Live från London del 2

Då var det dags för semesterns andra update. I helgen har vi gått och gått och gått och sen gått lite till. Vi har sovit sammanlagt cirka 17 timmar sen vi kom hit och vi är tröttare än tröttast! Men vi klagar inte :D (eller jo det gör vi egentligen).

Igår begav vi oss, som jag tidigare nämnt, till Oxford för att hälsa på hemma hos Jacob :) 1,5 timme tog det att åka buss och då fick vi på köpet se det vackra engelska landskapet.
Väl framme i Oxford träffade vi Jacob som tog med oss på Oxford International Festival där stadens studenter bland annat sålde mat från deras hemländer. Vi mumsade på bland annat libanesisk mat och rysk bröddryck som smakade illa!
Efteråt gick vi på stan och gjorde ännu mer fynd på den hyperbilliga affären som vi hittade i London i fredags och sen fick jag äntligen se Jacobs skola och hälsa på hemma hos honom :D Det har jag varit nyfiken på länge ;)

Universiteten i Oxford (för det finns flera universitet, inte bara ett) ser ungefär ut som Hogwarts i Harry Potter och det var som att vandra bak några hundra år i tiden. Vi kikade in i biblioteket på Jacobs skola och där inne satt det studenter och pluggade på en lördagkväll! Väldigt ambitiöst måste jag säga. 
Det lilla rummet där Jacob bor låg en bit bort från skolan, i en byggnad som tydligen fungerar som hotell på sommaren när det inte bor studenter där.

Efter en god middag på en kinarestaurang drog vi ut på stan och kollade in Oxfords pubutbud. Vi hamnade till slut på puben Eagle and Child där Tolkien (författaren till Sagan om ringen) och C.S Lewis (författaren till Narnia) druckit öl tillsammans varje dag under ett antal år. Tydligen är det någonting väldigt coolt som jag inte riktigt förstår.
Nöjda och glada åkte vi sen på småtimmarna tillbaka till London. Kul att vi inte bara fått se huvudstaden under vår semester utan också universitetstaden Oxford :) Lite besviken är jag dock att vi inte hann med att se trappen som finns med i Harry Potterfilmerna, en trapp som tydligen finns inne i ett av universiteten. Men jag får komma tillbaka och se det en annan gång ;)

Idag har jag och Joanne gått ett antal kilometer bland annat genom Hyde Park. Sen shoppade vi cupcakes på Harrods, ett fruktansvärt dyrt köpcenter där man kan hitta alla olika typer av märkeskläder, assessoarer, parfymer mm. Cupcakesen/muffinsarna var däremot rätt billiga :) Och goda. Sen har vi sett Big Ben och London Eye i dagsljus och även gått halvvägs över Tower Bridge :) Våra fötter värker!

Kvällen har spenderats på hotellrummet framför datorn och femmilen som man bara inte kan missa!

Vi har hunnit med ruskigt mycket de senaste dagarna så imorgon skulle vi nästan kunna ta det lungt och vila oss. Men nej, då är planen att hinna kolla in Notting Hill och vaktbytet utanför Buckingham Palace så vi får ligga i även sista dagen. På tisdag morgon bär det av till Paris igen!

Nu väntar sägen, 5-6 timmar sömn per natt är alldeles för lite!
Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Jacob Lundberg

Det här är anledningen till att det är coolt: http://www.flickr.com/photos/30072178@N02/4351399610/in/set-72157623418531374/

2010-03-01 @ 22:51:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0