Krig!

I eftermiddags krigades det hårt här i lägenheten! Mina barn råkar vara världens tråkigaste barn som inte vill gå till poolen och bada när det är 30 grader varmt utan hellre sitter inne och ser på tv eller spelar dator så idag, efter att jag tvingat ut dem med resultatet att Victor rymde från poolen och sprang hem, så bestämde jag att det var på sin plats med en liten bestraffning och mitt elaka jag kom fram! Ingen tv och ingen dator om det inte vill vara ute. Det tyckte jag själv var en genialisk idé så jag gömde alla tvdosor, tangentbord och datamus och speldosorna till deras playstation. Detta resulterade i att Klara skrev "JAG HATAR DIG" på väggen i mitt rum. Så kan det gå.

Det har med andra ord varit en rätt livad dag men också den absolut sista mördaronsdagen :D Dagen alla aupairer varje vecka fasat för, onsdagen då barnen är lediga från skolan.

Imorgon ska jag åka en sväng till Paris och uträtta några sista ärenden. Jag ska göra ett sista försök att hitta igen min plånbok genom att åka till polisen för att öga mot öga fråga om någon hittat den och lämnat in den. De två gånger jag ringt dit har ju svaret varit negativt men jag har fortfarande förhoppningar om att de stavat mitt namn fel och därför inte sett att den finns där. Upp till bevis imorgon! Mitt nya visakort kom förresten hit igår så nu behöver jag inte leva på 0 kr längre vilket passar bra när reorna drog igång här idag ;)

Fredag ska bli stora packar-och-städar-dagen. Då ska jag trycka ner det som varit mitt liv de senaste tio månaderna i en och samma resväska som inte får väga mer än 20 kg, önska mig lycka till!
Tanken på vad som ska hända med min blogg när mitt aupairliv tar slut har också slagit mig. Någon fritidsbloggare som skriver om sitt vardagliga liv har jag inga planer på att bli så jag får fundera ut ett snyggt sätt att runda av det här på. Men än har jag några dagar på mig :)
Jag träffade förresten tyska grannen Freddan ikväll när jag skulle gå en promenad. Inte ofta man ser henne nuförtiden sen hon slutade skolan och bestämde sig för att jag och Sanna inte längre dög att vara med. Antagligen var ikväll också sista gången jag någonsin såg henne. Listan på alla man träffat men aldrig kommer att träffa igen kan göras lång. Men då har man ju träffat människor från hela världen också :D

Godnatt!

1 vecka

Om på pricken en vecka sätter jag foten hemma på gården i Skråmträsk igen :D Men inför denna hemgång känner vi alla en lätt ångest, det är ju så kul här nu! Fast man ska väl sluta när det är som roligast. Och längtar hem det gör jag ju såklart :)

I helgen har det varit kanon, kanon, kanon, kanonväder! :D I eftermiddags satt jag, Sanna och Hanna nedanför eiffeltornet och tittade på fotbollsmatchen mellan Tyskland och England på storbildstv :D Det var väldigt coolt ;) Nästan som fotboll live :D Men väldigt varmt! Efter 70 minuter trodde man att man skulle dö av värmeslag men då fick man härda ut ett tag till! Kul var det iallafall :D Och kul att Tyskland vann eftersom jag bestämt mig för att heja på dom ;)
Efter matchen åt vi dyr glass och satt nere vid Seine och dinglade med benen. Det var då Hanna sa: "Det är det här man kommer att sakna när man inte är här längre". Så sant, så sant.

Jag har nu räknat ut att i veckan är det sista gången som jag måste dammsuga lägenheten och sista gången som jag måste stryka alla kläder. Det sistnämnda ser jag mest fram emot att slippa för om det är något jag lärt mig här så är det att jag hatar att stryka!

Är det fint väder imorgon också ska jag gå till poolen, hur lyxigt låter inte det? ;)
Tjingeling!


Glad midsommar! :D

Här firar vi efter bästa förmåga :D Kvällen ska spenderas i Paris med svenska tjejer och svenskt tilltugg. Och för att värma upp har jag och Sanna gjort midsommarkransar idag :D




Det här blir också min sista helg här, nästa helg blir ju som halv. Herregud då ska jag hem!
Måste njuta av finvädret till max! För fint väder, det har vi verkligen :D


En engelsman i Paris

Frustrationen över att ha lyckats bli av med plånboken har nu lagt sig. Det löser sig. Imorse ringde jag till "tågpolisen" där upphittade saker på tåg, metro etc hamnar men där fanns ingen plånbok med körkort tillhörande en Lena Lundström. Inte speciellt oväntat heller. Jag kunde prova ringa igen nästa vecka och se om den kommit dit men antagligen är det rätt kört. Karin har iallafall förskotterat en del av min junilön så jag behöver inte leva fattigt de närmsta dagarna tills mitt nya bankkort kommer.

Helgen har ändå, trots missödet med plånboken, varit mkt trevlig och väldigt lyckad :) Jag och Jacob har turistat till tusen! Vi har hunnit se Sacre Coeur, träffa Mona Lisa, klättra alla miljontals trappsteg upp i triumfbågen för att kolla in utsikten, givetvis också åkt upp i eiffeltornet och gjort en snabb sväng förbi notre dame.
Idag kom Jacob hit ut till mig och hälsade på och sen åkte vi buss till Versailles och kollade in slottet och trädgården. Jättevackert nu när det är sommar :D

Jag har flera gånger under helgen fått mig ett gott skratt när Jacob, som inte kan ett ord franska, försökt lära fransmännen engelska och när han lyckats göra ett antal roliga pinsamheter :D Han kan verkligen konsten att roa andra ;) Jag tar mig här och nu friheten att offentliggöra hans helg.
Jacob har under dessa tre dagar:
- Försökt att på engelska beställa kranvatten med hjälp av charader (han fick inget vatten).
- Försökt att på engelska beställa hamburgare, milkshake och kranvatten (han fick kranvatten men fel hamburgare och fel milkshake).
- Ställt sig upp så hastigt från en stol för att släppa förbi en man bakom så att en tredje man stöttes till och tappade en tallrik i golvet.
-Pratat engelska med en fransk kassörska som svarade honom på franska.
-Blivit stoppade i säkerhetskontrollen till eiffeltornet, tömt alla fickor på saker, blivit stoppad igen, börjat ta av sig bältet på byxorna men blivit nekad av vakten att klä av sig.
-Köpt 30 plastskedar för att kunna äta yoghurt, haft svårigheter med att öppna förpackningen med skedar men till slut lyckats få upp den samtidigt som alla 30 plastskedarna flög ut ur påsen och hamnade på marken.
-Velat gå in på Louis Vuitton-butiken på Champs Élysées bara för att visa att man inte behöver vara snobb för att gå in där men blivit nekad av mig!

Gissa om jag har haft roligt åt alla dessa bravader :D

Igår var jag dessutom Carolina Klüft ;)
Lena: Har ni tågtidtabeller för tåget till Versailles?
Killen i biljettluckan: Nej det finns borta i informationen. Känner ni till Carolina Klüft?
Lena: Ursäkta vad sa ni?
Killen i biljettluckan: Känner ni till Carolina Klüft?
Lena: Ja jag vet vem hon är.
Killen i biljettluckan: Ni är väldigt lik henne. Det måste vara någonting med ansiktet för ni är så väldigt lik henne.

Förolämpning eller komplimang? Jag tar det som en komplimang ;) Och kul att fransmännen känner till våra svenska idrottare :D

Sammanfattningsvis, jättekul helg :)






!!!

Var det meningen att det skulle hända så var det verkligen på tiden att det hände nu, två veckor innan jag ska hem! Jag har tappat eller eventuellt blivit besluten på min plånbok!!! Inget körkort, inget visakort, inga pengar, ingenting! Borta, borta, borta! Mitt liv föll för ett tag sönder och samman. Tur att jag hade Jacob med mig som behöll lugnet annars vet jag inte vad som kunnat hända! Så istället för att turista fick vi ägna en god stund åt att leta efter plånboken, som vi givetvis inte hittade. Att leta en plånbok i Paris borde kunna liknas vid att leta efter den minsta nålen i jordens alla höstackar.
Jaja, inte mkt att göra åt, jag är en erfarenhet rikare och några slantar fattigare men det kunde ju faktiskt varit värre. Bankkortet är spärrat och förhoppningsvis hinner jag få det nya redan till veckan. Enda positiva kan ju vara att jag måste fota nytt kort till körkortet, det gamla var inte direkt världens vackraste ;) Fast å andra sidan är allt just nu bara negativt och jävligt jobbigt.

Nu sängen. Imorgon Louvren och allt annat som vi inte hunnit med idag på grund av min klantighet!
Godnatt.

Tigerkakan

Det är inte ofta jag skriver här två dagar på raken, det kan nog till och med vara första gången under den här bloggens livstid som det händer. Men jag har faktiskt en anledning och den är att jag helt glömde bort att skriva om kakhistorien igår! Gårdagens roligaste händelse ;)

Sanna hade (precis som jag av lathet) köpt med sig en tigerkaka till fikabuffén på skolan men som ingen åt av och som hon därför tänkte ta med sig hem igen. Dagen till ära körde vi Sannas bil (även det till stor del på grund av lathet) och efter skolan traskade vi glatt iväg med kakan till bilen. Jag skulle få köra hem :D
Medan vi packade in våra saker i bilen gjorde Sanna klassikern och ställde ifrån sig kakan på biltaket och jag sa åt henne att absolut inte glömma kakan där. Sen skämtade vi om det och fortsatte att packa in oss i bilen. Väl på plats, med säkerhetsbältena på, startade jag bilen och i samma sekund knackade en kvinna på bilrutan. Då utbrister Sanna: - KAKAN, DEN ÄR JU KVAR PÅ TAKET!
Tack till den snälla kvinnan som räddade den stackars tigerkakan för annars hade den nog råkat illa ut.

Så här kul kan det alltså bli när man har tillgång till en bil och en tigerkaka. Tyck att vi är töntiga men vi hade iallafall väldigt roligt!

Ikväll ska jag roa mig med världens bästa deckarserie nånsin som heter MORDEN I MIDSOMER! :D tv3 play jag älskar dig :D Sen ska jag sova tidigt för imorgon ska jag befinna mig i Paris och möta Jacob på tågstationen klockan elva! Sen ska vi turista :D Han vill gå på Louvren, kan bli en marddröm för en konsthatare som jag men jag får uthärda.

Trevlig helg :D


"Hallå lever din blogg eller?"

Yesbox Anna Öhgren min blogg lever. Nu är det sommarlov för hela slanten :D eller också kan man säga att jag tagit studenten, från min första och antagligen sista franska skola. Så idag hade alla skolans elever "picknick" inne på skolan där det bjöds på delikatesser från världens alla länder. Lat som jag är så orkade jag inte/hade inte tid att göra något att ta med mig. Men fiffigt nog så finns det kakor att köpa, kakor som så lägligt heter galette suédoise och som på svenska kallas havreflarn med choklad på :) mkt goda :)
Diplom fick man också för att man varit dutig och gått skola i nästan ett helt år. "Mademoiselle Lena Lundström har seriöst och flitigt följt programmet på tio timmar franska i veckan, sammanlagt 310 timmar under perioden 21/09/2009-18/06/2010". Inte helt sanningsenligt kanske, men grattis till mig själv ändå :D

Annars har jag i veckan haft djupa funderingar kring mitt liv, funderingar som tex: Hur ska jag rösta i valet i höst? Och vad ska jag göra av mig själv efter den 20 augusti? Kom jag fram till något smart då? Självklart inte. Fast jag har fått för mig att jag skulle vilja ha ett fadderbarn :) Det är vad jag kommit fram till.
Och på tal om barn. I eftermiddags när jag hämtade Klara från skolan lyckades jag göra henne så arg och ledsen att tåtarna sprutade när jag nekade henne att ta in en snigel i lägenheten. "Men jag vill ha ett djur inomhus! Får jag inte ha en hund kan jag väl åtminstone få ha en snigel!?" Jasi dessa barn :)

Nu blir det dusch och sen ska jag försöka komma i kontakt med helgens gäst och styra upp schemat inför helgen. Jag har det i och för sig redan klart i huvudet så han behöver bara godkänna och gör han inte det får han roa sig bäst han vill på egen hand ;)


Min klass :) en tjej från Kanada, en från Mexico, tre tyskor, två svenskor, en norska och
läraren såklart. En härlig blandning helt enkelt :)

Min stora kärlek!


Yes! Operation jeansjacka var en lätt match! Efter endast fyra besökta affärer bar jag den glatt i en påse i handen :D Fattig som en kyrkråtta men på ett strålande humör :D

Idag var det sommaravslutning i svenska kyrkan så jag tog en sväng förbi där och fick vara försökskanin till en mkt starkt alkoholiserad välkomstdrink! Efteråt såg jag dubbelt och ranglade ut därifrån!
Okej nu överdrev jag kanske ganska mkt det kan jag erkänna, men lite sant var det faktiskt. Jag fick agera försökskanin och blev dessutom bjuden på tårta :)
Tråkigt bara att det antagligen var sista gången jag var där för i kyrkan har jag tillbringat många söndagaseftermiddagar :) Det är mkt här som börjar vara sista gången nu. Om tre veckor är jag hemma och det ni, det är verkligen svårt att förstå.

Idag har jag även hunnit med en egen liten upptäcksfärd i Paris när jag skulle leta rätt på stället där Jacob ska bo när han kommer hit nästa helg. Och det kan jag säga gick rakt åt helvete. Men det kan jag givetvis inte skylla på någon annan än mig själv. Jag har en jättefin och bra liten kartbok i min väska som följer med mig överallt det är bara synd att jag är lite för stolt för att använda den och att när jag väl ska använda den inte klarar av läsa rätt. Sen kan det ju hända att man glömmer bort att gator kan gå åt två håll och att man inte kommer på det förrän man gått väldigt långt åt ena hållet. Som då givetvis är fel håll. Nåja, jag hittade rätt till slut, men det tog lite tid.

Nu ska jag sticka näsan i en av världens sämsta böcker, som dessutom är på franska! Tack och lov har jag läst mer än halva men har våran lärare tänkt att vi ska läsa ut den innan torsdag då lär jag väl få läsa dygnet runt!

Bästa helgen!

Bilder från den gångna helgen har frågats efter och jag ber om ursäkt, jag har inte haft tid! Men nu har jag tid, massor med tid för nu är skolan i princip slut och det är den som tagit upp nästan all min lediga tid i veckan. Sista provet gjordes idag så nästa vecka ska vi chilla och utflykta och bara ha det bra fram till sista skoldagen nästa torsdag. Och fast den här skolan är så frivillig som en skola bara kan vara så finns det ändå inget bättre än att få ett slut på den :D

Nu till helgens alla bravader. Kanonkul! :D Den helgen visade verkligen att planering är överskattat! Fast tiden gick med racerfart hann vi allt vi ville hinna och fick till och med lite tid över.
Glädjen var total när jag, utanför vårat tillfälliga boende i fredagskväll, mötte upp tre vita spöken som tydligen inte fått se mkt av vårsolen ;) Vi slog på stort redan första kvällen och åkte direkt till herr eiffel för att få se honom blinka, som han alltid gör en gång i timmen efter mörkrets intåg.

I lördags shoppade vi loss (mest på kjolar), vissa tyckte att det var alldeles för varmt med +28 grader och klagade på det mesta som hade med Paris att göra. Endast två tjejer lyckades hålla humöret uppe hela dagen och jag kan säga att de två tjejerna hette INTE Anna och Lolle.
Lördagkväll åkte vi guidad båttur på Seine :) Guiden hade stora språksvårigheter och växlade hela tiden mellan franska och engelska tills det blev en sådan gröt av alltihop att man inte kunde höra vad hon sa. Så jag och Anna roade oss med att fota oss själva, och eiffel såklart ;)

Söndag var dagen då turisterna i oss kom fram. Vissa var i och för sig turister hela helgen, för vad är mer turistiskt än att gå omkring med en ryggsäck på stan? ;) För att vara så mkt turist som det bara går ska man dock helst bära ryggsäcken på magen och det Bergie är vi nog alla mkt tacksamma för att du inte gjorde!
Vi började iallafall morgonen med att, eftersom det var Sveriges nationaldag, vakna till den egeninspelade versionen av nationalsången som vi övade in under lördagen och kämpade hårt med att sjunga i olika skalor ;)

Vädret var tyvärr inte riktigt på våran sida men det är väl så det ska vara när man turistar. När vi på söndagseftermiddagen befann oss nedanför eiffeltornet var det blåsigt och grått men framförallt fuktigt och kvavt! Men det stoppade inte oss, som dessutom förköpt våra biljetter på internet så vi glatt kunde vandra förbi den kilometerlånga kön och räcka finger åt alla som väntat i flera timmar medan vi med datautskriven pappersbiljett hade förtur ;) Ett tips från mig till alla er som tänkt besöka Paris och åka upp i eiffeltornet, köp biljetterna i förväg och slipp köa!
Andra gången i livet som jag var upp i tornet och det må jag säga var sig likt sen sist :) Efteråt storhandlade vi eiffeltorn med nyckelring i olika färger, sammanlagt 34 stycken ;) och nu i helgen planerar jag att åka förbi och köpa fler ;) Annan souvenirshopping hanns också med på kvällen och jag fick till slut min efterlängtade I love Paris-tröja som jag spanat efter länge :)

Sen var den helgen slut :( måndagmorgon var jag uppe skittidigt för att åka tillbaka till Bailly och följa Klara till skolan och på eftermiddagen åkte tjejerna tillbaka hem till Sverige och nu känns det som om de knappt varit här :/ Men det finns bildbevis! ;)
(Mamma och pappa, klicka på bilderna så blir de större).

  

Inför den kommande helgen har jag en stor mission: Operation jeansjacka! Jag har sett ut den jag verkligen vill ha men givetvis finns den inte längre i min storlek. Men med hjälp av det underbara internet har jag letat upp adresserna till alla affärer där jackan finns och det ska tydligen finnas 13 affärer i Paris som jag inte varit på än :O Detta innebär att affären, vid namn GAP finns i minst 20 upplagor inne i Paris så det finns helt klart fördelar med att bo i en stor stad ;) På någon av dessa 13 obesökta affärer måsta jackan finnas!

Nu ska jag ut och röra på fläsket! Om det nu inte börjat regna igen, då blir jag ju så illa tvungen att stanna inne vid dator ;)

Ses när vi ses och hörs när vi hörs!

Mamma Mia!

Vilken dag! :D Underbart skönt att ABBA-redovisningen är gjord och att det enligt mig gick kanon ;) Underbart skönt att jag har fått mitt sommarschema och därmed säkrat sommarens inkomst genom att spendera fem veckor i kära hemtjänsten hemma i Skråmträsk :)

Och nu ni, mindre än 12 timmar kvar till Skellefteå invaderar Paris och jag längtar som ett tok! :D imorgon blir en hektisk dag för då ska jag packa! Inte för att jag har speciellt mkt att packa inför tre nätter inne i storstan när det ska vara finväder hela helgen och vi kör på shorts och linne ;) Men ändå, packa är alltid packa och det tar minst två timmar oavsett hur långt man ska resa med packningen. Tro mig.

Jag kan även upplysa om att det nu är exakt ett år sen som jag och Anna spenderade en vecka tillsammans i Bulgarien, Sunny Beach, Hotel Amaris, rum 404. En oförglömlig resa till ett land dit jag ogärna åker igen, ett oförglömligt hotell med döda djur inbakade i handdukarna där jag ogärna bor igen, en glödhet sol och en solbränna Anna nog ogärna upplever igen. En riktig mardrömsvecka, men fan så kul vi hade :D

I år blir det dock ingen solsemester för vår del men väl en week-end i Paris :D Shopping lördag, eiffeltornet söndag :D Kanon, kanon, kanon! :D Herregud det är snart ett halvår sen jag var hemma sist, inte konstigt att man börjat sakna alla!

Efter helgen lovas update med bildregn :D
Tjingeling!

RSS 2.0