100 dagar

Idag firar jag 100-dagarsjubileum. För att det är 100 dagar kvar till barnen slutar skolan och kanske cirka 102 dagar kvar till jag kan åka hem :) Det har jag firat genom att göra inget speciellt. Eller jo, jag har ätit kalla plättar med blåbärssylt och det kan man väl kalla att fira :)

Idag återvände måndagens franskaprov med bra resultat. Grattis på mig själv :) Det passade jag på att fira samtidigt som jag firade mina 100 kvarvarande dagar genom att äta plättar ;)

I tisdags for jag, som jag nämnt tidigare, inte till skolan på grund av lathet utan stannade hemma och solade istället. Och vad händer då? Jo jag bränner mig på ena axeln! Inte mkt, men litegrann. Det är rena rama sommarvädret här för i eftermiddags drabbades vi av ett plötsligt oväder med stormvindar, regn på gränsen till hagel och åska! Åska i slutet på mars! Jag tyckte det var så roligt att jag var tvungen att stå ute på balkongen och se på eländet ett tag.

Ja det var min händelserika vecka så här långt. Igår bestämde sig min dator dessutom för att jävlas ännu lite mer med mig och för andra gången efter jul började den pipa och sen stängde den av sig. Så imorse gjorde jag det som jag länge funderat på att göra. Jag dammsugade fläkten och resultatet blev bra :D Min tidigare morrande datorn spinner nu fint!

Imorgon ställer vi in simningen för jag och Sanna ska på ikea :) Jag vill ha köttbullar! 
Inför den stundande helgen kan jag berätta att på söndag ska vi fara till vaxmuseet. Som inte blev av förra helgen heller, tredje gången gillt kan man säga ;) Då var anledningen att inträdet blev 30% billigare om man köpte biljetten på internet och nu har vi gjort det så den här gången kan inget stoppa oss! Jag laddar även för tacos i kyrkan på söndag och bokmässa på lördag. Ärligt talat har jag ingen aning om vad bokmässan är men det lär väl visa sig när jag kommer dit.
Helgens viktigaste punkt heter iallafall sovmorgon och det ser jag verkligen fram emot :D

Disneyland! :D

UNDERBARA DAG! Eller för att citera vad Sanna sa imorse: "Jag skulle kunna säga att igår var en av de bästa dagarna i mitt liv". Och det skulle man kunna säga för så roligt hade vi :D Vädret kunde fått vara en aning bättre men det regnade iallafall inte, det var bara lite grått och lite kallt.

Vi åkte karuseller (Lena Lundström åkte berg-och dalbana för första gången i sitt liv!), vi åt mat, vi såg en parad med disneyfigurer, vi såg INTE till Musse Pigg, vi blev barn på nytt och spenderade nästan 12 timmar på Disneyland :D men framför allt, vi skrattade och hade fruktansvärt roligt :D

Allting var så fint :) Det var som att gå rakt in i en saga med små söta hus och slott :) Absolut värt pengarna och den förlorade sovmorgonen.
Självklart var jag (souvenirgalen som jag är) tvungen att köpa två muggar att ta med mig hem som minne från Disneyland. En mugg med Musse och en mugg med Mimmi :) Jag tror att jag har en förkärlek till muggar. För tillfället har jag tre muggar och fyra glas som på något sätt ska fraktas hem om tre månader (bara tre månader!)
och jag är rädd att det kan hinna bli mer innan dess ;)

Idag var det iallafall tillbaka till verkligheten som gällde. Dagens franskaprov gick som det bör gå när man varit på Disneyland istället för att plugga ;)
Och imorgon är det, hör och häpna, STREJK. Inga tåg. Skönt att man för en gång skull vet om det i förväg. Dock är tågen ersatta med bussar så jag kommer mig till skolan. Men frågan är vem som har lust att åka buss 45 minuter när man vet att tåget bara skulle tagit 15 minuter? Inte jag iallafall. Därför har jag bestämt mig för att ha strejken som en bra anledning till hemmastudier ;) Är det dessutom sol imorgon så är jag inte i skolan när vi har sol på balkongen på förmiddagen och kan sola istället ;)


Vad sägs om 20 graders värme och tidsvis strålande sol? :D

Vilken kanonvecka det har varit! Sommar för fulla muggar! :D Jag har starkt funderat på att ta ut fleecen ur vinterjackan för det har varit lite smått olidligt att ha den på sig i veckan. Och igår, när termometern visade nära på 20 grader under eftermiddagen, hade jag långkalsonger på mig! Jag är verkligen inte van vid värmechockar i mitten på mars. Idag efter fredagssimturen cruisade jag och Sanna i hennes bil med öppna fönster och lyssnade på Gyllene tider ;) Hoppas på lika underbart väder hela helgen när jag är ledig :D

Helgens planer är hittills följande:
Imorgon, vaxmuseumet med Maja som vi inte hann med förra helgen. Och eftersom Maja har fotbollsmatch med sitt franska fotbollslag imorgon eftermiddag så måste vi vara där när de öppnar klockan tio. Vilket innebär att jag måste stiga upp absolut senast klockan åtta. Alltså ingen sovmorgon.

På söndag, DISNEYLAND tillsammans med sex andra tjejer som är minst lika överlyckliga som jag :D Det ska bli sååå jättekul :D Som barn har väl alla någon gång drömt om att få fara till Disneyland? Och nu, cirka 12 år senare går drömmen äntligen i uppfyllelse ;) Vi ska vara där när de öppnar halv tio, vilket innebär att vi måste fara hemifrån klockan sju för att hinna dit och jag måste stiga upp ungefär klockan sex. Alltså ingen sovmorgon då heller. När ska jag hinna sova!? 

På måndag står det franskaprov på schemat så jag vet exakt vad har jag att göra både ikväll och imorgonkväll. På söndag kan det bli lite tid över till plugg. Har vi riktigt roligt stannar vi väl tills det stänger ;) 

Jag hälsar Kalle och Musse från er med :D Trevlig helg!



Har aldrig gått så mycket som jag gjort sen jag kom till det här jävla landet!

ILSKA! Mer än så behöver jag egentligen inte säga för jag är arg! Med all rätt dessutom. Vilken jävla dag det varit! Och vad beror då det på? Jo det beror på Frankrikes jävla kollektivtrafik som strejkar så att man inte kommer sig någonstans och får ägna tre timmar åt att ta sig till Paris och två timmar för att ta sig därifrån. Jippii!

Men jag börjar med gårdagen för det var en bra dag (utan strejk). Jag och Maja styrde stegen mot Paris tiiidigt för vi skulle som sagt gå på vaxmuseeumet. Vilken faktiskt inte blev av eftersom vi bestämde oss för att gå dit och blev fast i alldeles för många affärer på vägen så vi kom helt enkelt aldrig fram och klockan blev för mycket.
Sen tillbringade jag ett antal timmar med att åka tillbaka hem hit för att hämta översovningssaker eftersom vi bestämt att jag skulle sova hos Maja för att mitt älskade tåg slutar gå så tidigt att jag inte skulle hinna se melodifestivalen. 
Jag var tillbaka i Paris lagom till middagstid då vi pratat om att äta sushi vilket vi inte heller hann eftersom vi blev sena och fick springa in på närmsta mataffär och köpa lite ätbart innan vi spurtade till kyrkan och kom precis fram i tid till att första låten skulle sjungas. Fel låt vann (fyfyfy!).
Kan låta som om gårdagen var en ganska misslyckad dag men vi hade iallafall kul :)

Idag var däremot en av de jobbigaste dagarna på länge! Stressstress panikpanik för att hinna med tåget från Maja till Paris. Stresstress panikpanik helt i onödan eftersom det inte gick något tåg, inget alls! Men eftersom vi väldigt gärna ville till Paris för att vara med på spelkvällen i kyrkan så gick vi nära på en mil för att komma till en station där tågen faktiskt gick som vanligt. Tre timmar senare var vi så äntligen i Paris och insåg att vi skulle hinna äta lunch innan vi skulle infinna oss i kyrkan så när vi sprang på en sushirestaurang passade vi på slinka in där eftersom det inte hanns med igår. Sushin var inte speciellt god, men inte heller äcklig. Det var ätbart men inte mycket mer än så. Vi kom överrens om att blev vi bjudna skulle vi kunna äta det igen men vi kommer aldrig mer att föreslå att vi ska äta det :)

Sushi gick så klart inte att äta på en halvtimme, mycket tack vare dessa fuktansvärda pinnar som man äter med. Därför blev det återigen stressstress panikpanik, 30 minuter sena till kyrkan, ramlade in just i tid för att spela hemmagjort så ska det låta (mitt lag vann såklart) ;) och sen bar det av hemmåt. Tåget hade börjat gå igen, men med stora mellanrum, och det stannade på varenda liten station efter vägen så jag missade mitt andra tåg och och insåg när jag redan väntat en halvtimme att jag skulle få vänta en timme till innan nästa tåg gick! INTE OKEJ!
Jag fick ringa stackars lilla Maja och fråga om hon kunde skjutsa hem mig. Och snäll som hon är så var det inga problem :) Tack det var guld värt :)

Här har ni min helg i ord och bild. Var glada att ni inte haft det lika jobbigt som jag.
Nu ska här ses Karlsson på taket. Maja har smittat mig med Astrid Lindgrenvirus, i natt klocka tre såg vi Emil i Lönneberga ;)




Hej!

Jag lever. Det har blivit få ord skrivna här den senaste veckan men vad ska man skriva när det inte finns någonting att skriva? Första skolveckan efter lovet är nu iallafall avklarad :) Skolan är lika tråkig som vanligt men jag har nog trots allt bestämt mig för att fortsätta även sista trimestern. Lika bra nu när jag till och med ansträngt mig och sparat pengar till det.

Idag tog jag mig äntligen till badhuset igen och simmade min fredagskilometer och ikväll har jag varit barnvakt och sett 24 som barnen alltid vill göra på fredagar. Det har jag inget emot så länge de väljer att ha engelskt tal med fransk text och inte enbart franskt tal ;)

Nu stundar ännu en härlig helg och då händer det grejer! Förhoppningsvis. Imorgon ska kyrkan visa finalen i melodifestivalen och det vill man ju inte missa :) Grattis till mig som inte har den blekaste aning om vilka som är i final men jag antar att jag håller tummarna för Darin som jag faktiskt vet tog sig till final. Annars ska morgondagen tillbringas med Maja :) Hon har planer på vad vi ska göra så jag hänger bara med ;) Tydligen ska det finnas ett vaxmuseeum i Paris, ungefär som Madame Tussauds i London fast inte med kändisar utan mer historiskt, så dit kanske vi ska imorgon :)

Nu blir det Solsidan och sen sova!
Godnatt

Fotboll :D

Jag skäms nästan över att säga att jag steg upp halv ett igår! Men tio timmars sömn var nog vad jag behövde för att ta igen all sömn jag missat i London. Dessutom behövde jag vara utvilda till kvällen och den efterlängtade fotbollen :D

Jag och Maja åkte in till Paris i god tid och åt middag innan vi satte oss på tåget ut till Stade de France. Jag vet inte vad jag fått för mig men jag trodde att arenan låg långt utanför Paris men det tog visst bara ca 10 minuter att ta sig dit. Vilket betyder att vi var där i mycket god tid. Såklart är det alltid bra att vara ute i tid men just igår var det ett litet minus eftersom det innebar att vi fick sitta och frysa 1,5 timme innan matchen ens började! Det var så fruktansvärt kallt! Självklart hade vi anat att det skulle bli lite kyligt och klätt oss efter det men jag kan säga att ett par täckbyxor och en extra jacka hade inte suttit helt fel.

Bortsett från att det kunde fått vara några grader varmare så var det hur kul som helst att vara där :D När det började närma sig avspark var nästan hela arenen fylld med folk och en mätare visade att vi var lite drygt 79 000 åskådare och Stade de France rymmer 80 000 så man kan säga att det var så gott som fullsatt.
Matchen var i och för sig bara en vänskapsmatch inför sommarens VM men tydligen var det just den här matchen som skulle visa kvalitén på de både lagen och dessutom hade inte Spanien vunnit på bortaplan mot Frankrike på över 40 år! Men igår bröts det, Spanien vann med 2-0!
Vi var barnsligt nöjda över att ha varit där och tyckte att det var väldigt coolt ;) Efter matchen passade vi också på att köpa var sin matchhalsduk som souvenir och minne :D Egentligen ska man såklart köpa den före matchen men efteråt var de på rea och 150 kr billigare ;)

Så nu har man varit i Stade de France och sett sin livs första riktiga fotbollsmatch :D Det var ärligt talat inte många spelare jag kände igen men några var bekanta. (Lolle, jag såg Torres) ;) Fy så roligt det var, kallt men roligt :D

Nu har Karin och barnen kommit tillbaka från Sverige så friden är över. Såhär i efterhand uppskattar jag verkligen när jag får vara ensam i lägenheten.




Vi hejade på Frankrike såklart ;)

"Hemma"

Då sitter jag här på soffan i mitt rum igen. Det är knappt så man hinner med. Imorse vaknade jag på hotellrummet i London och klockan två i eftermiddags var jag i Paris igen. Galet!

Igår försov vi oss för första gången, en hel timme! Men det var ingen större fara med det, vi hann till Buckingham Palace och vaktavlösningen ändå. Mycket folk var det och vi såg inte speciellt mycket men några skymtar fick vi av vakter och musiker som marscherade och red förbi på hästar. Vädret var kanon och vi svettades där vi stod i solen.
Efteråt hann vi med ännu lite mer shopping, om man nu kan kalla det shopping fast man inte köper något.
Därefter satte i äntligen kurs mot Notting Hill och DÖRREN! Vi hittade den :D Dörren till lägenheten där Hugh Grant bor i filmen Notting Hill :D Dock var den inte längre blå som i filmen utan istället målad svart. Men vi är rätt så säkra på att det var rätt dörr för adressen stämde och senare när vi kollade på filmen för att jämföra dörrarna så fanns likheterna där. Notting Hill var för övrigt inte riktigt vad vi väntat oss. Det kändes som att komma ut i en skitig förort när man trodde att man skulle komma till något vackert och lyxigt. Fast kanske vi var just i det fulare området av Notting Hill. Vi hittade iallafall en trevlig affär där allt kostade 1 pund så vi shoppade loss på godis och shampoo för att bli av med pengarna vi hade kvar ;)

De här fem dagarna kan lätt sammanfattas som väldigt roliga :D Det känns som om vi gått genom hela London och det märks även i fötterna. Vi har hunnit se allt vi ville se, jag har hunnit träffa Jacob, fotat inte mindre än 250 kort och insett att jag inte förstår bittisk engelska. Härliga dagar! :D

 
Hotellet, jag och Harry, Picadilly Cirkus, Big Ben, London Eye, Tower Bridge, DÖRREN osv osv.
(Klicka på bilderna för att se förstoring).

Resans låt: Lil Wayne - Bed Rock (spelades om och om igen varje kväll) :D

Imorgon ska jag och Maja på fotboll! Roligheterna fortsätter :D

Live från London del 2

Då var det dags för semesterns andra update. I helgen har vi gått och gått och gått och sen gått lite till. Vi har sovit sammanlagt cirka 17 timmar sen vi kom hit och vi är tröttare än tröttast! Men vi klagar inte :D (eller jo det gör vi egentligen).

Igår begav vi oss, som jag tidigare nämnt, till Oxford för att hälsa på hemma hos Jacob :) 1,5 timme tog det att åka buss och då fick vi på köpet se det vackra engelska landskapet.
Väl framme i Oxford träffade vi Jacob som tog med oss på Oxford International Festival där stadens studenter bland annat sålde mat från deras hemländer. Vi mumsade på bland annat libanesisk mat och rysk bröddryck som smakade illa!
Efteråt gick vi på stan och gjorde ännu mer fynd på den hyperbilliga affären som vi hittade i London i fredags och sen fick jag äntligen se Jacobs skola och hälsa på hemma hos honom :D Det har jag varit nyfiken på länge ;)

Universiteten i Oxford (för det finns flera universitet, inte bara ett) ser ungefär ut som Hogwarts i Harry Potter och det var som att vandra bak några hundra år i tiden. Vi kikade in i biblioteket på Jacobs skola och där inne satt det studenter och pluggade på en lördagkväll! Väldigt ambitiöst måste jag säga. 
Det lilla rummet där Jacob bor låg en bit bort från skolan, i en byggnad som tydligen fungerar som hotell på sommaren när det inte bor studenter där.

Efter en god middag på en kinarestaurang drog vi ut på stan och kollade in Oxfords pubutbud. Vi hamnade till slut på puben Eagle and Child där Tolkien (författaren till Sagan om ringen) och C.S Lewis (författaren till Narnia) druckit öl tillsammans varje dag under ett antal år. Tydligen är det någonting väldigt coolt som jag inte riktigt förstår.
Nöjda och glada åkte vi sen på småtimmarna tillbaka till London. Kul att vi inte bara fått se huvudstaden under vår semester utan också universitetstaden Oxford :) Lite besviken är jag dock att vi inte hann med att se trappen som finns med i Harry Potterfilmerna, en trapp som tydligen finns inne i ett av universiteten. Men jag får komma tillbaka och se det en annan gång ;)

Idag har jag och Joanne gått ett antal kilometer bland annat genom Hyde Park. Sen shoppade vi cupcakes på Harrods, ett fruktansvärt dyrt köpcenter där man kan hitta alla olika typer av märkeskläder, assessoarer, parfymer mm. Cupcakesen/muffinsarna var däremot rätt billiga :) Och goda. Sen har vi sett Big Ben och London Eye i dagsljus och även gått halvvägs över Tower Bridge :) Våra fötter värker!

Kvällen har spenderats på hotellrummet framför datorn och femmilen som man bara inte kan missa!

Vi har hunnit med ruskigt mycket de senaste dagarna så imorgon skulle vi nästan kunna ta det lungt och vila oss. Men nej, då är planen att hinna kolla in Notting Hill och vaktbytet utanför Buckingham Palace så vi får ligga i även sista dagen. På tisdag morgon bär det av till Paris igen!

Nu väntar sägen, 5-6 timmar sömn per natt är alldeles för lite!
Godnatt!

RSS 2.0