasladden så bilder får jag lägga upp när jag kommer tillbaka till Paris.

Godnatt!

London here I come!

Jag är redo! Imorgon eftermiddag klockan 15:13 går tåget till London :D Det ska verkligen bli skönt med några dagars semester :D På tisdagmorgon går tåget tillbaka till Paris.
Listan på allt jag vill hinna göra har blivit lång. Joanne har också gjort en lista och Jacob har planer på vad vi ska göra när vi träffar han så det ska bli spännande att se om vi hinner med allt. Min högsta önskan är iallafall att åka till Notting Hill och se den blå dörren där Hugh Granth bor i filmen ;) Fredag blir det eventuellt musikal med Jacob och några av hans kompisar och på lördag styr nog jag och Joanne stegen mot Oxford för att hälsa på Jacob där :)
Det som är mest spännande just nu är att se om Joanne överhuvudtaget kommer sig till London! All trafik verkar ju stå still hemma pga snön. Och jag tycker synd om mig själv om jag måste tillbringa fem dagar i London själv! Lite synd om Joanne blir det såklart också ;)

Imorse for Karin och barnen till Sverige, hela vägen till Skellefteå, så jag har tillbringat dagen ensam i lägenheten. Men jag har haft fullt upp! Jag har tvättat, renbättat sängar, handlat mat och packat. Men mest tid har faktiskt gått åt till att jävlas med datorn! Självklart lyckades jag dra på mig ett virus igårkväll! Helt utan vidare dög det upp text om att datorn var infekterad och att den scannades för att hitta virus men det var ett fejkat virusprogram som försökte lura mig! Men lurad blev jag inte! Med hjälp av min privata dataexpert vid namn Jacob så hoppas jag nu att detta virus är ett minne blott. Jag har svettats och varit orolig men eftersom jag inte gick på bluffen ser det inte att ha blivit så allvarligt, tack och lov.

Snart dags att sova tror jag. Imorgon blir en spännande dag och frågetecknen är många: Hittar jag på tågstationen i Paris? Hittar jag på tågstationen i London? Hittar jag till hotellet? Kommer Joanne att komma fram? Någonting ska väl garanterat gå snett för hittills har jag väl aldrig lyckats resa smärtfritt.
Kanske, kanske inte får datorn hänga med på semestern. Egentligen är den inte i skick för att fara ut och resa eftersom jag numera klassar min laptop som stationär, men jag är väldigt sugen på att se det lilla som är kvar av OS ;) Grattis till svenska herrarnas guld i skidstafetten ikväll :D

Är datorn med kan det hända att det kommer en liten uppdatering under helgen :) Tills dess kan ni där hemma, medan ni skottar snö och fryser, tänka på mig som roar jag mig i London ;) (där det garanterat kommer att regna).

Äntligen!


Ja ni ser rätt! Jag är nu ägare av två fotbollsbiljetter till matchen Frankrike- Spanien i
Stade de France 3 mars och det ska bli så roligt :D Maja blir ägare av den ena när hon
behagar att betala mig ;) Vi tycker att det här ska bli sååå coolt! ;) Jag tror inte att platserna
blev alltför tokiga men eftersom jag har 0 erfarenhet så vet man aldrig hur det slutar.
Jag är glad och nöjd att jag överhuvudtaget lyckades köpa biljetterna :D

Valentine's Day som jag, Sanna och Freddan såg på bio idag var kanonbra :D

Lördagskvällen ska jag spendera framför datorn och maniskt följa Anja och de svenska
herrarna på längdskidor (fast jag håller lika mycket på Norge och Petter Northug;)) Hoppas på medalj! :D


Lov!

Jajemen nu väntar två veckor av underbart lov! :D Endast tre av tio dagar kommer jag att måste spendera hemma med barnen. Resten av tiden är de i Sverige och jag i London :D 

Endast sex dagar kvar till avfärd och paniken har börjat infinna sig! Därför har jag nu börjat göra listor. Finns det nånting bättre än listor!? Jag älskar att göra listor :D Jag har gjort en lista på allt jag vill hinna se och allt jag vill hinna göra i London, en lista på saker jag måste hinna göra innan jag far och en påbörjad mycket kort packlista. Enligt Jacob verkar det vara viktigast att ha ett paraply med sig. Tydligen har jag missat den detaljen att det visst regnar en hel del i London.
Imorgon ska jag växla pengar så det blir gjort. Typiskt att de inte använder euro! Fast hemma har vi ju inte euro heller så jag ska väl inte klaga. Tacka vet jag den svenska kronan! Dessutom ska fotbollsbiljetterna inhandlas imorgon och nu ska det göras! Det enda som kan stoppa köpet är att de skulle vara slut. Vilket i och för sig kan hända.

Den här veckan har rent ut sagt varit stressig och då på grund av OS! Det är ju nånting man måste se varje dag. Aldrig en ledig stund. Men jag gillar det :D Det funkar desstom alldels utmärkt att se fransk tv på datorn och lyssna på svensk radio samtidigt. Åtminstone så länge de väljer att visa det jag vill se. Om så inte är fallet har jag fått ta till webbkamera-metoden.

Idag har jag varit och tittat när Klaras skola haft gymnastikuppvisning :) De var jätteduktiga! Stod upp på varandras ryggar, gjorde konster, hjulade, ja allt sånt som jag aldrig skulle klara av att göra.

Nu ska det bli skönt med helg. Dock är min helg lite begränsad eftersom jag har OS-tider att passa.
Imorgon blir det nog förresten också bio, Valentine's Day som jag sett fram emot att se jättelänge :D och på grund av mitt pressade tidsschema så kommer det troligtvis att bli eftermiddagsbio.

Trevlig helg!


Jag kan se! :D

"Webbkamera-metoden" släng dig i väggen! Tacka vet jag fransk tv kombinerat med svensk radio :D Det är så jag kommer att följa OS framöver :D Att se fransk tv på datorn fungerar jättebra och jag är så lycklig just nu :D Tyvärr synkroniserar inte svensk radio med fransk tv så bild och ljud stämmer inte med varandra men det får jag leva med.

Angående fotbollsbiljetterna gick det inget vidare när vi skulle köpa dem idag. Självklart är biljettförsäljningen stängd på söndagar! Så nu får vi hoppas att det finns biljetter kvar till nästa helg.
Jag har till och med börjat drömma om den här fotbollen. I natt drömde jag att vi var på fotboll, inte jag och Maja utan jag och min helt sportointresserade familj och morbror Tobbe var med och spelade. Så tokigt det kan bli :D

Idag var det alltså semla i kyrkan som stod på schemat, MUMS! De var jättegoda. En ros fick man också och sen såg vi A walk to remember, en av världens bästa filmer tror jag :D
Efteråt skulle jag och Maja skynda oss hem till OS men på vägen till metron sprang vi förbi en restaurang som såg ut att vara en kanonrestaurang så vi tänkte: "Det är ju faktiskt alla hjärtans dag idag, då kan vi unna oss att äta middag innan vi far hem". Så det gjorde vi. Restaurangen (nära Champs Élysées) hade en buffé där man fick välja förrätt och varmrätt eller varmrätt och efterrätt + dricka för 10€ och det fanns mkt mat att välja på :D
På restaurangen jobbade dessutom en dansk tjej som pratade danska med oss. Proppmätta och nöjda åkte vi sen hem till OS :D

En vecka kvar till lov, jag längtar! Bara en dryg vecka kvar till London :D




Snygga efterrätter var det, dock var de inte riktigt lika goda som de ser ut


Livet suger!

Det är inte riktigt så illa som rubriken antyder men illa är det!

03:00 i natt var det invigning till vinter-OS 2010 i Vancouver. Jag planerade att ställa väckaren och stiga upp för att se det. Igår var jag till och med så ambitiös att jag läste igenom hela OS-programmet och gjorde ett eget schema där jag skrev upp det viktigaste som jag verkligen vill se, dvs alpint och längdskidor. SVT live ska sända hela OS online och det är ju jättebra! Om det inte varit för den lilla detaljen att jag upptäckte att det såklart saknade rättigheter att visa OS på webben utanför Sverige! Det är så att man vill ta livet av sig! Jag fullkomligt kokade igår!
Idag tar jag däremot det här med lite mera ro för jag tror att med lite fix och trix så kan det kanske lösa sig ;) Såklart visas OS på fransk tv också men jag kan ju inte köra bort Karin och barnen från tvn för att jag ska se sport. Därför planerar jag att använda mig av den beprövade "webbkamera-metoden" ;) För er som inte vet vad det innebär kommer här en förklaringt: Pappa (ev. mamma eller Malin) ställer våran webbkamera framför tvn och loggar sen in på msn och startar ett videosamtal med mig. Vad händer då? Jo jag ser vad som visas på tvn hemma :D Skitdålig kvalité men skitsmart :D Ljudet brukar vara det sämsta så eventuellt får jag lyssna på webbradion under tiden. Det ska även gå att se fransk tv på datorn men enligt Maja stannar det upp ungefär var tionde sekund och det låter ju inte alltför frestande :S Håll alla tummar ni har för att detta ska gå vägen för mig!

Nästa besvikelse kom idag när jag och Maja begav oss till Paris för att köpa fotbollsbiljetter till en match mellan Frankrike och Italien i mitten på mars. Klart man måste besöka Stade de France när man är här och finns det dessutom en passade fotbollsmatch som spelas kan man bara inte missa tillfället! :D Fast det var nog trots allt lite för bra för att vara sant. Fotbollsmatchen visade sig vara en rugbymatch! Jag förstår inte hur jag kunnat missa det. Så sent som igår läste jag om matchen på internet men tydligen missade jag vilken sport det handlade om. Tack och lov så spelar Frankrike en annan match mot Spaninen 3 mars så vi satar nog på att fara på den istället :D Imorgon ska vi på jakt efter biljetter! Vi vill se fotboll!

För övrigt har vi besökt en jättemysig godisaffär idag som kryllade av goda saker :) Jag fick med mig två godisklubbor hem :)
Jag och Freddan har också varit på "konsert" nere i metron. Det var en italiensk kille som spelade gitarr och sjöng så bra :D En hel timme stod vi där och lyssnade tillsammans med nästan halva Paris befolkning.
Imorgon blir det kyrkan för där ska de sälja semlor och det vill man ju inte missa :D

Nu måste jag koncentrera mig på att lösa mina OS problem.
På återseende!


Smarrigt :D

Filet mignon (som pappa brukar säga)

I rubriken döljer sig namnet på produkten som jag inhandlat idag. Jag ska ge en ledtråd: Det gömmer sig i början och stavas FIL!
Jajemen idag har jag köpt fil :D Svenskt fil! Fil från skåne. Jättegott underbart fil :D Och dyrt fil. 35 kronor för en liter! Det får inte blir en vana, här är fil en lyx man bara unnar sig ibland.

En mycket trevlig överraskning väntade också på mig idag när jag kom hem från skolan. Ett paket hade kommit med posten :D Jag som aldrig brukar få post! Från mamma och pappa var det och självklart tänkte jag att de skickat linser till mig. Vilket i och för sig verkade lite konstigt eftersom de inte sagt något om att de skickat dem. Men det var inga linser! Det var en alla-hjärtans-dag-present från familjen :D En tröja och ett par sockar med hjärtan på. Tack, jag blev jätteglad :D

På tal om presenter så blev twilightfilmen jag köpt till Viktor populär. Hos Klara ;) Men Viktor verkade inte missnöjd han heller :) Vi har iallafall sett den i veckan men den dubbade versionen var enligt mig ingen höjdare.

Veckans väder har varit väldigt nyckfullt. För tillfället är det snö och kallt. Igår snöade det "massor", mitt på dagen var det sol och rätt varmt och igår eftermiddag var det iskallt! Jag följde Klara till en kompis i den bitande blåsten och kylan och när jag sen hämtade henne och vi gick hem tog vi en sväng förbi en liten damm som finns i en skog alldeles här utanför. Självklart fick Klara för sig att hon ville se om isen som låg på dammen var tjock nog att hålla för henne. Ingen god idé då isen inte ens höll för fåglarna att gå på och det slutade med en blöt sko. Så det är kanske inte riktigt så kallt som det låter men konstigt nog har -2 grader blivit ruskigt kallt sen jag kom hit.

Imorgon blir det premiär för simglasögonen ;)


Dagens lunch :D + två hårdmackor med ägg och kaviar, så svenskt
det bara kan bli!

Simmat till bion och köpt parfym

Jag har gjort det, finally! Efter många veckors funderande hit och dit och otaliga besök på Sephora har jag äntligen köpt parfymen :D Eller okej, om sanningen ska fram så har jag köpt parfymen och mamma och pappa ska betala den eftersom jag fick en parfym i julklapp (likadan som den jag redan har) och hellre ville ha en annan. Nina Ricci, parfymen i "äppelflaskan" som jag luktat på såååå länge är nu äntligen i min ägo :D

Något annat som jag också blivit ägare av under helgen är ett par simglasögon för 29 kr. Och eftersom de var hutlöst dyra måste jag nu använda dem maximalt mycket ;) Jag, Sanna och Maja är nu alla tre ägare av dessa fantastiska glasögon så alla fredagar framöver är nu uppbokade med simning!

Gårkvällen spenderades i biosalongen med Gerorge Clooney och Up in the air. Helt okej bra film :) Jag var väldigt trött efter att ha traskat runt en hel dag på Paris gator så filmen hade nog kunnat vara bättre i piggare tillstånd.

Imorgon är det Viktors födelsedag. Jag har köpt twilighfilmen till honom. Gillar han den inte så tar jag väl tillbaka den ;)

Nu börjar det nog vara dags att få i sig lite middag. Tre timmar för sent, men såna är reglerna här och jag gillar det inte!


Är de inte vackra så säg ;)

Av med jackan och på med shorts

Idag har vi haft vår! :D Jag tror termometer snuddat vid +10 grader och det har varit svettigt! Lite sol på det också, prima ballerina :) Fast det ryktas om att det ska snöa imorgon så det här var kanske vad man kallar en liten liten försmak på våren.

Idag har jag satt sprätt på lönen jag fick i tisdags genom att besöka den svenska affären som öppnat i St Germain (staden där jag går skola). Det är kanonbra att det finns en svensk affär där också och inte bara i Paris för dit är det ju mycket knepigare att ta sig. Jag lyxade till det och köpte havregryn och till det hallonsylt som såg så god ut :D Dyrt blev det men smakar det så kostar det och jag måste ju få i mig ordentlig frukost! Sen frågade ägaren om jag hade något önskemål på någon produkt han bör sälja och då slog tanken mig hur otroligt mycket jag saknar fil :D och gissa vad?? Fil skulle komma nästa vecka och då kan ni ju gissa vem som ska dit och shoppa!

Tiden springer som vanligt iväg lika fort som kortdistanslöparna i OS (som förövrigt drar igång om inte alltför många dagar, och det ser jag fram emot). Fredag imorgon och simning står på schemat. Sen kommer en oplanerad helg men jag måste köpa födelsedagspresent till Viktor som fyller år på måndag. Vad jag ska köpa har jag ingen aning om så det kan bli ett litet problem. Önska mig lycka till!

Tills vi hörs igen, ha det!


1 februari 2010

Idag bjuder jag på dagens tråkigaste rubrik. Jag erkänner att jag helt enkelt inte kunde komma på någon bättre. Egentligen ville jag skriva något i stil med "skelett mixat med pizza" för att snabbt och enkelt sammanfatta helgen, men jag blev inte riktigt nöjd med det så därför uppmärksammar jag istället att det idag är just 1 februari och redan ny månad!

Denna dag har givetvis (som alla andra måndagar) spenderats i skolan. Där är jag mest för att fördriva tid för egentligen är skolan skittråkig. Och just av den anledningen har jag beslutsångst över om jag ska fortsätta gå skola de sista månaderna eller om jag ska sluta till sportlovet. Antagligen kommer jag att fortsätta för det lär väl bli ännu tråkigare att bara sitta i lägenheten dag ut och dag in. Men det kommer ju i och för sig en vår och en sommar då det kan vara betydligt trevligare att vara ute i det vackra vädret istället för att sitta instängd i ett litet klassrum. Fast samtidigt lär jag mig något nytt i skolan nästan varje dag och får dessutom träffa trevliga människor. Ja det här tål att tänkas på. Men definitivt inte nu :D

Då övergår vi till en resumé av helgen som just avslutats:
I lördags var jag och Sanna på second hand shopping, Sanna shoppade och jag följde med som sällskap. På kvällen var det final i Robinson och jag förbannar alla som skrivit på facebook vem som vann innan jag hunnit se det! Men jag fortsätte ändå att heja på Mats fast jag visste att Skellefteåkillen Brettschneider skulle vinna.

Igår var jag uppe med tuppen och styrde kosan mot Paris redan klockan tio! Jag, Sanna och Maja skulle besöka sex miljoner döda parisare som ligger begravda i en enorm massgrav kallad katakomberna. Det var först en fruktsvärd, lång, otäck spiraltrappa som tog oss ner i underjorden, sen var det jättelånga tunnlar under jorden kantade av miljontals benrester och kranier snyggt uppradade som stora murar. Hemskt men samtidigt intressant. Efter en väldigt lång promenad i underjorden var det en lika vidrig spiraltrappa upp till verkligheten och då var det skönt att få andas frisk luft igen.
Eftermiddagen bjöd på pizzabak i kyrkan, mums!

Det var det, nu blir det snart sova. Fast ärligt talat, här hinner jag aldrig sova för det är så mycket som ska göras.
Godnatt!




Kolla språket! :D

RSS 2.0